Jump to content
POLITISTI.ro

Manualele de la Editura Devino Polițist - merită pentru admitere?

Postare recomandată

Publicat

Salut

Mă pregătesc pentru admiterea din primăvara 2026 la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și aș vrea să cer părerea celor care au trecut deja prin acest proces.

Am văzut că cei de la Editura Devino Polițist au pachete de manuale (în jur de 370–400 lei), care acoperă toate materiile de admitere: română, engleză, legislație, raționament logic etc., dar și grile și subiecte din anii trecuți. Întrebarea mea este:

• Sunt aceste manuale eficiente pentru pregătire?
  • Le-a folosit cineva și poate să spună dacă merită investiția?

Îmi doresc să mă apuc serios de învățat la toate materiile și vreau să investesc în materiale bune, care chiar să mă ajute să intru.

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri și experiențele împărtășite!

• Moderator
Publicat

Te asigur ca niciunul dintre cei care răspundem mai des pe aici, nu ne-am facut politisti facand meditații si tot felul de pregătiri la sport, psihologic si asa mai departe ....am devenit politisti din vocație si am fost făcuți pt asa ceva. In concluzie, nu putem sa iti răspundem, pt ca sincer, habar nu aveam ca exista astfel de "manuale" .

• Moderator
Publicat
în urmă cu 3 ore, Capitempo a scris:

materiile de admitere

Care sunt materiile de admitere?

Publicat

@Roby Îți mulțumesc pentru răspuns și pentru perspectiva ta. Înțeleg că vocația contează mult, însă cred că un candidat serios trebuie să vină pregătit atât fizic, cât și teoretic. Chiar și cei care ajung în poliție din vocație au nevoie de un stil de viață activ, cu pregătire sportivă constantă și acumulare de cunoștințe, încă dinainte de admitere.

De aceea întrebarea mea se referă strict la eficiența materialelor de pregătire, pentru cei care vor să abordeze admiterea cu seriozitate și să fie gata pentru rigorile școlii și ale profesiei. Cred că pregătirea nu diminuează vocația, ci o completează. Oricine are informații sau recomandări legate de manuale sau pachete de pregătire, ar fi de mare ajutor pentru cei care urmează să susțină admiterea.

• Moderator
Publicat

Da, inteleg ce spui, insa repet: noi ne-am bazat pe ceea ce am invatat in clasele 5-12, in ceea ce privește limba romana, engleza/franceza si eventual istorie, pt cei care au susținut examenul la Academie.

Pana acum ceva vreme nu exista moda asta cu meditații, pregatire la sport, manuale si asa mai departe. D-asta am spus ca nu prea știm ce sa iti răspundem. Referitor la pregătirea fizica, te asigur ca am trecut cu toții prin probele sportive cu brio, iar atunci nu se făcea media intre sport si scris. 

Daca pot sa iti dau un sfat este sa iei toate testele la rand care s-au dat de prin 2005 încoace si sa le faci, dupa care sa insiști acolo unde greșești; 🤷🏻‍♂️ majoritatea asa am procedat la vremea noastră. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.