Jump to content

Contrabandişti reţinuţi la frontiera româno-ucraineană


NewsBot
 Share

Recommended Posts

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat şi reţinut doi cetăţeni români care au încercat să introducă ilegal în România 10.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat şi reţinut două persoane care transportau peste frontiera de stat 8.500 de pachete de ţigări de contrabandă.

Ţigările, în valoare de aproximativ 80.000 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi - I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au depistat şi reţinut trei persoane care au încercat să introducă ilegal în România peste frontiera de stat 4.000 pachete cu ţigări de contrabandă.

Ţigările în valoare de aproximativ 28.000 lei au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

In data de 12 aprilie a.c, la nivelul Sectorului PF Rădăuţi, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări in zona de responsabilitate.

Astfel în jurul orei 15.00, lucrătorii noştri au observat cu ajutorul aparaturii de termoviziune, la circa 250 m de linia de frontieră două persoane care transportau către o anexă a unei locuinţei mai multe colete voluminoase.

Imediat poliţiştii de frontieră au procedat la încercuirea zonei reuşindu-se reţinerea a doi bărbaţi G.Ionuţ, G. Ionel, ambii de 20 de ani, domiciliaţi în localitatea Vicovu de Sus.

Totodată la cercetarea zonei, în locuinţa lui Vasile M. au fost descoperite 3.990 pachete de ţigări marca „ Doina”, de provenienţă ucraineană, provenite din contrabandă.

Au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene care au informat ca au descoperit la faţa locului mai multe urme şi indicii clare că s-a desfăşurat o activitate de contrabandă, urmând a se efectua cercetarea în comun a evenimentului.

În continuarea cercetărilor s-a stabilit că la activitatea de contrabandă a mai participat şi Cristian M. în vârstă de 20 ani domiciliat în localitatea Vicovu de Sus.

G.Ionuţ şi G. Ionel sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă iar M. Cristian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la trecere ilegală şi contrabandă în formă agravantă.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 28.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Faţă de cele trei persoane poliţiştii de frontieră au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmănd ca în cursul zilei de 13.04.2012 aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.