Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţia Română şi F.B.I.


NewsBot

Recommended Posts

Întâlnire de lucru a secretarului de stat M.A.I., chestor de poliţie Ioan DASCĂLU cu directorul FBI, Robert S. MUELLER

 

Secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, chestor de poliţie Ioan DASCĂLU, s-a întâlnit astăzi, 7 decembrie a.c., la sediul M.A.I., cu Directorul Biroului Federal de Investigaţii al Statelor Unite ale Americii, Robert S. MUELLER III. Întâlnirea a avut loc la solicitarea directorului FBI, în contextul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România.

 

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat o serie de aspecte aflate pe agenda comună, în special privind dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul afacerilor interne cu accent pe linia combaterii terorismului şi a criminalităţii informatice, dar şi aspecte legate de foarte buna cooperare pe linie de pregătire de specialitate şi managerială, în acest context precizându-se faptul că şi secretarul de stat Ioan Dascălu a absolvit cursurile Academiei FBI din Quantico, Virginia, SUA, în anul 2004, seria 218.

 

În acest context, secretarul de stat Ioan Dascălu a precizat că Ministerul Administraţiei şi Internelor acordă o atenţie deosebită cooperării operative în domeniul combaterii criminalităţii organizate, în special destructurării reţelelor infracţionale care comit delicte în sfera traficului de persoane, de droguri şi a criminalităţii informatice.

 

„La nivel operativ, desfăşurăm o serie întreagă de activităţi comune cu reprezentanţii Biroului FBI de la Bucureşti, în cadrul unui task-force, rezultatele fiind unele de substanţă” a menţionat secretarul de stat MAI.

 

Totodată, chestorul de poliţie Ioan Dascălu a făcut o serie de precizări legate de SELEC, priorităţile acestei organizaţii şi aşteptările pe care statele care cooperează în acest format le au în vedere, pentru a eficientiza conlucrarea în domeniul combaterii crimei organizate.

 

Directorul FBI a evidenţiat, la rândul său, excelenta cooperare în materie, cu Poliţia Română, menţionând faptul că, în ultimii 10 ani, în strânsă conlucrare cu ofiţerii români, agenţii FBI au finalizat unele cazuri grave de criminalitate cibernetică.

 

La finalul întrevederii, oficialul american s-a întâlnit cu ofiţeri MAI, absolvenţi ai Academiei FBI Quantico, Virginia, pentru a face o poză de grup.

 

2_FBI.jpg


 

Link to comment
  • 1 year later...

Întâlnire a șefului Poliției Române cu reprezentanți ai FBI

 

Şeful Poliţiei Române, chestor-şef de poliţie Petre Tobă s-a întâlnit, în cursul acestei zile, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu reprezentanţi ai F.B.I. din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

 

Întâlnirea a avut loc în contextul încheierii mandatului de ataşat F.B.I. al domnului Timothy O’ Malley şi preluării acestuia de către domnul Russell Ashenden.

 

Cu această ocazie, inspectorul general al Poliţiei Române i-a mulţumit domnului Timothy O’ Malley pentru foarte buna colaborare dezvoltată de-a lungul mandatului exercitat.

 

Şeful Poliţiei Române a apreciat că, pe toată perioada mandatului domnului Timothy O’Malley ca ataşat al F.B.I. în cadrul Ambasadei S.U.A. la Bucureşti, cooperarea cu autorităţile de aplicare a legii americane a fost un succes, în special în ceea ce priveşte cauzele instrumentate în comun pe linia combaterii criminalităţii informatice, rezultatele înregistrate în acest domeniu fiind deosebite.

 

La rândul său, domnul Timothy O’ Malley a mulţumit pentru excelenta cooperare avută cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, în special prin intermediul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, precum şi cu colegii din cadrul structurilor teritoriale de combatere a criminalităţii organizate. De asemenea, a apreciat deschiderea conducerii Poliţiei Române în relaţia cu F.B.I..

 

Chestorul-şef Petre Tobă l-a asigurat pe domnul Russell Ashenden de întreg sprijinul în continuarea proiectelor comune aflate în desfăşurare, şi de asemenea, în continuarea cooperării la nivel bilateral la acelaşi nivel excelent existent în prezent.

 

Domnia sa a reiterat faptul că, Agenţiile de aplicare a legii din S.U.A. sunt un partener foarte important al Poliţiei Române, atât din punct de vedere al schimbului de informaţii în cadrul operaţiunilor comune, cât şi din punct de vedere al pregătirii profesionale şi al dotării cu tehnică de ultimă generaţie.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.