Jump to content
POLITISTI.ro

Şedinţă de dialog social


NewsBot

Recommended Posts

DSC_0039.JPGAstăzi, 31 ianuarie a.c., a avut loc, la sediul Ministerului, o întâlnire a liderilor sindicatelor şi asociaţiilor cadrelor din M.A.I. cu reprezentanţii conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Si referitor la soarta absolventilor promotiei 2011 s-a discutat ceva?? Sau mai are de gand stimabilul domn ministru sa ne tina pe tusa inca mult si bine? Sindicatele se laudau ca vor ridica si aceasta problema...oare au facut-o?? Am dori si noi un raspuns totusi ca stam si asteptam...de 8 LUNi de zile aproape tot stam si asteptam si se pare ca nimanui nu-i pasa de noi.....RUSINEEEEEEEEE

Link to comment
  • Moderator

Postez aici comunicatul referitor la această întâlnire dintre ministrul de interne și sindicaliști, preluat de pe site-ul SNPPC.

Stimati colegi

in 31 ianuarie 2012, la sediul M.A.I. s-a desfasurat intalnirea oficiala de lucru dintre ministrul Traian IGAS si reprezentantii organizatiilor sindicale din minister. Întalnirea a avut un caracter de lucru, motiv pentru care ministrul a fost însotit de Secretarii de Stat, de Secretarul General precum si de sefii direcțiilor implicate in tematica reuniunii.

Agenda de lucru a cuprins probleme salariale și probleme de redeschidere a Dialogului social, în beneficiul tuturor salariatilor din M.A.I.

Conducerea ministerului a confirmat inceperea achitarii drepturilor restante, din anul 2011, la Norma de echipare, printr-o eșalonare de 50% a sumei în cursul acestui an. Din total, se va achita în luna aprilie 20%, adică 400-500 lei. Restul, în trimestrele urmatoare.

Cat priveste fondul de salarii si, alaturi de acesta, drepturile de echipare aferente anului 2012, conducerea M.A.I. a asigurat că sumele sunt prevăzute in bugetul alocat ministerului. Deci, banii există și platile se vor face, cu specificatia ca diferențele Normei de echipare pentru anul 2012 vor fi reportate anului 2013.

Prin urmare, salariații își vor primi banii cuveniți, dar cu un sir lung de amanari, din an in an! Fata de aceasta situatie, sindicatele vor trebui sa monitorizeze strans lucrurile si sa intervina, ori de cate ori conducerea ministerului va da obisnuitele semne de nerespectare a celor promise.

La aceasta prima intalnire de lucru, SNPPC a solicitat ca M.A.I. să demareze procedura de fundamentare a modificării Legii unice de salarizare, astfel incat agentii de politie sa beneficieze de o marja cuprinsa intre 1,70 (minim) si 4,70 (maxim).

În baza noului sistem, salarizarea agentului de poliție aflat la apogeul carierei va intersecta salarizarea ofițerilor debutanti.

Solutia este etica si are puterea de a motiva profesionalismul si loialitatea personalului.

În planul reglementărilor interne, s-a ajuns la consensul ca dupa data de 15 februarie 2012 sa fie pus in discutie publica o.M.A.I. nr.400 privind regimul disciplinar. Apoi, după scurgerea timpului legal, ordinul sa fie finalizat, in vederea intrarii sale in aplicare.

Sindicalisti,

dincolo de atingerea problemelor financiare, deosebit de importante pentru fiecare dintre noi, intalnirea de lucru dintre conducerea ministerului si reprezentantii organizatiilor sindicale se pare ca a reusit sa deblocheze Dialogul social.

Astfel, imediat, la 1 februarie 2012, vor incepe lucrarile pentru incheierea Acordului privind raporturile de serviciu, document esential pentru respectarea drepturilor politistilor.

Conform intelegerii dintre sindicate si ministru, Acordul privind raporturile de serviciu va trebui incheiat la/pana la data de 29.02.2012.

Prin acest document, va renaste miscarea sindicala din M.A.I., dupa ce a fost multa vreme sufocata de catre structurile de conducere a ministerului! Stim că negocierile vor fi dificile dar vom insista, hotarat, asupra finalizarii la termen a documentului, in contextul creat de miscările publice de protest care au loc in Bucuresti si in alte 60 de orase din tara, proteste la care au participat si multi dintre membrii SNPPC.

NOTA

Intalnirea de lucru a organizatiilor sindicale din M.A.I. cu ministrul Igas si echipa sa de colaboratori urma sa fie descrisa intr-o minuta, intr-un Proces Verbal. S-a solicitat sa fie respectata procedura normala de finalizare a intalnirilor. Aceasta presupunea ca, la incheierea intrevederii, documentul sa fie redactat si semnat – pentru conformitate- de către toti participantii.

Ei bine, reprezentantii M.A.I. au solicitat o amanare si au finalizat cu doua ore intarziere documentul. Acceptam forma sa provizorie, intrucat documentul a fost intitulat : proiect de Proces Verbal.

Redactat insa fara rigoare, parca din memorie, materialul contine mai multe omisiuni importante si erori de transcriere. Toate au fost imediat semnalate cancelariei ministrului. SNPPC va lua in consideratie si va semna documentul doar in forma sa finala, aceea intitulata Proces Verbal; si nu proiect…

Din aceasta cauza si din respect pentru efortul comun, al tuturor organizatiilor sindicale participante, consideram drept un entuziasm prematur publicarea PROIECTULUI de proces verbal, in forma sa imprecisa si nesemnata de niciunul dintre participanti.

Un text cu locurile de semnaturi, ramase albe, necompletate de catre niciuna dintre parti, nu are valoare de document. Nu il va respecta nimeni!

Deci, facem un apel colegial spre celelate organizatii, pentru seriozitate si renuntare la interesul de "a lua fata celorlati" prin zgomot si publicari inselatoare. Avem nevoie de unitate si consens, in interesul tuturor sindicalistilor. Sa depasim, in timpul negocierilor, preocuparea limitata la imaginea proprie!

Pentru informarea dumneavoastra corecta, SNPPC va publica doar documentul final, imediat ce va fi completat, corectat si semnat, in consens, de catre ambele parti ale negocierii.

B.Ex.C.

Link to comment

Dar despre avansarea in functie a discutat cineva dintre voi, cei care ati participat. Ma refer la acel ordin al ministrului de anul trecut care a blocat orice avansare in functie. In cazul meu dupa terminarea tutlei am fost trecut pe ofiter 4 si aici am murit de 1 an. Ati auzit ceva de acest subiect. Astept raspunsuri argumentate juridic.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.