Jump to content
POLITISTI.ro

Seful IPJ Valcea - Comisarul şef Eugen Neaţă a fost demis


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

Comisarul şef Eugen Neaţă a fost schimbat din funcţia de inspector-şef al IPJ Vâlcea în această dimineaţă.

Reprezentanţii IGPR au decis ca noua conducere a instituţiei să fie asigurată de chestorul Ion Stoica, fost secretar general MAI.

Cel mai probabil, comisarul-şef Neaţă îşi va relua postul de adjunct la Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Eugen Neaţă a participat de două ori consecutiv la examenul de numire în funcţie, organizat de IGPR. Deşi a fost singurul înscris în cursă, Neaţă a bifat două încercări nereuşite, invocând exigenţa concursului.

În condiţiile în care nu ar fi fost demis din poziţia interimară pe care o ocupa, Neaţă ar fi participat la examen şi a trei oară, potrivit declaraţiilor sale. :huh:

sursa: www.editie.ro

71189t3.jpg

Omul e perseverent, este și asta o calitate. :clip:

Link to comment
 • Moderator

Chestorul Ion Stoica are 54 de ani. Intre anii 2000 - 2005, a ocupat functia de sef al IPJ Arges, iar din 2005 pana in 2009 a fost sef al IPJ Olt.

A declarat: "Nu consider ca venirea mea din MAI la IPJ Valcea este un regres in cariera. Am dorit sa vin aici si sa fac ceea ce consider eu ca are eficienta maxima in activitatea mea"

PS: serioussam la ce te referi?

Link to comment

nu, mai bine deschideti un topic cu stiri ce dezbat probleme interne ? :hmmmt:

De acord cu tine Sam! Mai bine sa strangem genul asta de stiri, cine a mai plecat, cine a mai venit, intr-un topic, pentru ca se va "aglomera" la un moment dat si va fi vai de capul admin-ului. Prietenii stiu de ce :)

Link to comment
 • Moderator

Într-un interviu din editie.ro noul şef al IPJ Vâlcea, domnul chestor Stoica a mărturisit că a rămas blocat de ceea ce a descoperit în “ograda” vâlceană și a făcut publice motivele care au stat la baza numirii sale, după ce a părăsit postul de secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

A declarat, cu ocazia unei conferinţe de presă, că decizia mutării sale a fost luată de comun acord cu ministrul Blaga, respectiv:

“Am avut mai multe discuţii pe această temă cu domnul Blaga şi am cerut să revin în operativ. La Bucureşti lucram de la 7.30 până la 22 într-un birou şi nu mă puteam mişca. Activând de 26 de ani în structura operativă, am simţit nevoia să mă întorc. Mă sufoc într-un birou! Vâlcea a fost ultima propunere care mi s-a făcut şi am acceptat, pentru că este şi mai aproape de familia mea, din Piteşti”

Aceasta e o confirmare a teoriei conform căreia cei de prin minister au cam pierdut contactul cu realitățile din stradă.

Tot în acel articol se spune că imediat după instalarea sa, chestorul s-a întâlnit cu toţi şefii structurilor din subordine şi nu numai. Acesta a cerut subalternilor să nu neglijeze “ştiinţa de carte”. Foarte interesat, probabil că celor ce ajung pe acolo pe sus prin minister li se întipărește sau induce în subconștient ideea conform căreia noi cei de prin operativ suntem toți mai tâmpi și mai slab pregătiți. Sau poate doar e o dovadă a complexului de superioritate pe care îl capătă cei ce ajung să ocupe o funcție pe acolo pe sus?

Bineînțeles că există aici și un sâmbure de adevăr, sunt mulți printre noi care nu prea au ce căuta ... dar asta se datorează în cea mai mare măsură tot șefilor și a politicii de resurse umane practicată în ultimii zece ani.

Dar să vedem ce mai spune domnul chestor Ion Stoica în articolul respectiv. Și anume, domnia sa a identificat două probleme destul de grave, cu care se confruntă inspectoratul pe care îl va conduce, este vorba de lispa de personal și lipsa dotărilor. :huh:

Ciudat, dar în mod normal eu personal aș fi putut jura că cei din minister știu despre aceste două mari probleme, care sunt și cele mai mari, des întâlnite și cele mai acute în toată poliția din țara asta, nu numai în IPJ Vâlcea. Ia uitați voi ce a declarat dânsul:

“S-au ridicat două probleme care pentru mine au fost o surpriză. Prima este lipsa de personal, şi apoi greutăţile legate de logistică. Când am venit şi am văzut câte cadre sunt aici, am rămas blocat! Sunt doar 898 de poliţişti. Un ofiţer a ajuns să deţină şi câte o sută de dosare în lucru

Această declarație îmi întărește cele spuse mai sus, referitor la ruperea de realitate a celor ce ne conduc.

L-aș invita pe domnul chestor la IPJ-ul unde lucrez să vadă ca numărul de peste o sută de dosare penale aflate în lucru este ceva banal, ceva firesc și nu se întâlnește numai în cazul ofițerilor, pentru că în privința volumului de muncă nu se mai face diferență între ofițeri și subofițeri.

De menţionat este și faptul că, pentru numirea sa, Vâlcea a fost ridicat la rangul de judeţ de grad 1, precum și că noul şef a cerut poliţiştilor ca de acum înainte, pe timp de noapte, să patruleze cu maşinile, cu viteză redusă, cu girofarurile pornite, fără semnale acustice, pe străzile oraşului. :naughty:

Se pare că tocmai domnul chestor Stoica, cel care cere să nu se neglijeze ”știința de carte”, omite faptul că această practică încalcă prevederile codului rutier, asta ca să nu mai amintesc faptul că debusolează total conduătorii auto, care se vor obișnui așa, iar în cazurile în care vreo mașină a poliției chiar are nevoie să se deplaseze urgent, nimeni nu îi va mai face loc. În plus această practică în teren nu face nimic altceva decât să le ușureze munca hoților, care vor observa mult mai din timp când se apropie o mașină a poliției de locul unde ei opereză.

Dar ăsta e un ordin specific celor ce își petrec timpul numai prin birou și care cred că cu astfel de decizii se îmbunătățește ceva în activitatea poliției din stradă.

În concluzie, dacă cu astfel de măsuri se crede de către ”știutorii de carte” că se rezolvă sau se îmbunătățește ceva ... eu personal îi compătimesc pe polițiștii adevărați de acolo din Vâlcea și sper ca măsurile ce se vor mai lua să nu se rezume la astfel de aberații.

Cu alte cuvinte, e foarte greu din nou în ”iarbă”, după ce ai stat atâta timp în ”lojă”. ;)

Link to comment

Politisti din Valcea veti avea o viata amara de azi inainte.

,,Prima este lipsa de personal, şi apoi greutăţile legate de logistică"

Domnul chestor ori este artist, ori este amnezic. Problemele de personal si logistica i-au fost aduse la cunostinta, in mai multe randuri de catre sindicate, in timpul ocuparii functiei prin minister. Sa fi crezut ca mint sindicatele ? Buna dimineata domnule Stoica, bine ati revenit la realitate, este cam dureroasa trezirea. :blink:

Edited by Elvis
Link to comment
 • 1 month later...
 • Member

faza cu girofarele ne-a impus-o si la noi la Olt cand era sef si ne-a ajutat....sa crestem in AN-uri ner.gif , hotii vad cand trece nenea politistu' cu ghiveta cu girofar apoi hai la treaba......ner.gif cu toate astea stoica e un om bun, pamantul........emo-yessir.gif

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Member

Ce mare e dorinta asta de a lucra in operativ ! Nu cred ca o astfel de mutare se poate datora faptului ca se restructureaza secretarii astia de stat si nu raman decat 3, 4 ...

Link to comment
 • 5 weeks later...
 • Moderator

E vai de capul nostru la Valcea...ne omoara in hartii si numai promisiuni, ca va aducem oameni, ca facem ca dregem....e vai si amar...:(

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Moderator

Cel de-al doilea post de adjunct al IPJ Vâlcea va fi ocupat de şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea, Marius Dascălu, după ce a fost declarat admis în urma concursului susţinut pe data de 19 august.

Contracandidatul său, şeful Biroului Transporturi Rm. Vâlcea, comisarul-şef Vasile Florica, nu a reuşit nici de data aceasta să promoveze examenul.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.