Jump to content
POLITISTI.ro

Accident cu spatele vs stationare- culpa comuna

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Cred ca ar trebui sa te uiti in primul rand la clauzele contractuale din polita de asigurare, pentru ca exista o diferenta intre "a circula legal pe drumurile publice" si "a pune legal in circulatie un autovehicul pe drumurile publice"....adica companiile fac diferenta intre situatia potential ilegala (era parcata masina neregulamentar) si faptul ca masina putea legal sa circule pe drumurile publice (adica avea ITP, RCA, anvelope conform sezonului etc.)

Cat despre interpretarea data spetei, ii las pe colegii de grup care lucreaza/au lucrat in domeniul Politiei Rutiere sa-ti dea o parare...dar ca simplu conducator autor, eu nu vad decat culpa celui care a dat cu spatele fara sa se asigure! (ca sa nu mai zicem ca este interzis mersul cu spatele la iesirea din proprietati adiacente drumului public)

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Eu zic sa iti cauti dreptatea in instanță. Cauza generatoare a accidentului, este manevra de mers înapoi a celuilalt sofer, nu stationarea ta. A devenit o "moda" ca asigurarile sa încerce sa evite sa plateasca.

• Apreciez 1
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat
On 23.10.2025 at 8:17, tothioan a scris:

RCA Grawe, l-a incadrat la culpa comuna, ma despagubesc doar 50%. Motiveaza cu stationare pe trotuar.

Probabil au altă legislație în temeiul căreia dau astfel de verdicte.

În evenimentul din imagini clar este vina exclusivă a celui care manevrează cu spatele. Neasigurarea corespunzătoare la manevra de mers înapoi este cauza generatoare a accidentului.

• Apreciez 1
  • 1 lună mai târziu...
Publicat
On 23.10.2025 at 8:17, tothioan a scris:

As dori o parere, are rost sa ma judec cu ei?

Deși răspunsul meu e destul de întârziat, sper că ai făcut contestație. Și mai sper să ne mai scrii aici despre cum a decurs acțiunea în instanță.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.