Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

O grupare infracţională organizată cu preocupări pe linia traficului de migranţi a fost destructurată în urma acţiunilor întreprinse în cursul acestui an de poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi procurii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare.

În cauză au fost administrate probe concludente din care rezultă că activitatea infracţională a grupării a constat în preluarea şi cazarea migranţilor ilegali pe teritoriul României şi ulterior transportarea acestora în străinătate, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

În cursul zilei de 23 februarie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru membri ai grupării infracţionale, urmând ca aceştia să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Totodată au fost identificaţi doi migranţi ilegali de origine siriană, traficaţi de către gruparea în cauză, faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul trecerii frauduloase a frontierei de stat.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Trei algerieni reţinuţi pentru trafic de migranti

În perioada februarie-martie 2012, lucrători specializaţi din cadrul S.T.P.F. Timiş – Biroul C.M.I.I.T., în cooperare cu S.J.I.P.I. Timiş şi beneficiind de sprijinul S.R.I. Timiş, O.R.I. Rădăuţi, B.C.C.O. Suceava şi S.T.P.F. Rădăuţi, au reuşit documentarea activităţii unei grupări infracţionale care avea ca principală preocupare racolarea unor cetăţeni străini, în special algerieni şi marocani, din Centrele O.R.I. Rădăuţi şi Galaţi, de unde organizatorii grupării îi racolau şi îndrumau în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat din România în Ungaria şi de acolo mai departe spre Austria.

În urma extinderii cercetărilor efectuate, lucrători ai poliţiei judiciare din cadrul B.C.M.I.I.T. al S.T.P.F. Timiş, au desfăşurat activităţi informativ operative şi de cercetare penală în urma cărora au fost identificaţi trei cetăţeni algerieni care s-au constituit într-un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi.

În data de 09.03.2012, procurorul D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Timişoara, a dispus reţinerea celor trei persoane pe bază de Ordonanţă de Reţinere pe 24 ore, iar în cursul zilei aceştia urmează să fie prezentaţi Judecătoriei Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 weeks later...

Reţea specializată în traficul de migranţi destructurată de către poliţiştii de frontieră timişeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu S.R.I. - Secţia Timiş, cu Brigada de Compatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, au destructurat un amplu grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni români şi algerieni, specializat în traficul de migranţi.

Astfel, lucrătorii specializaţi ai Poliţiei de Frontieră au iniţiat, la începutul acestui an, un complex de măsuri informativ - operative în vederea destructurării unei reţele de traficanţi de migranţi care acţiona pe ruta Turcia-Grecia-Macedonia-Serbia-România-Ungaria-Austria.

Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că grupul infracţional era extrem de bine organizat, cu atribuţii precis delimitate, având în componenţă mai mulţi cetăţeni români şi algerieni.

În România membrii grupării se ocupau cu preluarea migranţilor de la segmentul reţelei din Serbia şi ulterior se ocupau de transportul şi călăuzirea migranţilor în scopul trecerii ilegale a frontierei româno-ungare, destinaţia finală fiind Austria.

Totodată, aceştia racolau migranţi şi din rândul solicitanţilor de azil aflaţi în centrele de cazare de pe teritoriul României. Din declaraţii a rezultat că traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 300 - 500 euro pentru a-l transporta la destinaţie.

În urma acţiunilor desfăşurate de anchetatori, au fost reţinute, în cursul nopţii şi astăzi, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad şi pe raza localităţii Timişoara, un număr de 6 persoane (4 cetăţeni români şi 2 algerieni), care faceau parte din grupul infracţional. Unul dintre cetăţenii români, în vârstă de 28 de ani, este considerat liderul segmentului românesc al grupării infracţionale.

Cele şase persoane sunt în prezent reţinute şi audiate, urmând a fi prezentate Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Destructurarea reţelei a fost facilitată de faptul că în ultima lună un poliţist de frontieră, sub acoperire, a fost infiltrat în cadrul grupului organizat.

Cercetarile sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Imagini video www.politiadefrontiera.ro

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 4 months later...

Suspecţi de trafic de migranţi, depistaţi

În urma a opt descinderi efectuate la locuinţele membrilor unei reţele de trafic de migranţi pe relaţia România-Ungaria-Austria-Italia/Germania au fost depistate şase persoane suspectate de implicare în activităţile ilicite. Alte două persoane se află în stare de arest pe teritoriul Germaniei.

În dimineaţa zilei de 23 august a.c., poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul I.G.P.R. şi procurori ai D.I.I.C.O.T. au efectuat descinderi la locuinţele a opt persoane suspectate de implicare într-o reţea specializatã în traficul de migranţi de origini afro-asiatice pe relaţia România-Ungaria-Austria-Italia/Germania.

În urma acestor activităţi au fost puse în aplicare şapte mandate de aducere emise pe numele suspecţilor şi au fost ridicate mai multe obiecte şi înscrisuri cu valoare probantă în cauză. De asemenea, alte două persoane membre ale grupării se află arestate pe teritoriul Germaniei.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-au emis trei mandate de arestare preventivă pe numele a trei dintre suspecţi, iar pentru ceilalţi patru s-a dispus măsura de a nu părăsi ţara.

În intervalul 2010 – 2012, membri grupului infracţional organizat au organizat şi întreprins peste 20 transporturi clandestine de migranţi, operând pe teritoriul a şase state europene, respectiv Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Italia, Austria şi Germania.

Circa 100 de imigranţi ilegali din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii au fost călăuziţi şi transportaţi în Occident, Italia şi Germania fiind destinaţiile preferate ale transfugilor.

Modul de operare al filierei consta în racolarea imigranţilor ilegali aflaţi în Turcia, Bulgaria şi Grecia şi introducerea lor ilegală în România, ulterior transfugii fiind introduşi în compartimentele de marfã ale unor autoutilitare închiriate pentru efectuarea de curse pe relaţia România-Ungaria. Scopul declarat al traficanţilor era acela de efectuare a operaţiunilor de import şi export al legumelor şi fructelor între destinaţiile menţionate.

Profiturile considerabile realizate de traficanţi, constând în sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro pentru fiecare din imigranţii traficaţi, au permis reţelei refacerea după dezmembrarea celei mai importante ramuri ale sale, în anul 2011, când în cadrul unei operaţiuni comune româno-germano-austriece au fost arestaţi în Spania, România şi Austria alţi 12 membrii din componenţa ei.

La reuşita acestei acţiuni au contribuit substanţial Serviciului Român de Informaţii şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

E un succes reputat de politisti!!! Este f.greu de documentat un astfel de dosar si ai nevoie de intelegere si pricepere din partea procurorului de caz!!! Bravo lor!!!

Link to comment
  • 1 month later...

Reţea internaţională de trafic de migranţi destructurată la Botoşani

Poliţiştii de frontieră din Botoşani, sub coordonarea procurorilor, cu sprijinul D.G.I.P.I. şi S.R.I., au destructurat o reţea internaţională de trafic de migranţi care avea ca scop recrutarea, călăuzirea şi transportul unor persoane de cetăţenie arabă şi din R. Moldova, către ţări din Spaţiul Schengen.

După ce migranţii ajungeau în România, membrii grupării le procurau documente de identitate româneşti, în baza cărora încercau să-i scoată ilegal din ţară pe la frontiera de vest, prin metoda substituirii de persoană şi să-i transporte în state din Uniunea Europeană.

În data de 09.10.2012, cu autorizarea procurorului DIICOT, poliţiştii de frontieră botoşăneni au efectuat 5 percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 20 de mandate de aducere, în caz fiind învinuite, până în prezent, 8 persoane, cetăţeni români.

Cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.) şi Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.), Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani a reuşit, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. Botoşani, documentarea şi probarea activităţii infracţionale a unei ample grupări suspectate de recrutarea, călăuzirea şi transportul unor migranţi de cetăţenie arabă şi din R. Moldova, către ţări din Spaţiul Schengen.

Activitatea infracţională a grupării a fost documentată în perioada august 2011 – octombrie 2012, de poliţiştii de frontieră botoşăneni, sub coordonarea procurorului, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.), fiind obţinute date şi informaţii cu privire la acest grup infracţional organizat format din cetăţeni români şi străini, care racolau şi transportau în România persoane de cetăţenie arabă şi cetăţeni din R. Moldova. Ulterior, suspecţii urmau sa le faciliteze ieşirea din ţară, către state din Uniunea Europeană, cu ajutorul unor documente de identitate româneşti, prin metoda substituirii de persoane.

Potrivit informaţiilor obţinute, grupul infracţional organizat a fost constituit în anul 2011, de către M.D., de 45 de ani, împreună cu alţi cinci cetăţeni români. Aceştia, în scopul obţinerii unor importante beneficii materiale, au recrutat, cazat şi transportat, către frontiera de vest a României, cu destinaţia finală state din Spaţiul Schengen, mai multe persoane de origine afro-asiatică, precum şi cetăţeni moldoveni. Ieşirea migranţilor urma să fie înlesnită prin procurarea şi înmânarea de documente de identitate româneşti.

Segmentul extern al grupării infracţionale era constituit de cetăţeni arabi, care aveau rolul de a coordona activitatea grupării, în sensul că recrutau migranţii, plăteau membrii segmentului românesc şi stabileau detalii referitoare la transport, locul de întâlnire, locul de destinaţie, etc. Traseul urmat de migranţi tranzita Turcia şi Bulgaria, iar după ce ajungeau în România, migranţii urmau să fie transportaţi spre Ungaria, cu destinaţia finală Austria şi Italia.

Liderul grupării româneşti primea de la segmentul extern al reţelei sume de până la 2.000 euro pentru fiecare migrant, iar la rândul său acesta plătea sume cuprinse între 50 – 100 lei persoanelor de la care procura documentele de identitate româneşti.

Ca urmare a documentării activităţii infracţionale, în data de 9 octombrie 2012, au fost executate cinci percheziţii domiciliare şi au fost puse în executare 20 de mandate de aducere la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Botoşani, privind 8 învinuiţi şi 12 martori.

Activitatea de monitorizare s-a derulat cu sprijinul D.G.I.P.I. si S.R.I.. De asemenea, poliţiştii de frontieră din Botoşani au colaborat cu autorităţile de poliţie de frontieră de la graniţa de vest a României.

Imagini video şi foto pe site-ul www.politiadefrontiera.ro

Biroul de Informare şi Relaţii Publice - Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră

Link to comment
  • 3 months later...

Reţea specializată în trafic de migranţi, destructurată

Cinci persoane sunt suspectate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat mai multe persoane din Sri Lanka, pentru a le transporta ilegal către mai multe state din Europa.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează patru percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Alba şi Brăila, la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat, format din cinci suspecţi, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În fapt, se reţine că liderul grupării, N.S., cetăţean francez, de origine srilankeză, împreună cu mai mulţi cetăţeni români, au constituit o grupare infracţională, având drept scop obţinerea de beneficii financiare din îndrumarea sau călăuzirea mai multor persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, cu destinaţia Europa de Vest.

N.S. a identificat 13 persoane, potenţiali migranţi provenind din Sri Lanka, pe care, contra sumei de 2500 de euro / persoană, să le transporte ilegal către state europene, destinația finală fiind Franţa. Ulterior, membrii grupării au asigurat transportul migranţilor pe ruta Grecia – România, cazarea acestora pe teritoriul statului român şi călăuzirea lor în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. vor dispune măsurile legale ce se impun.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Migranţi pakistanezi, aduşi în România cu vize pentru studenţi. Vezi legăturile reţelei anihilată de DIICOT cu jandarmul tâlhar

Procurorii DIICOT Timişoara şi poliţiştii de frontieră au reuşit, ieri, anihilarea unei grupări de trafic de migranţi extrem de bine organizată, care-şi aducea „clienţii” din Pakistan în România legal, obţinându-le vize de studiu la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Odată ajunşi în România, pakistanezii erau scoşi ilegal peste câmp în Ungaria, unde erau preluaţi de un alt segment al reţelei care-i ducea până-n ţările de destinaţie – Italia, Franţa sau Spania. „Am venit cu viză de studii. Vroiam să ajung ăn Austria şi de acolo în Italia. Trebuia să ajung la Universitatea Politehnică Bucureşti. Am dat 500.000 de rupii pakistaneze, aproximativ 3.500 de euro. I-am dat banii unui consultant din Pakistan care mi-a asigurat de banii ăştia viza şi transportul cu avionul. Nu am fost niciodată la facultate. Eu am făcut doar clasa a XI a. A fost un interviu cu consultantul”, a povestit unul dintre migranţi.

Anchetatorii au monitorizat activitatea grupării şi, după mai multe luni de supravegheri, au intervenit în momentul în care unul dintre pakistanezi încerca să scoată trei migranţi peste fâşia verde în Ungaria. Călăuza şi „clienţii” au fost reţinuţi împreună cu şoferul român care i-a transportat până în apropierea localităţii Cenad. În paralel, o altă echipă l-a reţinut pe liderul grupării care era cazat la o pensiune din Timişoara şi care coordona întreaga operaţiune. Fiecare transfug a plătit câte 500 euro pentru a fi scos din România şi a ajunge în vestul Europei. Liderul reţelei avea rezidenţă în Italia, iar aceasta-i permitea libertate de mişcare în tot spaţiul Uniunii Europene. Conform planului, după ce migranţii erau scoşi de călăuză din România urma să fie preluaţi de lider şi duşi până la destinaţie.

Gruparea anihilată de ieri de DIICOT are legătură şi cu tâlhăria comisă de jandarmul Ionuţ Uscatu şi complicele său Cristian Nacov. Unul dintre cei atacaţi în noaptea respectivă era chiar călăuza pakistaneză reţinută ieri de cei de la Poliţia de Frontieră, cei doi români intrând peste aceştia pentru a-şi regla afacerile de transportare a migranţilor spre Ungaria.

Procurorul DIICOT a dispus reţinerea pe 24 de ore a liderului grupării pakistaneze, a călăuzei şi a şoferului român.

http://www.pressalert.ro/2013/01/migranti-pakistanezi-adusi-in-romania-cu-vize-pentru-studenti-vezi-legaturile-retelei-anihilata-de-diicot-cu-jandarmul-talhar/

Edited by Leonidas67
Link to comment
  • 2 months later...

Imigranţi clandestini, descoperiţi de poliţişti

Doi cetăţeni irakieni au fost prinşi de poliţiştii din Braşov, după ce au trecut fraudulos frontiera, ascunşi într-un autovehicul ce transporta cauciucuri.

La data de 16 aprilie a.c., o patrulă a Secţiei 2 Poliţie Braşov a depistat, într-un autovehicul, doi cetăţeni irakieni, de 27 şi 34 de ani, care au intrat fraudulos în România.

Cele două persoane au fost găsite de poliţişti ascunse în remorca sigilată a unui autotractor condus de un cetăţean turc, de 64 de ani, care transporta cauciucuri din Turcia, către o firmă din municipiul Braşov. Poliţiştii au constatat că prelata remorcii era tăiată în partea superioară.

Din primele verificări efectuate de poliţişti a reieşit că cei doi cetăţeni străini doreau să ajungă în Austria.

Persoane depistate au fost predate Serviciului pentru Imigrări Braşov, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Braşov, sub aspectul comiterii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei.

Sursa: IPJ BRASOV

Link to comment
  • 1 year later...

GRUPARE INFRACŢIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE MIGRANŢI, DESTRUCTURATĂ

 

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat ieri 10 percheziţii, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi pe ruta Turcia-Bulgaria-România- Germania. Patru membri ai grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

 

La data de 23 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat 10 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş (9) şi Caraş-Severin (1), pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul  I.P.J Timiş.

 

În fapt, membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi organizat şi desfăşurat activităţi de migraţie ilegală, cu tranzitarea teritoriului naţional. Activitatea infracţională s-ar fi realizat cu implicarea mai multor cetăţeni români, sirieni, bulgari sau de alte naţionalităţi, pe care liderul reţelei, un sirian, de 54 de ani, i-ar fi remunerat cu diferite sume de bani, în funcţie de numărul de migranţi transportaţi sau trecuţi ilegal peste frontiera de stat.

 

Astfel, migranţii erau introduşi ilegal în România, în unele cazuri în baza unor documente false/falsificate întocmite pe numele lor. De aici, erau transportaţi până în Timişoara, unde membrii grupării s-ar fi ocupat de cazarea temporară a acestora (în pensiuni, moteluri, hosteluri sau chiar în incinta barului pe care îl deţine în Timişoara liderul reţelei),  transportul până în zona de frontieră, călăuzirea acestora spre statul vecin (Ungaria), preluarea acestora, după trecerea ilegală a frontierei de stat și transportarea lor spre state Schengen.

 

Operaţiunea de recrutare, cazare, transport, călăuzire în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat se realiza contra unor sume cuprinse între 5000 şi 8500 euro, în funcţie de locul de unde migranţii erau recrutaţi şi de perioada de cazare pe teritoriul României.

 

Astfel, în perioada decembrie 2013- octombrie 2014, membrii grupării ar fi racolat 8 grupuri de migranți formate din 41 de persoane (sirieni, irakieni, vietnamezi, cetățeni de origine asiatică).

 

În statele de destinaţie (Germania şi Austria), grupurile de transfugi ar fi fost preluate de către alţi membri ai reţelei, pentru a-i caza în spaţiile deţinute, unde, pentru a-şi plăti datoriile privind călătoria în Europa, prestau diverse activităţi "la negru", în beneficiul membrilor reţelei.

 

Patru membri ai grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii  infracțiunilor de constituire a unui grup organizat, trafic de migranți, complicitate la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Aceştia au fost prezentați instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

 

Documentarea activităţii infracţionale s-a realizat şi cu sprijinul I.T.P.F. Timişoara. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al DIPI.

 

Sursa: IGPR

Link to comment
  • 5 months later...

REŢEA INFRACŢIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE MIGRANŢI, DESTRUCTURATĂ

 

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o reţea infracţională care ar fi traficat peste 150 de migranţi de origine arabă, pe relaţia Turcia – Bulgaria – România, apoi în ţări din spaţiul Schengen.

 

La data de 22 aprilie a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat 7 percheziţii în judeţele Argeş, Constanţa, Vâlcea, Hunedoara, Arad şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de migranţi.

 

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - aprilie a.c., membrii grupării ar fi recrutat, găzduit şi transportat peste 150 de migranţi, de origine arabă, pe ruta Turcia – Bulgaria - România, apoi i-ar fi scos frauduloas din ţară, peste frontiera româno-bulgară, având ca destinaţie finală state din spaţiul Schengen.

 

Liderii grupării, cetăţeni turci, organizatori ai activităţilor ilicite, ar fi acţionat pe teritoriul Turciei şi al Bulgariei, în scopul racolării şi coordonării transporturilor de migranţi.

 

Conducătorii grupării s-ar fi ocupat într-o primă fază de racolarea şi transportul transfugilor din Siria sau Irak spre Turcia, formând grupuri de migranţi atât la Istanbul, cât şi în Bulgaria, care erau transportate ilegal în Austria, Germania, Franţa, Italia, Norvegia, Finalanda şi Suedia.

 

O altă parte din gruparea infracţională ar fi acţionat pe teritoriul României şi ar fi avut rolul de a prelua transfugii intraţi ilegal în ţară, de a le asigura cazarea temporară, iar ulterior de a-i îmbarca în mijloacele de transport trimise de organizatorii turci ai reţelei.

 

Un ultim palier al grupării era reprezentat de transportatorii turci recrutaţi de coordonatorii grupării din Turcia şi Bulgaria şi trimişi pentru preluarea grupurilor de transfugi predate de membrii segmentului local al grupării şi apoi scoaterea lor frauduloasă din România.

 

Aceştia ar fi folosit pentru transportul migranţilor autotrenuri cu marfă folosită doar ca mijloc de disimulare a transfugilor, actele de transport însoţitoare ale mărfii atestând date nereale.

 

Gruparea ar fi obţinut profituri financiare substanţiale, sumele percepute pentru traficarea unui migrant fiind cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro.

 

8 persoane bănuite în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – Structura Centrală, pentru audieri şi dispunerea măsurilor leagle.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al S.R.I..

 

De asemenea, în cauză s-a cooperat cu poliţişti de frontieră din cadrul Direcţiei de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Criminalităţii Transfrontaliere – I.G.P.F..

 

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.