Jump to content
POLITISTI.ro

Retragere aviz politie judiciara

Postare recomandată

Publicat

Vă salut! Îmi cer scuze că postez anonim! 

Sunt polițist, din 2017 și am lucrat din prima zi în calitate de judiciarist. Întrebare, întrebătoare, in cazul retragerii avizului de judiciar în condițiile art 283 alin 4, cod procedura (asa i s-a "sculat"), ce se întâmplă cu polițistul? Acesta activează la post de politie comunal.

• Moderator
Publicat

Retragerea avizului de poliție judiciară se realizează în condițiile prevăzute de art. 6 din Legea nr. 364 din 2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare.
Concret și pe scurt, avizul poate fi retras atunci când polițistul nu respectă dispozițiile scrise ale procurorului, se află în incompatibilitate sau când împotriva sa a fost începută urmărirea penală. 
Nu prea înțeleg ce legătură are art. 283 din C.pr.pen. pentru că acolo sunt prevăzute abaterile judiciare.

PS: Scuze! Acum am verificat și probabil te referi la litera m) "neîndeplinirea în mod nejustificat de către organul de cercetare penală a dispozițiilor scrise ale procurorului, în termenul stabilit de acesta".

În această situație, răspunsul se găsește în Statutul polițistului 

Articolul 27^21 - (1) Polițistul este eliberat din funcție și pus la dispoziție, în vederea numirii într-o funcție prin aplicarea prevederilor art. 27^31, în următoarele situații:
[...]
d) când nu sunt acordate sau când sunt retrase de către autoritățile competente avizele, autorizațiile sau atestările necesare exercitării funcției;

Publicat
în urmă cu 9 ore, Marius a scris:

Retragerea avizului de poliție judiciară se realizează în condițiile prevăzute de art. 6 din Legea nr. 364 din 2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare.
Concret și pe scurt, avizul poate fi retras atunci când polițistul nu respectă dispozițiile scrise ale procurorului, se află în incompatibilitate sau când împotriva sa a fost începută urmărirea penală. 
Nu prea înțeleg ce legătură are art. 283 din C.pr.pen. pentru că acolo sunt prevăzute abaterile judiciare.

PS: Scuze! Acum am verificat și probabil te referi la litera m) "neîndeplinirea în mod nejustificat de către organul de cercetare penală a dispozițiilor scrise ale procurorului, în termenul stabilit de acesta".

În această situație, răspunsul se găsește în Statutul polițistului 

Articolul 27^21 - (1) Polițistul este eliberat din funcție și pus la dispoziție, în vederea numirii într-o funcție prin aplicarea prevederilor art. 27^31, în următoarele situații:
[...]
d) când nu sunt acordate sau când sunt retrase de către autoritățile competente avizele, autorizațiile sau atestările necesare exercitării funcției;

Există posibilitatea de a fi suspendat ori destituit datorita retragerii acestui aviz? 

• Moderator
Publicat

Poate apărea situația încetării raporturilor de serviciu atunci când nu s-a putut realiza numirea într-o funcție vacantă. Citește Statutul polițistului.

Publicat

Am citit statutul dar este ambiguu. Voiam sa aflu exact dintr-o situație reala, care a fost finalitatea! 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.