Jump to content
POLITISTI.ro

Ce solutii aveti ca sa nu se reduca salariile ?


ghici

Recommended Posts

ce soluții ar trebui să se aplice pentru a nu se tăia salariile ??

o propunere ; un agent să primească (de pildă la sporul de antenă) aceeași sumă de bani ca un chestor _ argumentul meu ::: dacă îi așezi pe amândoi lângă o sursă de radiații se vor radia la fel și nu fiecare în raport cu gradul ,funcția și vechimea pe care le au ??? :wub:

este doar o părere , aștept comentarii pro și contra !!

Link to comment

Asa este domne . Credeti ca radiatiile fac diferenta intre grade ? Asta ar insemna o schimbare majora in tot ce tine de stiinta . :ner: Daca descopera cineva chestia asta are sanse mari la Nobel . :hmmmt:

Edited by Daniel
Link to comment
  • Moderator

ghici are dreptate.

Mai sunt si alte anomalii de acest gen, decontarea cheltuielilor de transport in cazul deplasarii o data pe an pentru efectuarea concediului de odihna precum si decontarea cheltuielilor de cazare.

Link to comment

Ghici sporurile ar trebui calculate pentru toata lumea la fel ,si s-ar putea face o economie foatre mare la fondul de salarii.

Da, primele, prima de vacanta ,chiria, banii pe haine ,sporul de antena etc. ar trebui calculate pentru toata lumea la fel nu in functie de salariu .

Ar ramane diferentele dintre functii , grade si sporul de vechime. Dar atunci nu si-ar mai putea trage domnii comandanti salarii de 20000 ron.

Iar daca tot se stia ca vine criza nu ar mai fi trebuit sa se acorde prima de vacanta, care trebuia suspendata pana in momentul in care se faceau rost de bani,salariile de merit si de excelenta trebuiau taiate pentru ca oricum in majoritate le au domnii ofiteri cu functii inalte si ce ti-am scris mai sus despre sporuri. Sunt sigur ca daca faceau aceste lucruri si renuntau la ,,licitatiile aranjate" pe banii statului pentru diverse obiecte de mobilier,masini bengoase , instalatii de aer conditionat si ,,protocol"aveam bani sa ne luam salariile pana la sfarsitul anului.

Dar cum imi permit eu sa dau sfaturi specialistilor din MAI???? :ner: :ner:

Edited by Elvis
Link to comment

îmi permit să-l completez pe colegul Elvis , care din bun simț nu a făcut referire la sporul de pericol _ vă rog să faceți cu toții un exerciciu de imagine și să-mi răspundeți dacă este corect ca un lucrător de la o structură care actionează efectiv în teren (gen O.P. „ tălpași ”etc ) să primească mai puțin în bani ca și contravaloare decât un chestor ,care poate cel mult să se „frigă ” cu cafeaua în birou _ îmi permit să vă reamintesc tuturor „EXMPLUL” personal de „ curaj ,vtejie și competență ” al domnului general de poliție (acum în rezervă ) LUPU fostul comandant al dispozitivului organizat cu „ prilejul mineriadei din timpul lui Radu Vasile”, pentru cei care au uitat este cel care și-a abandonat oamenii „ pe câmpul de luptă ”și a fugit ascuns într-un portbagaj de mașină .

Link to comment
  • Moderator

Hmm ... păi nici nu-ți imaginezi cât de periculos este să mergi în portbagajul unei mașini. :slapb: :ner:

Link to comment

îmi permit să-l completez pe colegul Elvis , care din bun simț nu a făcut referire la sporul de pericol _ vă rog să faceți cu toții un exerciciu de imagine și să-mi răspundeți dacă este corect ca un lucrător de la o structură care actionează efectiv în teren (gen O.P. „ tălpași ”etc ) să primească mai puțin în bani  ca și contravaloare decât un chestor ,care poate cel mult să se  „frigă ” cu cafeaua în birou _ îmi permit să vă reamintesc tuturor  „EXMPLUL” personal de „ curaj ,vtejie și competență ” al domnului general de poliție (acum în rezervă ) LUPU fostul comandant al dispozitivului organizat cu „ prilejul mineriadei din timpul lui Radu Vasile”, pentru cei care au uitat este cel care și-a abandonat oamenii „ pe câmpul de luptă ”și a fugit ascuns într-un portbagaj de mașină .

Probabil ca generalul le-a spus minerilor : vreti  bataie ...va arat eu fuga !!!i

Link to comment

Nu radeti ca se pot intampla si alte pericole:pot raci din cauza aerului conditionat , sau mai pot face hemoroizi de la atata stat pe scaun! :rolleyes:

ON: solutii au fost suficiente, insa nu s-a dorit. Inca mai exista sperante ca vor taia din fond, nu din salarii direct. Personal nu cred ca se face nimic momentan, doar discutii de dragul conversatiei. Abia dupa ce vom primii salariile diminuate si vom vedea ca nu putem supravietui, vom luam masuri...nu stiu insa in ce vor consta masurile.

Link to comment

beskyky:" vom luam masuri...nu stiu insa in ce vor consta masurile".

Părerea mea este că nu "vom" lua măsuri... decât în cel mai fericit caz să acţionăm pe calea instanţei în termenul de 3 ani, să câştigăm procesul şi să primim sumele reţinute. Precedentul a fost creat pe vremea D-lui Tăriceanu.Ce va mai fi în următorii 3 ani?. Până atunci însă trebuie să ne descurcăm cu ce avem.

Argument: înainte de demilitarizarea poliţiei, dintr-o raţiune aproape identică cu cea de azi, mai marii noştri împăraţi au dat un ordin prin care toţi poliţiştii erau retrogradaţi cu o treaptă de salarizare. Am văzut atunci pentru prima dată nemulţumire generală, şi naiv fiind,(mie mi s-au reţinut cu titlu permanet 200 lei noi), am crezut că se va întâmpla ceva, mai ales că măsura afecta intreg personalul şi că superiorii erau cei mai nemulţumiţi. Rezultatul: nimic. Colegii care erau atunci în sistem îşi pot aminti. S-a produs poate ce sa dorit, s-a tăiat elanul Poliţiei!, băieţii deştepţi au început să-şi frece mâinile, aveau liber la ce unii numesc: "Jaf Naţional". Am trecut şi peste asta şi dacă nu îmi aduceai tu aminte Mihaela, sincer mă gândeam la reţinerile din noiembrie şi decembrie când rezultatul a fost: nimic. Dacă tot ai aruncat mingea la fileu aştept din partea ta prima propunere de măsuri!. Cu stimă!... tot eu.

Link to comment

Sunteţi hazlii şi sincer m-aţi bine dispus. :ner: Vă sugerez ceva ce poate aţi citit cu toţii pe acest forum: motto administrator. Haideţi dragi colegi să le lesăm naibii de trese şi de stele, eu donez stelele mele oricărui doritor, chit că le plătesc! :hmmmt: şi să vorbim de la egal la egal chiar dacă sună puţin a ... socialism!. Sincer mă simt mai bine pe acest forum decât pe celalalt. Cu respect!

Link to comment

Avam sa speram ca se vor destepta toti politistii la vederea fluturasului din august..........daca nu... exista pericolul sa muncim luna de luna degeaba.

Cum sa incadrez actiunile lui boc ,la furt sau la talharie?????????? :hmmmt:

Edited by Elvis
Link to comment

Naaa...solutii sunt si vor fi mereu dar nu pentru cei de jos... ma indoiesc de faptul ca in momentul primirii fluturasului pe august toata politia va sari de fund in sus ...da de unde ...sunt unii care privesc salariile de agent ca pe o mana cereasca uitandu-se si comparandu-se cu chioscaresele si muncitorii de prin fabrici si compatimindu-i ca " lasa tata ca uite aia au mai putin si se descurca "...

E clar ca buna-ziua ca o vom lua in freza la greu si nu numai pana in decembrie... de fapt daca privesti in ansamblu guvernul asta face niste lucruri foarte bine gandite dar privind din perspectiva bocancului deasupra musuroiului de furnici, adica:

- avem o gramada de oameni cu functii si salarii superbabane de care (pardon, scuzati) cum mama dreaq sa ne atingem ?

- avem o tona de pensionari la care tre sa le dam bani dar numai cateva kg de muncitori activi deci balanta e clar dezechilibrata.

- contractele si licitatiile trucate cu statul trebuie sa continue ca ce maaaaa de unde vrei sa ne facem si noi o vila ? macar una (in fiecare zona de interes mare-munte etc)

Solutia e super simpla :

Daca pensionarii nu mai au bani (ca le taiem noi din pensie) nu mai pot cumpara medicamente - deci automat crapa o gramada de boli, alta gramada de foame, alta de frig la iarna... buuuunnn asa.

Next : Bugetarii au salarii extraordinare domne' , mai ales porcii aia de politisti care au cam 10% din salariile unui politist european ( vorbeam de agenti nu de ofiteri :P), profesorii la fel (da-i dracu ca dau meditatii cica ... ma duc si eu maine sa iau ceva meditatii la sport , muzica si atelier), iar doctorii ( f**k them ca iau spaga chiar daca au 10000 de ani de facultate )....deci haaaatzzzzzzzz 25 % si de la astia ca orcum ce pot sa faca ? sa latre prin fatza guvernului cat vor ca noi avem termopane si Vivaldi in boxe (sau Gutza mai degraba).

Si sa revenim ON :

Revenirea per general la impozitul diferentiat pe salarii in functie de quantum ( 16% din 1900 nu prea bate cu 16% din 19000 )

Banii acordati ptr chirii , concedii , prime si indemnizatii sa fie sume fixe egale ptr toti indiferent de functie si grad...( cum putem sta noi subofiterii in apt inchiriate cate 2 cu 500 ron fiecare pe luna n-ar putea sta si cei care iau 50% din salariile lor de super politisti la costum?)

Stoparea achizitiilor de echipamente de cacao (superstatii cu gps ca e loganul plin de statii si antene mai rau decat releele de televiziune si 7000 de radare pe logane break , ca doar alea vechi ne stateau in gat)...in fine...

Si ar mai fi dar oricum ne racim in gat de pomana ca tot cu un sut in dos ne vom alege in Tzara lui Bocanila si cu guvernul asta impotent .

P.S. Astept colegii din grupa de serviciu de la SIR impreuna cu baietii buni de la crima sa ma ia din pat la 6.00 pentru defetism :P

....puteti rupe usa ca si nevasta e bugetar si de luna viitoare ne mutam in cort.

Link to comment
  • Member

eu imi vand apartamentul si poate imi cumpar o rulota.....ner.gif

deci ce facem? am citit aici pe forum ca in august la vederea fluturasilor vom 'innebuni', eu cred ca numai unii, si am un exemplu un coleg care desi e dator in proportie de 90% din salariu nu se streseaza niciun pic si ca asta sunt multi... NU VOM FACE NIMIC! nu suntem uniti, unii lingai, altii prosti...... astept sa vad si alte pareri...emo-yessir.gif

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.