Jump to content
POLITISTI.ro

Persoane căutate, găsite de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

165 de persoane căutate la nivel naţional au fost găsite de poliţiştii structurilor de investigaţii criminale, săptămâna trecută.

55 de cazuri au vizat copii dispăruţi.

În perioada 10 – 16 februarie a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale au depistat 165 de persoane urmărite.

Din totalul persoanelor depistate, 85 erau semnalate ca fiind dispărute, 55 dintre acestea fiind minori. De asemenea, poliţiştii au depistat 67 de persoane care aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 6 persoane erau căutate în vederea arestării preventive, iar pe numele a două persoane au fost emise mandate europene de arestare.

În această perioadă, în urma colaborării cu autorităţile altor state, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol şi Biroul Sirene, s-a reuşit localizarea şi arestarea pe teritoriul altor state a 30 de persoane urmărite de autorităţile române.

Printre persoanele urmărite se numără şi B.NICU, de 42 ani, din Bucureşti, urmărit din 14.02.2012, deoarece se sustrăgea executării unei pedepse de 12 ani închisoare pentru comiterea de infracţiunii la regimul stupefiantelor; la 14.02.2012 a fost depistat de poliţiştii din cadrul B.I.C. – Sector 2 Poliţie şi încarcerat.

O altă persoană urmărită era P R. IOAN, de 47 ani, din judeţul Braşov, urmărit din 12.04.2011, care se sustrăgea executării unei pedepse de 7 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii trafic de persoane. La data de 14.02.2012 a fost depistat de poliţiştii din cadrul S.I.C. – I.P.J. Braşov pe raza localităţii Codlea, judeţul Braşov şi încarcerat.

C. IRINEL, de 26 ani, din judeţul Galaţi era urmărit din 15.02.2012, deoarece se sustrăgea executării unei pedepse de 7 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. La data de 16.02.2012 a fost prins de poliţişti S.I.C. – I.P.J. Galaţi pe raza de competenţă şi încarcerat în Penitenciarul Galaţi.

Printre copiii dispăruţi şi găsiţi în această perioadă se află şi o fată de 13 ani din Bucureşti, care la data de 14.02.2012 a plecat la piaţă şi nu a mai ajuns la domiciliu. La data de 15.02.2012 a fost identificată de poliţiştii S.I.C. – D.G.P.M.B. pe raza sectorului 4 Bucureşti.

Un băiat de 10 ani, din judeţul Gorj, care la 14.02.2012 a plecat voluntar de la domiciliu, a fost depistat de poliţiştii S.I.C.- I.P.J. Hunedoara pe raza municipiului Petroşani, judeţul Hunedoara la data de 15.02.2012.

Un alt băiat de 11 ani, din municipiul Piatra Neamţ, care la 13.02.2012 a plecat de la domiciliu către şcoală, la 15.02.2012 a fost identificat de poliţiştii S.I.C. – I.P.J. Neamţ pe raza localităţii Bodeşti, judeţul Neamţ.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
  • 2 years later...

Peste 200 de persoane căutate, găsite de poliţişti în trei zile

107 persoane urmărite şi 113 persoane dispărute au fost depistate de poliţişti, în 3 zile, în urma unei acţiuni coordonate de Poliţia Română, la nivel naţional. Poliţiştii au constatat 118 infracţiuni şi au aplicat aproape 3.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 800.000 de lei.

În perioada 26 – 28 iunie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Ordine Publică şi Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii au acţionat în special în zona gărilor şi în mijloacele de transport CFR.

Peste 5.400 de poliţişti, dintre care aproape 1.000 de la transporturi, circa 1.300 de ordine publică şi aproximativ 3.100 de investigaţii criminale au actionat, în principal, pentru depistarea persoanelor urmărite care se sustrag arestării preventive, executării pedepsei închisorii sau faţă de care au fost emise mandate europene de arestare, precum şi a persoanelor dispărute, în special minori.

Astfel, au fost efectuate patrulări în staţiile de cale ferată şi în apropierea acestora, fiind controlate 992 de trenuri de călători, 1.034 de unităţi de cazare şi 2.179 de unităţi de alimentaţie publică. De asemenea, poliţiştii au acţionat în 518 pieţe şi târguri.

Poliţiştii au depistat 107 persoane urmărite, dintre care 56 se sustrăgeau de la executarea unei pedepse cu închisoarea, 6 aveau emise pe numele lor mandate de arestare preventivă şi 7 erau căutate de alte state, în baza unor mandate europene de arestare.

De asemenea, 113 persoane dispărute au fost gasite de poliţişti, dintre care 73 de minori, aceştia fiind încredinţaţi familiilor sau tutorilor. Totodată, 3 persoane cu identitate necunoscută au fost identificate de poliţişti.

În urma activităţilor, poliţiştii au constatat 118 infracţiuni şi au aplicat 3.473 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 776.865 de lei.

Exemple:

I.P.J. Maramureş

Poliţiştii de la Poliţia Municipiului Sighetu Marmatiei şi I.P.J. Maramureş - Serviciul de Investigaţii Criminale au depistat, la data de 27 iunie a.c., un bărbat, de 31 de ani, urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile din Franţa au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de participarea la organizaţii criminale, furt comis în bandă organizată sau cu arme şi trafic de vehicule furate.

Cel în cauză a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Cluj, care au dispus arestarea preventivă pentru 15 zile, urmând a fi predat autorităţilor franceze.

I.P.J.Sălaj

La data de 27 iunie a.c., poliţiştii din Sălaj şi jandarmii au găsit, într-un lan de porumb din localitatea Gîlgău Almaşului, o minoră, de 12 ani, care plecase de acasă şi nu s-a mai întors.

Minora fusese dată dispărută de tatăl său, la data de 26 iunie a.c..

Aceasta a fost încrediţată familiei, din primele verificări rezultând că nu a fost victima vreunei infracţiuni.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.