Jump to content
POLITISTI.ro

Neclaritati privind aplicarea unei sanctiuni

Floryn3l25

Recommended Posts

Buna ziua. Deschid si eu acest topic in necunostinta de cauza asupra unor prevederi legale, in speranta ca voi afla niste raspunsuri corecte. Am fost oprit de un agent de circulatie la un control de rutina, si mi s-a spus ca nu am voie cu folii pe geamurile laterale-spate doar, fara autorizatie RAR, iar numarul de inmatriculare din fata, trebuie sa fie situat pe centrul masinii, eu avandu-l montat in partea dreapta cum se priveste autovehiculul din fata. Ce anume este ilegal si in ce articol este prevazut in lege. Astept un raspuns privind aceasta situatie.

Multumesc anticipat,

Cu stima

Bineinteles ca nu ai voie sa-ti pui folie fara sa fie autorizata si fara sa aiba aplicat marcajul de autorizare pe fiecare geam in parte (vezi RAOUG 195/2002 art.148 pct.11), iar referitor la numerele de inmatriculare trebuie fixate in locurile special destinate (vezi RAOUG195/2002, art.26), din cate stiu eu la Alfa Romeo are locul destinat pentru locul specificat de tine.

• Upvote 1

Exact asta am intrebat si eu. La Alfa Romeo cum se poate? Si ideea e ca pe spoiler nu este niciun loc special creat. Asta era neclaritatea mea si nu intelegeam de ce se luase de locul amplasarii numarului de inmatriculare.

• Moderator

Placutele cu numarul de inmatriculare se fixeaza in locurile special destinate, la partea din fata si din spate a autovehiculului sau tramvaiului, dupa caz, iar la motocicleta si la remorca, numai la partea din spate.

Ce masina ai?

am o skoda fabia si un oltctit. la ambele masini am numerele pe partea respectiva, numai ca doar cand am fost oprit cu oltcitul s-a pus problema pozitiei numarului. cu skoda nu am avut probleme.

Aha.. am inteles. Sunt lamurit. Vroiam sa stiu exact si daca este precizat negru pe alb in regulament despre aceste situatii. Pentru ca mereu am senzatia ca atunci cand merg cu oltcitul, daca ma opreste un agent de circulatie, incearca sa gaseasca si o piulita care nu ar trebui sa fie in locu respectiv, doar ca sa poata sa iti aplice o sanctiune, pe cand atunci cand merg cu Skoda, nu se spune nimic, cu toate ca am montate pe fata o banda de lumini (mici proiectoare cu led-uri) care nu sunt autorizate. Multumesc foarte frumos de raspunsuri, si daca o sa mai am nevoie de ajutor o sa apelez cu incredere celor de aici.

respect.

• Moderator

Atat la Oltcit cat si la Skoda Fabia, constructorul au prevazut locul pentru amplasarea placutei cu numarul de inmatriculare in partea din fata central, la mijlocul barii de protectie.

In cazul unor autoturisme Alfa Romeo, constructorul a prevazut locul respectiv intr-o parte.

In tara asta toata lumea are senzatia ca este urmarit sau ca politistul are ceva cu el pentru ca l-a oprit. Eu zic sa le pui la locul lor si sa-ti dai banda cu leduri jos pentru ca ramai fara certificatul de inmatriculare.

Multumesc Rusy. Asa o sa fac. Cel mai probabil vor veni montate proiectoarele de ceata din fabrica. Referitor la remarca ca "In tara asta toata lumea are senzatia ca este urmarit sau ca politistul are ceva cu el pentru ca l-a oprit." eu nu la asta m-am referit. Din potriva, daca esti respectuos cu agentul si recunosti ca ai gresit (si aici nu ma refer la spaga sau alte chestii), in loc sa fi nesimtit sau mai stiu eu cum, agentul fie inchide ochii si te alegi cu un avertisment, fie nu iti aplica sanctiunea maxima. Cel putin pe mine m-a oprit si m-a luat cu folia pe geamurile laterale spate, si de pozitia numarului, situatie in care trebuia sa imi ia talonu. Am recunoscut ca intr-adevar nu am voie, insa cu promisiunea ca le voi da jos, iar numarul va reveni in pozitia centrala. Agentul a fost mai indulgent si nu mi-a luat talonul, ci mi-a aplicat o sanctiune cum ca n-as fi avut actele la mine, santciune de 402 ron, 201 in 48 h.

Deci nu e dracu chiar asa negru, daca pot spune asa. Sunt tot oameni si politisti si mi se pare corect ca in momentul in care gresesti, sa suporti consecintele.

Multumesc inca odata pentru raspunsuri si sfaturi.

• Upvote 1
  • Downvote 1