Jump to content
POLITISTI.ro

Aragazul sau arzatorul de voiaj ce produce energie electrica ecogica


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Am găsit și citit pe net întâmplător despre un proiect al unor tineri, ce intenționează să laneseze pe piață o sculă interesantă, mai ales pentru pasionații de călătorii, dar și pentru cei mai prevăzători, cărora le place să aibă în mașină un așa zis ”kit de supraviețuire”.

Se numește BioLite Camp Stove și este un aragaz/arzător de voiaj ce pe lângă utilitatea convențională produce și electricitate.

8162634n9sniail.jpg

BioLite este o soluţie genială, care te poate scoate din încurcătură, în cazul unei ieșiri cu cortul sau în cazul unor catastrofe naturale, situații neprevăzute, situaţii de urgenţă, etc. La prima vedere pare a fi un arzător sau aragaz de voiaj. Şi chiar acsta este. Dar, în loc să folosească gaz, benzină, motorină sau alt gen de combustibili, acesta funcţionează cu crengi, conuri de pin, frunze şi alte tipuri de combustibili de acest gen. Şi, în timp ce gătiți cina, sau fierbeţi apă, puteţi de asemenea, încărca telefonul mobil sau orice altceva, datorită celor 5V pe care-i produce și care pot fi conectate printr-un simplu USB.

BioLite este capabil să convertească energia termică în energie electrică şi cu ajutorul unor nuiele vei puetea încărca complet iPhone-ul.

Deocamdată nu a fost lansat pe piață, dar se pare că prețul unui astfel de gadget va fi undeva în jurul a 125$.

site-ul oficial: biolitestove.com

  • Upvote 2
Link to comment

Sigur ca da. Pai cum crezi ca au scapat pana acum politicienii tarii. Acum abia dupa ce au terminat de ars dovezile il scot la vanzare sa mai produca ceva bani caci nu mai au ce vinde din tara asta. :clip:

Link to comment
  • Moderator

Și uite așa, indiferent de subiectul oricărui topic, se deviază și se ajunge la discuții cu trimiteri către politicieni, cât au furat și cât or să mai fure, iar nouă nu ne dau restanțele, etc etc.

  • Upvote 2
Link to comment

... energie ecologica ... atita timp cit in urma arderii rezulta bioxid de carbon, termenul de ecologic cade.

cind am vazut titlul si poza, am avut impresia ca cineva a reusit sa optimizeze si sa miniaturizeze un vechi dispozitiv "uitat" din vremea WW II, intitulat gazogen,

Imbert.gif

dar se pare ca mai e de lucru, oricum, extrem de interesanta masinaria si mai ales ar fi interesant generatorul de curent cum e realizat

Link to comment
  • Moderator

Termenul de ”ecologic” cred că e folosit tocmai pentru că nu folosește combustibili de genul benzină, gaz, motorină, etc și se pot folosi drept combstibili ”gunoaiele” din pădure (lemne/frunze uscate, etc)

Link to comment

interesanta... nu m-am dumirit pe unde are alimentarea cu material flamabil... pe deasupra sau pe lateral?

ref termenul ecologic.. am observat ca se refera la cantitatea de material ars (care implicit emite CO2) pentru a obtine un rezultat (vezi partea cand spuneau ca prin africa fac aia mancare la tuci cu foc dedesubt si cat de eco-nomic ar fi sa foloseasca deviceúl respectiv. intre noi fiind vorba, nu faptul ca niste amarati fac mancare la pirostrii afecteaza ecosistemul si pe aia sa ii ajutam sa elimine mai putin CO2...

Link to comment

principiul de functionare este cam cel de aici

doar ca au atasat "undeva" o turbinuta si un motorel/generator de curent electric (presupun cu niste magnetei din pamanturi rare) si un regulator stabilizator pentru incarcarea telefoanelor.

Link to comment

clipul ala mi se pare cam ciudat.... am senzatia ca bateriiile dadeau curent la ventilator care baga aer in tubuletul ala pentru a asigura ventilatia si mentine arderea.. hmmm.....

Link to comment

exact, doar ca odata combustia pornita, se creaza tiraj natural (cam ca la motorul cu reactie) care poate invirti o "elica". nu stiu daca este exact sau potrivit termenul, dar procesul se autosustine atita timp cit exista material combustibil (era sa scriu craci ... din lemn)

inca un edit ...

se pare ca m-am hazardat cu presupunerea turbina/generator.

http://biolitestove.com/Technology.html

explica totul privindgenerarea de curent ... termocuple!!

Edited by serhente Garcia
Link to comment

Daca tot ati deschis acest subiect va prezint o centrala de apartament care produce si caldura si curent, din pacate nu poate fi importata la noi, de ce oare? http://www.baxi-inno...ndex.php?lang=1 si mai sunt citeva produse asemanatoare prin state care produc pana la ~7KWH, dar de asemenea nu pot fi aduse la noi.

Edited by dcrist
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.