Jump to content
POLITISTI.ro

Rog sfat achizitie pistol glont compact/subcompact

Postare recomandată

Publicat

Buna seara,

ma aflu in posesia autorizatiei de cumparare a unei arme letale pentru aparare si paza. Autorizatia expira la inceputul lunii ianuarie si as vrea sa-mi aduca Mosul un pistol calibru 9x19 mm. Aici insa incepe greul: ma intereseaza ceva cat mai mic pentru a fi mai usor si mai comod de purtat cu un holster IWB sau toc interior (mai ales vara, pe sub o camasa sau un tricou - nu ma refer la cele mulate, ci la cele ceva mai largi, mai comode), ceva din clasa compacta sau chiar (preferabil) subcompacta. Ca si dimensiuni, as vrea sa ma incadrez astfel: lungime - maxim 16,5 cm., inaltime - maxim 12cm., latime - sub 3 cm., iar ca pret - maxim 4.500 ron. Din "studiul de piata" - daca se poate vorbi de un studiu de piata in privinta armelor la noi in tara, facut de mine, unde principalul criteriu a fost marimea armei, am selectat cateva modele, insa, pentru a ma decide as avea nevoie de sfatul celor care au detinut sau detin astfel de arme. Deci, situatia se prezinta in felul urmator (clasamentul a fost intocmit in ordinea preferintelor personale):

1. Walther PPS - cel mai "slim" dintre toate. Este adevarat ca are si capacitatea incarcatorului cea mai mica, dar asta nu reprezinta un criteriu pentru mine;

2. Beretta PX 4 Storm subcompact - varianta compacta iese din discutie, am vazut-o la un coleg si este mare (din punctul meu de vedere);

3. HK P 2000SK - o arma f. buna, dar din review-urile de pe site-urile de afara, am inteles ca totusi nu este f. comoda la purtat cu un IWB holster sau un toc interior. Stiu ca are peste 3 cm. latime, dar parca totusi ceva ma indeamna spre ea...;

4. Springfield XD subcompact / XD9 - daca stie cineva un importator in Romania, v-as ruga sa-mi spuneti, daca nu, iese din ecuatie aceasta marca, cu toate ca tare imi facea cu ochiul;

5. SigSauer P290, P250 subcompact, chiar si un 239;

6. Walther P99C sau PK 380;

7. Smith & Wesson MP9C;

8. Steyr S.

Glock 26 iese din discutie, recunosc ca este o arma buna, dar nu mi "se aseaza" in mana de nici o culoare, indiferent de tipul incarcatorului, cu toate ca nu am mana mare. La fel si CZ 2075 Rami, este f. lat (3.3cm) si nu este genul de arma pentru care sa consider ca merita facut rabat de la acest criteriu, ca in cazul HK-ului. Ca si sfat pe care l-am primit din partea unui amic pasionat de arme, a fost sa-mi cumpar doar ceva american sau nemtesc, nu austriac (ex. Steyr), cu toate ca am citit comentarii bune despre aceasta marca.

Ar mai fi pe lista si Kimber Solo, Kahr PM9 / CM9, Ruger LC9 (de buzunar), dar din pacate nu exista importator la noi.

Multumesc anticipat celor care-si vor da interesul in a ma ajuta sa ma inteleg cu Mosul in privinta cadoului pe care urmeaza sa mi-l aduca.

Va doresc un sfarsit de an numai cu bucurii!

Publicat (modificat)

Walther pps dar produs in Germania nu USA, sau Macarov :emo-yessir: dar ambele nu sunt 9x19

Modificat de dcrist
Publicat

Multumesc de sfat, dar prefer munitie 9x19 deoarece (cel putin in momentul de fata) se gaseste aproape la toate magazinele de profil si este convenabila ca pret.

Publicat

Buna Vaidemai, eu as opta pentru un SigSauer P 239, care, cel putin mie, imi pare mai ingust...si pe de alta parte nu este chiar asa mic, ca dimensiuni este acceptabil. Nu stiu care este pretul unui astfel de model in Romania...

Oricum, pe acest forum vei gasi intotdeauna sfaturile cele mai bune si mai documentate, iti garantez asta!!!

Succes in alegerea unei arme si achizitionarea ei!!!!

Publicat

Salut,

PPS-ul l-am tinut in mana, nu am tinut P99C AS(care m-ar mai tenta), dar o sa sun la importator sa vad daca il are si voi da o fuga saptamana asta. HK-urile le cunosc, f. bune, dar singurul model care se incadreaza in limitele dimensiunilor autoimpuse este P2000SK-ul. Si chiar l-as lua, am vorbit cu importatorul, astept maine un raspuns pentru ca tocmai au primit un transport dar fara acest model din pacate. Iar problema o reprezinta faptul ca daca aduc special pentru mine o arma, va trebui sa suport inclusiv cheltuielile de transport, ceea ce va ridica destul de mult costul "jucariei".

Am luat legatura si cu importatorul SigSauer (dupa multa "gugaleala" am reusit sa aflu cine importa aceasta marca), nu aduc in Romania variantele subcompacte, au doar P250 mediu (echivalentul clasei compact), dar este f. mare (18 cm), ar mai fi 228 - si asta mare si, intradevar, singurul care se apropie de ceea ce vreau este P239. Ramane pe lista, insa dintre acest model si HK P2000SK, parca as inclina spre HK (poate unde sunt si mai bine reprezentati pe piata, mai multe modele, au manifestat disponibilitate in a incerca sa-mi aduca modelul preferat, pe cand la Sig mi s-a spus ca nu aduc modele pentru care nu exista piata, insa ce firma esti daca nu-ti permiti, ca importator oficial, sa aduci macar cate un model din ceea ce comercializeaza firma al carei importator esti? Plus ca, la intrebarea mea: aveti un site unde sa pot vedea produsele dvs.?, citez directorul general, cel cu care am purtat discutia, "firma mea nu are nevoie de site, le vedeti pe SigSauer.de).

A aparut insa o nou "provocare": mi-a recomandat cineva Caracal SC. L-am vazut pe site si pot sa spun ca mi-a placut. Am inteles ca este facut de cei de la Merkel Jagd-und Sportwaffen (stiti ceva de ei??) si ca ar fi contribuit la "nasterea" lui si un colectiv de la Steyr. Se pare ca ar avea ceva legaturi si cu Tanfoglio. Stiti ceva despre acest model? Il are cineva sau l-a "butonat" careva?

Multumesc anticipat.

Publicat

In aceasta sectiune a fost un topic despre pistolul Caracal...

Publicat

hmmm,...am un singur sfat pt cel care vrea sa achizitioneze un pistol...: Nu cumpara nici o arma, daca n-ai tinut-o in prealabil in mana. Daca ti-ai si stabilit calibrul dorit,...restul e doar o diferenta de gust, forma si "culoare, pt ca majoritatea fac acelasi lucru.

Ideea-i simpla insa in acelasi timp si f complicata iar pe tema achizitionarii unei arme se poate discuta la nesfarsit.

O sa-mi spun in linii mari parerea referitor la calibre si arme. Cu ceva tip in urma, am fost invitat la o vanatoare, iar un posesor de carabina cu luneta cal 30.06(mai mare ca si la PM) a impuscat un mistret, care si-a continuat alergarea cam 150m. Am aistat si la jupuire, iar glontul trecuse prin inima.

Am povestit aceasta intamplare , ca sa va puteti imagina ce poate face adrenalina,.. ce-i drept dintr-un porc:)

Concluzie:cred ca pt o arma de autoaparare ar trebui sa mergem pe mana americanilor si sa folosim calibrul 45ACP (DE EXEMPLU) STOPING POWERUL ESTE MULT MAI MARE CA SI LA 9mm., iar daca tot ai fost obligat sa tragi,..macar ai tras o data si gata.Avand in dotare la serv Glock, la stagiile de pregatire ne obisnuim sa tragem dubble shot tocmai pt ca "inamicul" sa resimta acea "lovitura de baros" in piept si sa se opreasca.

Stiu este scumpa munitia in 45ACP, se gaseste greu etc, dar merita. Tinand cont ca ai vrea o arma cu care sa si tragi in poligon fara sa faci calculul munitiei,...recomand un 9m cu un Kit adaptor de 22lr, exista la glock,..si la cz, la sig , la beretta etc. Deci schimbi mansonul si teava , pastrezi crosa si tragi cu 22lr, cartus care costa sub 0,5 lei, asta presupune o investite de aproximativ 1000 si ceva euro pt cal 45 , aproximativ 800 pt cal 9 mm si inca 4-500 euro pt kitul de 22:),..stiu nu-i o suma f rezonabila pt majoritatea dintre noi bugetarii dar,..daca esti FAN,...merita sacrificiul

-atat am avut de spus, sper ca nu v-am plictisit!!!!!!!:)

Publicat

Incearca tu sa-ti cumperi un kit de 22LR pentru orice arma pe care o detii pe aparare si paza si o sa ai o surpriza neplacuta :naughty: Numai daca esti sportiv antrenor sau instructor de poligon poti cumpara asa ceva.

Publicat (modificat)

Pai ce mare inginerie.Dai 4000 Ron,faci cursul 6 luni.Apoi poti sa-ti si 22 si .50 BMG.Sau ramane sa te uiti lung la altii care se distreaza pe youtube,in ciuda altora :)

Modificat de mihai81
Publicat (modificat)

O nimica toata 4000 de lei :P spargi o banca in parc si faci rost :naughty: Posibil sa ai nevoie si de un contract de munca sau colaborare cu un poligon ceva :clip:

Modificat de dcrist
Publicat

caracal sc, inca nu se comercializeaza, este in teste, probabil o sa apara la inceputul anului 2012 - am aflat de la importator.

ps. pistoalele caracal care se vand la noi sunt fabricate in germania.

Publicat

Salut, am fost astazi si am vorbit cu importatorul HK. Caracalul SC, intradevar, nu se comercializeaza deocamdata, va mai dura ceva, deci iese din schema. In ceea ce priveste HK-ul, d-abia dupa jumatatea lunii - sfarsitul lui ianuarie ar fi sa primeasca P 2000SK-ul. Daca l-ar fi primit pana la sfarsitul anului (asta), as fi dat si avansul pentru el. Pur si simplu arma asta nu-mi da pace, ma "bantuie". Am sa trec saptamana asta sa mai vad odata PPS-ul si sa arunc o privire si asupra unui P99C AS. Ca si cost, P2000 SK si PPS-ul au preturi relativ apropiate (200-300 roni mai scump HK, in functie de pretul la care va veni acesta tinand cont de transport) si daca la preturi se apropie, la calitate cred (sunt convins) ca HK-ul ia fata Waltherului, rezulta avantaj HK, rezulta un motiv solid pentru a astepta ianuarie.

Ar mai fi si reprezentanta Beretta, daca si ei imi vor spune ca dureaza 2 luni sa-mi aduca un PX4 Storm subcompact, atunci batalia se va da intre P2000 SK si cele doua Walther-uri. Daca imi pot aduce Stormul in decembrie, atunci el sa fie. As vrea sa-mi iau aceasta "grija" de pe cap pana la sfarsitul anului. Oricum, cel putin din punct de vedere al finisajelor, nimic nu se poate compara cu HK (dintre armele vazute si pipaite de mine). Iar ca firma, nu cred ca are rost sa mai spun ce stie sa faca. Cam asa se prezinta situatia in acest moment. In maxim o saptamana voi face cunoscut epilogul acestei "lucrari literare".

P.S.: "detin" si un atestat de instructor in poligonul de tragere.

O seara placuta tuturor forumistilor!

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Buna seara,

ma aflu in posesia autorizatiei de cumparare a unei arme letale pentru aparare si paza. Autorizatia expira la inceputul lunii ianuarie si as vrea sa-mi aduca Mosul un pistol calibru 9x19 mm. Aici insa incepe greul: ma intereseaza ceva cat mai mic pentru a fi mai usor si mai comod de purtat ......................................

Eu am avut aceeasi dilema ca si tine.

Am optat pt Glock 19 pentru a carui achizitie ma felicit.

E mic dar e impunator, e usor dar simti ca il ai in mana, e usor de ascuns dar e vizibil sub haina daca vrei, e fiabil si viabil.

Pt. toc am optat pt unul din material plastic, tip serpa cu siguranta de care sunt foarte multumit cu toate ca nu a fost chiar ieftin.

Modificat de anila
  • Apreciez 1
Publicat

L-am analizat bine la UTI, este (destul) de greu asa cum bine ai zis si tu si, sincer sa fiu, nu-mi place deloc acea protectie pentru mana la armare. Nu stiu cum se comporta la purtat cu un holster pe sub sacou, dar prima senzatie (vizuala) este aceea ca te va jena. In schimb, recunosc ca este ingenioasa piedica de pe maner, iar tragaciul -super . Pur si simplu simti cand este momentul declansarii. Practic, parca te anunta "daca vrei sa te razgandesti fa-o acum, daca nu, apasa!"

Cat despre Glock, nu ma atrage de nici o culoare, pur si simplu nu mi se aseaza bine in mana (vorbesc de 26, deoarece restul ies din discutie fiind mai mari decat ceea ce vreau eu)

Dupa ulimele discutii si consultari, in "lupta" au ramas HK P2000 SK, PPS Police, P99C si Beretta PX 4 Storm Subcompact. Asa cum am mai spus, preturile sunt relativ asemanatoare. Beretta ajunge la importator saptamana viitoare, Walther sunt pe stoc ambele modele, P2000 SK vine catre sfarsitul lui ianuarie ceea ce ma obliga sa prelungesc autorizatia. Chiar asa, stie cineva cat dureaza procedura asta de prelungire? Ma duc la Capitala, le spun baietilor ca am comandat o arma care vine dupa ce-mi expira autorizatia si ei o prelungesc pe loc? Am nevoie de factura proforma de la vanzator pentru a face dovada? Este f. greu cu invoitul de la serviciu, de-asta intreb daca va trebui sa fac mai multe drumuri pentru prelungire.

Si inca o rugaminte: ceva ma indeamna ca batalia finala sa se dea intre HK si Beretta. La preturi asemenatoare, aceste doua firme zic eu ca sunt peste Walther. Ce ati alege dintre P 2000 SK si Storm Subcompact?

Multumesc.

Sarbatori fericite!

Publicat

Dupa ce expira autorizatia prima data, poti sa o prelungesti fara sa dai motive, daca expira si a doua oara faci o cerere sa-ti dea alta autorizatie in baza actelor pe care le-ai depus prima data, e specificat in legea armelor si munitiilor.

Publicat

da, ai dreptate cu protectia la Bull. la HK si beretta ai cocos, pentru acest motiv probabil ca siguranta este manuala, la HK cred ca acolo langa cocos, la beretta pe lateral. daca vei avea vreodata nevoie de ea, sper sa nu, iar uzul in aparare se face in max 2 secunde, apoi e tarziu, sti sigur in orice moment in ce pozitie este siguranta, pe timp de noapte sau zi? esti sigur permanent ca poti face uzul in 2 secunde?.daca in timpul purtarii datorita sistemului de prindere/purtare siguranta a trecut in alta pozitie, daca.... . armele fara cocos, cu sistem de dare a focului intern, prearmat, poti avea cartus pe teava fara riscuri, iti dau o siguranta in plus la focul accidental, adica este imposibil focul accidental, atunci cand ai cartus pe teava fara sa apesi tragaciul (in ro e interzis) si sti in orice moment ca poti face uz de arma in max 2 secunde, adica incarcare si foc, pentru ca ai siguranta pe tragaci si nu trebuie sa dezasiguri, adica daca ai hotarat sa tragi apasa tragaciul, sistemul de sigurantare a focului este scos din uz, iar, apoi, sistemul de dare a focului isi face treaba. dezavantarul la armele fara cocos, cu sitem de dare a focului intern, walther, glok, S&W mp9c (o arma buna si ieftina) ar fi ca este posibil rateul deoarece lovitura capsei ar fi mai sensibila, dar eu nu am avut nici un rateu cu waltherul p99as si am tras peste 300. daca vrei sa porti arma ascunsa, asa e si legal in ro, daca esti in tinuta civila, atunci cred ca se preteaza o arma fara cocos. scoti, armezi si tragi, sau daca folosesti sistemul prearmare cu cartus pe teava (ilegal in ro) dar sistemul e sigur, opratiunile in aparare sunt scoti, orientezi arma pe agresor si tragi, atât. singura chestie este ca la primul foc tragaciul se apasa mai greu pentru ca de fapt armarea sistemului de foc se face prin maniurea tragaciului si de aceea la primul foc se apasa mai greu, ca la sigma de 9 mm, apoi se apasa usor.

• Apreciez 1
Publicat

uneori siguranta pe tragaci este ca o lamela in plus care se apasa inainte de maniurea tragaciului. walther pps, are o siguranta fina comparativ cu cea a glocului, la walther p99, siguranta consta in pozitia tragaciului. prima cursa este lina cu un clic, adica inseamna dezasigurare, apoi incepe cursa pentru darea focului, dupa primul foc sistemul de sigurantare nu intra in functiune decat daca eliberezi tragaciul la o pozitie avansata. sunt multumit de sistemul de sigurantare care imi asigura protectia armei pentru foc accidental, dar si rapiditate in utilizare.

sarbatori fericite.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.