Jump to content
POLITISTI.ro

Scandalagii sau turbulenţi reţinuţi ori cercetaţi de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Comunicat D.G.P.M.B./Infracţiuni constatate în urma manifestaţiilor din perioada 15-16 ianuarie

 

În urma manifestaţiilor de stradă din zilele de 15 şi 16 ianuarie a.c. pe raza Municipiului Bucureşti au fost înregistrate mai multe incidente, în urma cărora au fost constituite până în prezent 43 de dosare penale (22 au fost constituite cu data de 15.01.2012 şi privesc infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, iar celelalte 21 au fost înregistrate în data de 16.01.2012 şi la rândul lor privesc infracţiuni de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, port ilegal de arme albe, deţinere şi operaţiuni cu materiale pirotehnice fără drept, deţinere ilegală de armament supus autorizării, deţinere de substanţe stupefiante).

 

Cercetările sunt continuate de secţiile şi serviciile din cadrul Poliţiei Capitalei cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române, până în prezent fiind reţinute 3 persoane.

Infracţiunile menţionate anterior sunt prevăzute atât de codul penal, cât şi de legi speciale, după cum urmează:
- infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice – art. 321 Cod Penal;
- infracţiunea de distrugere – art. 217 Cod Penal;
- port ilegal de arme albe – Legea nr. 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice art. 1ˆ punct 1;
- Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată;
- Legea nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive;
- Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

 

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
  • 1 year later...

Turbulenţi reţinuţi de poliţiştii buzoieni

 

Şase buzoieni care au provocat scandal la un bar din municipiul Buzău au fost reţinuţi de poliţiştii de investigaţii criminale.

La data de 3 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă „112”, cu privire la faptul că, pe o stradă din municipiul Buzău s-a produs un scandal între mai multe persoane.

 

Imediat după primirea sesizării, la faţa locului a intervenit o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, iar la scurt timp a sosit în zonă un alt echipaj de poliţie.

 

Cercetările au fost preluate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Buzău şi Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău.

 

Din primele verificări, a rezultat că în dimineaţa zilei de 3 mai a.c., un bărbat de 34 de ani, împreună cu tatăl său, în vârstă de 57 de ani şi alte patru rude au venit la terasa unui bar şi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, au adresat cuvinte jignitoare barmaniţei şi administratorului localului, care nu era prezent, însă, ulterior, a aflat de la angajata sa cele întâmplate.

 

Administratorul a venit la bar însoţit de mai mulţi bărbaţi, cu vârste între 27 şi 33 de ani, iar între aceştia şi celălalt grup de persoane a izbucnit o altercaţie.

 

În urma incidentului produs, au fost rănite patru persoane din primul grup şi alte două din cel de-al doilea, unul dintre răniţi, în vârstă de 34 de ani, rămânând internat în spital.

 

Persoanele implicate în scandal au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în vederea audierilor, poliţiştii luând măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva administratorului barului şi a altor cinci suspecţi cu vârste între 27 şi 33 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

Suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de sesizarea instanţei de judecată în vederea arestării preventive. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea tuturor aspectelor cauzei, situaţia fiind monitorizată în vederea prevenirii altor incidente.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.