Jump to content
POLITISTI.ro

Reţinuţi de poliţişti pentru furt şi tentativă de furt din auto


NewsBot

Recommended Posts

Reţinuţi pentru furt şi tentativă de furt din auto

Mai mulţi suspecţi de furt de roţi ale unor autoturisme, respectiv tentativă de furt din auto au fost prinşi de poliţiştii din Bucureşti, fiind cercetaţi în stare de reţinere.

La data de 25 ianuarie 2012, poliţişti din cadrul Secţiei 12 – Biroul de Investigaţii Criminale Bucureşti i-au identificat şi depistat pe O. Robert de 22 de ani, P. Alexandru de 22 de ani şi M. Gheorghe de 18 ani, toţi din Bucureşti, ca fiind suspecţii a două furturi din autoturisme.

Cei trei sunt suspectaţi că, în noaptea de 01/02.11.2011, respectiv, în seara zilei de 07.11.2011, au sustras, prin demontare, câte două roţi de la două autoturisme, parcate. Bunurile sustrase au fost vândute lui B. Dănuţ, de 39 de ani, din Bucureşti.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 12, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire, cu cei patru în stare de reţinere.

• La data de 25 ianuarie 2012, în jurul orei 21.45, poliţişti din cadrul Secţiei 9 au fost îndrumaţi prin Dispeceratul 112 să se deplaseze pe o stradă din sectorul 2, unde o persoană încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism.

Deplasându-se cu operativitate, poliţiştii l-au prins în flagrant pe N. Robert, de 23 de ani, cunoscut cu antecedente penale, care prin forţarea butucului portierei stânga faţă, a încercat să sustragă bunuri din interiorul unui autoturism, ce se afla parcat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 9, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
  • 4 months later...

Poliţiştii huşeni au identificat suspecţii în cazul a nouă infracţiuni de furt din auto, fapte comise pe raza municipiului Huşi. Pe numele a doi dintre aceştia au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

Poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Huşi şi Secţiei de Poliţie Rurală nr.4 Huşi au probat activitatea infracţională a trei tineri: D.M., de 27 ani, T. R., de 22 ani, L.A., de 17 ani, toţi din comuna Creţeşti, care sunt principalii suspecţi de săvârşirea a nouă infracţiuni de furt din auto.

În fapt, în noaptea de 24/25.05.2012, cei trei tineri s-au deplasat cu autoturismul lui D.M. pe raza municipiului Huşi şi au sustras acumulatorii auto de la nouă autoturisme parcate în zone diferite ale localităţii. După comiterea fiecărei fapte, tinerii ascundeau bunurile sustrase în diferite locuri de pe raza municipiului Huşi de unde urmau a fi preluate ulterior.

În timp ce se deplasau pe raza municipiului Huşi, suspecţii au fost observaţi de un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Huşi pe timpul efectuării serviciului de patrulare. În acel moment, tinerii s-au speriat, au abandonat autoturismul şi au fugit spre localitatea de domiciliu.

Pentru a justifica prezenţa autoturismului pe raza municipiului Huşi, D.M. i-a solicitat telefonic fratelui său să apeleze 112 şi să reclame furtul maşinii. Toate bunurile sustrase au fost recuperate de poliţişti şi restituite părţilor prejudiciate. D. M. şi T. R. au fost reţinuţi pentru 24 ore, iar ulterior au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, respectiv Judecătoria Huşi cu propunerea de arestare preventivă. Judecătoria Huşi a emis pe numele suspecţilor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

Pentru a nu deveni victimă a hoţilor din autoturisme, Poliţia Română vă recomandă:

Nu parcaţi la întâmplare. Căutaţi un loc bine iluminat, supravegheat şi suficient frecventat.

Nu lăsaţi niciodată motorul pornit şi autoturismul nesupravegheat şi deschis când îl părăsiţi, chiar şi pentru câteva momente ( pentru a verifica o pană de cauciuc, pentru a plăti la benzinărie etc.).

Nu lăsaţi în maşină bunuri, aparatura electronică, bani, cărţi de credit, ordine de plată, etc. Obiceiul de a încuia în torpedo bani, atrage, de regulă, atenţia.

Nu păstraţi dublura cheii de contact în sertarul de la bord.

Montaţi un sistem de alarmă antifurt sau un sistem de poziţionare globală (GPS).

Nu lăsaţi în maşină actul de înmatriculare al autoturismului şi nu împrumutaţi maşina persoanelor în care nu aveţi deplină încredere.

Montaţi un întrerupător electric general într-un loc ascuns care să nu permită pornirea autoturismului.

Păstraţi separat cheile locuinţei de cheile maşinii. Riscaţi să vă pierdeţi atât maşina cât şi lucrurile din casă.

Sursa: IPJ VASLUI

Link to comment
  • 3 years later...

REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU FURTUL A 3 BUSTURI DIN BRONZ

 

Polițiștii din Timiș au reținut 3 bărbați, bănuiți de furtul a trei busturi din bronz, din spații publice, de pe raza municipiului Timișoara.

 

La data de 17 iunie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au identificat trei bărbați, cu vârste între 24 și 29 de ani, bănuiți de furtul a trei busturi din bronz, de pe raza municipiului Timișoara.

 

În fapt, în perioada 10-14 iunie a.c., cei în cauză ar fi sustras cele trei busturi din spații publice din municipiul Timișoara, apoi le-ar fi transportat cu un autoturism, valorificându-le ulterior la centre de colectare a deșeurilor neferoase.

 

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 268.000 de lei.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere, cei trei fiind reținuți de polițiști introduși în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, urmând a fi prezentați magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

 

Polițiștii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

 

Sursa: IPJ Timiș

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.