Jump to content
POLITISTI.ro

Suspect de contrabandă, reţinut de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Suspect de contrabandă cu ţigarete, reţinut de poliţişti

 

Peste 7.500 de pachete de ţigarete de contrabandă au fost depistate de poliţiştii de investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Suceava, ascunse într-un spaţiu special amenajat, într-o autoutilitară.

Aseară, în jurul orei 22.00, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Suceava au observat staţionată, pe DN 2H, în apropierea comunei Horodnic de Jos, o autoutilitară la volanul căreia a fost identificat V. Ionel, de 23 de ani, din comuna Slatina.

În urma verificării maşinii, între zona conducătorului autoutilitarei şi zona destinată depozitării produselor, a fost identificat un spaţiu special amenajat, (compartiment ascuns) în interiorul căruia au fost găsite 7.650 de pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 65.000 de lei.

Faţă de V. Ionel s-a lua măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, iar ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Suceava pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
  • 1 year later...

Suspect de contrabandă, reţinut

 

40.000 de ţigarete de contrabandă, 1.400 de litri de motorină, 235 de litri de băuturi spirtoase şi 30 de litri de aditivi pentru prepararea băuturilor alcoolice au fost descoperite de poliţiştii din Satu Mare, într-un autoturism al unui suspect de contrabandă, precum şi la locuinţa şi firma acestuia. Bunurile găsite au fost ridicate în vederea confiscării, iar două autovehicule au fost indisponibilizate.

La data de 15 iulie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Carei au depistat un bărbat, de 30 de ani, din Livada, judeţul Satu-Mare, care conducea un autoturism în care au fost găsite 40.000 de ţigarete, de provenienţă Ucraina.

Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul pe care îl conducea a fost indisponibilizat.

Extinzând cercetările, la data de 16 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Satu-Mare au efectuat două percheziţii la domiciliul suspectului şi la societatea comercială unde acesta era asociat unic.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, din spaţiile percheziţionate, 1.400 de litri de motorină, 12.000 de lei şi aparatură electronică în valoare de 2.200 de lei.

De asemenea, a fost indisponibilizată o autoutilitară, proprietatea suspectului, în interiorul căreia s-au găsit 235 de litri de băuturi spirtoase şi 30 de litri de aditivi pentru prepararea băuturilor alcoolice.

Cercetările continuă faţă de cel în cauză pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
  • 3 weeks later...

Suspect de contrabandă cu ţigări, reţinut

 

Poliţiştii au depistat şi confiscat 5.000 de pachete de ţigarete cu timbru extracomunitar, în valoare de 50.000 de lei, ascunse în podeaua unei autoutilitare. / Conducătorul auto a fost reţinut, iar maşina utilizată la transportul ţigărilor a fost indisponibilizată.

La data de 1 august a.c., poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava au depistat în trafic, pe raza municipiului Vatra Dornei, o autoutilitară înmatriculată în străinătate şi condusă de un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Sibiu.

În urma controlului efectuat, în autoutilitară au fost identificate 5.000 de pachete de ţigări cu timbru fiscal extracomunitar, în valoare de aproximativ 50.000 de lei. Autoutilitara prezenta modificări pentru transportul ţigărilor, având podeaua prevăzută cu capace rabatabile.

În urma audierii, conducătorul auto a declarat că a cumpărat ţigările din zona Rădăuţi, judeţul Suceava, contra sumei de 20.000 de lei.

Suspectul, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, a fost reţinut pentru 24 de ore, şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ţigările au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, iar autoutilitara a fost indisponibilizată.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Suspect de contrabandă cu ţigări, reţinut

 

Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Arad au descoperit 40.000 de ţigarete de contrabandă, transportate într-un autoturism.

Conducătorul auto a fost reţinut pentru contrabandă, iar ţigaretele şi autoturismul au fost indisponibilizate.

 

La data de 7 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Arad, împreună cu cei de la Poliţia oraşului Pâncota, au desfăşurat o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări netimbrate.

 

Astfel, poliţiştii au oprit în trafic, în Pâncota, un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani, despre care existau indicii că transportă ţigări de contrabandă.

 

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, au fost depistate 40.000 de ţigarete, netimbrate.

 

Bărbatul a fost reţinut pentru contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu cu propunere de arestare preventivă.

 

Autoturismul cu care erau transportate ţigările a fost indisponibilizat, iar ţigaretele, în valoare de aproximativ 16.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 4 months later...

Suspect de contrabandă cu ţigări, reţinut

Polițiștii din Constanța au reținut un bărbat care transporta 20.000 ţigarete de contrabandă. Țigările au fost indisponibilizate, iar suspecul va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

La data de 4 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia și poliţişti ai Serviciului Rutier Constanţa au depistat, în trafic, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Mangalia.

În interiorul autoturismului au fost identificate 20.000 de ţigarete, nemarcate în România.

Țigările, în valoare de aproximativ 12.000 de lei, au fost indisponibilizate.

Suspectul a fost reţinut de către polițiști pentru contrabandă urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Reţinut pentru contrabandă cu ţigări

 

Poliţiştii din Suceava au depistat un bărbat care transporta cu un autoturism, aproape 180.000 de ţigări de contrabandă ce erau ascunse sub lemne pe care acesta deţinea fără documente de provenienţă. Bărbatul a fost reţinut, iar ţigările, lemnele şi autoturismul au fost indisponibilizate.

La data de 4 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus au depistat un autoturism condus un bărbat, de 38 de ani, din comuna Brodina, care transporta, la vedere, material lemnos.

În urma verificării interiorului autoturismului, a fost identificat un compartiment special amenajat, în podeaua autoturismului, sub materialul lemnos, în care erau ascunse 179.600 de ţigarete cu banderole fiscale extracomunitare.

Ţigările, în valoare de aproape 90.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

Lemnul de foc, aproximativ 1,3 metri steri, transportat fără documente legale de proveninţă, a fost confiscat şi predat la Ocolul Silvic Marginea, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru lipsa I.T.P. al autoturismului.

Poliţiştii l-au reţinut pe cel în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi l-au introdus în Arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 4 months later...

Reţinut pentru contrabandă cu ţigări

 

Poliţiştii din Bacău au depistat aproape 80.000 de ţigarete fără marcaje fiscale, ascunse în compartimente special amenajate, într-un autoturism. Conducătorul autoturismului a fost reţinut pentru contrabandă cu ţigări.

La data de 21 iulie a.c., poliţiştii de la rutieră din cadrul I.P.J. Bacău au oprit pentru control, pe D.N. 2, în localitatea Bogdan Vodă, un autoturism condus de un sucevean, de 37 de ani.

În urma controlului, poliţiştii au depistat în interiorul autoturismului 79.640 de ţigarete fără marcaje fiscale, care erau ascunse în compartimente special amenajate.

Ţigările au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transport a fost indisponibilizat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete.

Cel în cauză a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor, pentru dispunerea de măsuri preventive.


I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 months later...

REŢINUT PENTRU CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI

 

Poliţiştii din Bacău au descoperit 30.000 de ţigarete fără acte legale de provenienţă, ascunse într-un autoturism, în spaţii special amenajate. Bărbatul care le transporta a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru contrabandă cu ţigări.

 

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Bacău au oprit în trafic pentru control, în comuna Sascut, un bărbat, de 46 de ani, din Suceava, care transporta cu un autoturism ţigarete de contrabandă.

 

Cazul a fost preluat de poliţiştii de investigare a fraudelor, care, în urma controlului, au descoperit în autoturism, în spaţii special amenajate, 20.000 de ţigarete cu timbre emise de autorităţile din Ucraina şi 10.000 de ţigarete fără timbre de acciză.

 

Ţigaretele au fost ridicate pentru confiscare, iar bărbatul care le transporta a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete.

 

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Sursa: IPJ Bacău

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.