Jump to content
POLITISTI.ro

Carti pentru admitere la academia de politie

IrinaG

Recommended Posts

• 1 month later...

Cunoaste cineva mai multe detalii despre siteul de pregatire a viitorilor candidati la ADP sau mai bine zis a folosit cineva ''Programul national de Pregatire Intesniva'', pare destul de interesanta ideea avand in vedere ca sunt in situatia in care am terminat liceul de ceva vreme. Am observat ca nu pot pune linkul din motive de spam.

Multumesc.

Edited by Vlad13

De asta mi-am dat seama Marius, singuru lucru ar fi sa merite suma de 150 de ron (taxa de acces) decat sa caut profesori pentru meditatii..Se pare ca unii speculeaza sistemul si fac din asta o afacere..interesant cum se folosesc de denumirea oficiala.

• 2 months later...

Irina, iti recomand Teste-grila la limba romana pentru admiterea la Academia de Politie, autor Mihai Nita. O gasesti pe Okazii.ro

Edited by laurici

Referitor la Gramatica si Istorie.

Limba romana si norma actuala. Aplicatii la DOOM 2

O carte foarte buna, referitoare la vocabular, morfologie, fonetica, in conformitate cu DOOM 2 care ajuta extrem de mult.

Referiri la accent si la dubletele accentuale;

Corespondenta ortografie-ortoepie;

Alegerea formei corecte de gen, numar si caz a unor substantive;

Ortografia unor forme pronominale si adjectivale (posesive, demonstrative etc);

Utilizarea corecta a adjectivului (adjective farar grade de comparatie, confuzia dintre adjectivele variabile si cele invariabile sub raportul numarului);

Aspecte ale flexiunii verbului (sufixele gramaticale ale unor verbe in -a si in -i, accentul in flexiunea unor verbe, trecerile de la o conjugare la alta);

Definirea sensurilor cuvintelor;

Utilizarea paronimelor in contexte adecvate;

Recunoasterea apartenentei unor cuvinte la fondul principal lexical sau la masa vocabularului, precum si la un anumit registru stilistic sau temporal (arhaisme, neologisme);

Recunoasterea mijloacelor de imbogatire a vocabularului si a valorii gramaticale a unor cuvinte in context.

De altfel, cine vrea si poate sa invete istoria romanilor, ii recomand Istoria Romanilor, 3 vol. , de Constantin Giurescu(1812 pag.) , o carte foarte buna pentru cei care vor sa invete intr-adevar istoria romanilor de la origini pana in epoca fanariota, asta insemnand pana undeva in anul 1821, desi examenul de la academie "incepe" cronologic, undeva prin secolul 9.

Din biblioteca voastra n-ar trebui sa lipseasca nici dictionarul de sinonime si antonime, DOOM(pentru mici perspective), iar o pregatire si revizuire... (cam piperata) Gramatica Limbii Romane, editie Academia Romana , cu un nr. de 1800 de pagini, continand, efectiv, toata gramatica limbii romane.

Edited by VladM
  • 5 years later...

Buna ziua! Pe site-ul oficial al Academiei de Politie nu am gasit informatii despre materia necesara admiterii, fie ea la istorie sau lb.straine, pe internet sunt multi impostori care incearca sa-si scoata profit de pe urma asta, nefiind la profil uman, nu am acces la materie sau la un profesor capabil, as fi recunoscator daca m-ar ajuta cineva!

• Member

Tocmai ca pe site-ul Academiei la regulamentul admiterii vei gasi intreaga tematica pentru examenul de admitere, inclusiv titlurile cartilor ,respectiv autorii, de pe care trebuie sa te pregatesti.

• Upvote 1