Jump to content
POLITISTI.ro

Hoti de combustibili prinsi de politisti


NewsBot

Recommended Posts

Flagrant. Trei bărbaţi au fost prinşi noaptea trecută după ce au sustras 700 de litri de combustibil dintr-un autotren.

În noaptea de 3 spre 4 noiembrie a.c., în jurul orei 03.00, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Chitila i-au depistat în trafic, pe Z.M., de 23 de ani, Z.I., de 33 de ani şi pe T.M. de 23 de ani, toţi din judeţul Dâmboviţa, în timp ce se deplasau cu o autoutilitară, pe breteaua de acces dintre Şoseaua de Centura şi Autostrada 1.

La efectuarea unui control asupra autoutilitarei, poliţiştii au descoperit în interior o pompă folosită pentru sustragerea de combustibil şi patru recipiente, în care se aflau 700 de litri de motorină.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbaţii au sustras combustibilul dintr-un autotren staţionat pe raza localităţii Chiajna.

Pe numele lor s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 6 months later...
  • Moderator

Polițiștii Secţiei 3 Poliţie Craiova au prins azi noapte în flagrant un în timp ce furau combustibil din rezervorul unui autotractor, după o acţiune de filaj.

Azi noapte, în jurul orei 02.00, poliţiştii din dispozitivul de supraveghere au observat două autovehicule suspecte, care au trecut de mai multe ori prin dreptul unei parcări situate la ieşirea din Craiova către Bucureşti, fiind evident faptul că ocupanţii acestor automobile încercau să stabilească dacă parcarea respectivă era supravegheată sau nu. După o anumită perioadă de timp, hoţii au acţionat prin forţarea buşonului de la rezervorul unui autotractor, în care au introdus un furtun lung de aproximativ 8 metri, pe care l-au desfăşurat în afara părţii carosabile, unde la adăpostul unor tufişuri şi pomi, au încărcat mai multe bidoane de plastic cu combustibil, departe de privirile trecătorilor”, a declarat comisarul şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

img0087555.jpg

Cei patru au fost conduşi la sediul Secţiei 3 Poliţie. În cele două autovehicule au fost găsite 9 recipiente (bidoane) de plastic, conţinând o cantitate totală de aproximativ 200 litri de combustibil (motorină), precum şi un furtun în lungime de 8 metri.

Poliţiştii l-au identificat pe şoferul autotractorului prădat de cei patru hoţi, care se afla la odihnă într-o locuinţă din apropiere şi i-au restituit combustibilul sustras de aceştia.

De asemenea, din verificările efectuate la domiciliile celor patru a mai fost recuperată cantitatea de aproximativ 1200 litri de combustibil, provenită din comiterea anterioară a altor fapte similare.

Doar din primele verificări efectuate în timpul nopţii şi pe baza audierilor realizate până în prezent, poliţiştii au stabilit că cei patru tineri sunt responsabili de comiterea a cel puţin alte 3 furturi de combustibil comise prin acelaşi mod de operare.

Cercetările se continuă de către poliţiştii Secţiei 3 Poliţie pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a grupului de tineri, urmând ca în cursul zilei de astăzi, aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Link to comment
  • 3 months later...

Prins în flagrant la furat de motorină

Un bărbat a fost surprins în flagrant, lângă un depozit de combustibil din Portul Constanţa, în timp ce încărca un recipient, de 1000 l, cu motorină, folosind o instalaţie artizanală. La faţa locului poliţiştii au mai descoperit recipiente pentru transportul combustibilului, cu un volum total de aproape 4.000 l.

La data de 8 septembrie, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - I.G.P.R. s-au sesizat despre faptul că mai multe persoane sustrag produse petroliere, dintr-un depozit din Portul Constanţa.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că, lângă gardul împrejmuitor al depozitului, era staţionat un microbuz, în care se afla Ş. Nelu, de 26 ani, din Ialomiţa, care încărca un recipient, cu capacitatea de 1 000 litri, cu motorină, folosind o instalaţie artizanală ce era racordată la o conductă de încărcare-descărcare motorină, aflată în interiorul depozitului.

În interiorul microbuzului mai erau depozitate opt butoaie de tablă cu capacitatea de 200 litri fiecare, un rezervor artizanal cu capacitatea de 1 000 litri şi 37 de bidoane de 30 litri, toate goale.

Motorina era sustrasă direct din conducta de alimentare principală ce ducea în depozit, cu ajutorul a două pompe electrice racordate la reţeaua electrică a unei magazii din incinta societăţii, fiind transportată cu ajutorul unui furtun din plastic, mascat de vegetaţia din interiorul societăţii. Furtunul ieşea din curtea depozitului printr-o spărtură a gardului, motorina fiind încărcată direct în rezervorul artizanal cu capacitatea de 1000 litri, ce se afla în interiorul microbuzului.

Poliţiştii au continuat cercetările în zonă şi au descoperit o altă instalaţie artizanală în interiorul depozitului, formată din aproximativ 100 metri liniari de furtun din plastic ce avea montat la capăt un robinet. Prin intermediul acesteia se putea sustrage produs petrolier dintr-o conductă ce făcea legătura cu depozitul de carburant.

Din interiorul instalaţiei artizanale a fost ridicată o probă de motorină pentru a fi analizată în condiţii de laborator.

De asemenea, lângă microbuzul în cauză, se afla staţionat un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, ce avea buşonul de la rezervorul de alimentare desfăcut, lângă maşină putând fi observate, pe jos, urme de carburant cu miros specific de motorină.

La controlul autoturismul, în interior, a fost descoperit un rezervor confecţionat artizanal, de aproximativ 160 de litri, încărcat cu motorină.

Ambele autovehicule au fost indisponibilizate, fiind sigilate de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în paguba avutului privat, cercetările continuând pentru identificarea tuturor persoanelor participante, stabilirea cu exactitate a prejudiciului cauzat şi a împrejurărilor în care a fost săvârşită fapta.

Ş. Nelu a fost prezentat, în cursul zilei de 9 septembrie a.c., Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă, împotriva acestuia instanţa de judecată luând măsura arestării preventive pentru 29 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.