Jump to content
POLITISTI.ro

Frânare ,,de curtoazie'' in sensul giratoriu

Postare recomandată

Publicat

Speță de trafic:

în timp ce circulam regulamentar in autoturism C și mă aflam în faza de intrare în sensul giratoriu  în coloană de autovehicule aflată în mișcare, conducătorul autoturismului B aflat în fața mea a frânat brusc, ca urmare a frânării fără motiv întemeiat a unui autoturism A (cu număr de identificare necunoscut DEOCAMDATĂ) pentru a permite pătrunderea în sens a unor vehicule aflate în afara acestuia  și care ulterior tamponării ușoare dintre autoturismele  B și C și-a continuat deplasarea .

Întrucât în fața mea circula autoturismul B, care a reușit să evite oprirea, iar eu mă aflam pe accelerare, abia intrând în sensul giratoriu, nu am avut timpul fizic necesar pentru a evita impactul.

A rezultat o tamponare ușoară, soldată doar cu pagube materiale, fără victime.

Menționez că, la momentul producerii evenimentului, nu existau obstacole sau motive obiective care să justifice frânarea bruscă a autoturismului aflat în fața autoturismului B, respectiv autoturismul A. care a frânat pentru a face loc altora să intre...

1.Cine e de vină ?  

2. Se (mai) sancționează frânarea nejustificată ce provoacă tamponări , cu sau fără victime ?

Publicat (modificat)

Unde-i nelamurirea? Sper ca intrebi pentru un prieten si n-ai permis.

Citat:

Art. 51 Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii.

Modificat de Razvan
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Tu esti de vina, ca nu ai pastrat distanta corespunzătoare fata de autovehicului din fata.

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.