Jump to content
POLITISTI.ro

Service-ul refuza să-mi dea factura

Postare recomandată

Publicat

va salut , acum 3 luni am dus masina la un service auto pentru probleme cu chiulasa . dupa ce ai dat chiulasa și distribuția jos au conatatat ca este nevoie și de o rectificare a turbinei . am acceptat mai ales ca era data jos, deci practic nu mai era nevoie de un preț extra pt montajul turbinei . dupa 3 luni masina este inca la ei cu probleme mai mari de cand am dus-o inițial . ma tot mint cu fel ds fel de.lucruri. insa ce este cel mai important lucru este faptul ca am aflat ca nu au rectificat turbina, desi eu le-am plătit acest serviciu (ei trebuia sa rectifice turbina la o alta firma , specializata pe acest domeniu ). le-am cerut in nenumărate dati să-mi dea nr de telefon al firmei unde au rectificat sa intreb xe anume s-a facut propriu zis la ea. au refuzat si au spus ca garanția ei mi-o da nu cei re.la rectificări . 

cum as putea sa procedez in acest caz, mai ales ca factura este pe firma , si din ce am înțeles nu ma pot adresa lor. pot sa-i reclam la politie mai ales ca am si mărturia fostului mecanic care susține ca turbina nu a fost Rectificata si nici termostatul nu a fost schimbat , acesta din urma si el apare pe deviz ca nou.

Mulțumesc anticipat 

• Moderator
Publicat

Problema expusă de tine nu este de competența Poliției. Adresează-te OPC-ului.

Publicat
în urmă cu 7 ore, Roby a scris:

Problema expusă de tine nu este de competența Poliției. Adresează-te OPC-ului.

pai dacă factura este pe firma ma lot adresa ? si de ce numai la anpc avand in vedere ca s-a savarsit o inselaciune coform art 244 cod penal? nu ?

citez"Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani."

• Moderator
Publicat

Nu este nicio înșelăciune, este un litigiu de natură civilă.
Îi poți acționa în judecată în vederea recuperării sumelor plătite pentru servicii care nu au fost prestate.

Publicat
32 minute în urmă, Marius a scris:

Nu este nicio înșelăciune, este un litigiu de natură civilă.
Îi poți acționa în judecată în vederea recuperării sumelor plătite pentru servicii care nu au fost prestate.

mda. pare ca ma lupt cu morile de vânt . ca să-l dau in judecata îndeamnă timp pierdut si bani. de asta multă lume estr descurajata . o sa vad daca rezolv ceva cu rarul.

• Moderator
Publicat

E o impresie falsă că instituțiile statului au obligația să recupereze prejudiciile în urma unor neînțelegeri comerciale. Când o firmă nu prestează serviciile pentru care a fost plătită de o altă firmă, fapta reprezintă o încălcare a înțelegerii comerciale, a contractului sau neîndeplinire a obligațiilor contractuale. Instituțiile statului nu sunt firme de recuperare.

Ce se poate face legal? Primul pas - notificare oficială - trimiterea unei notificări scrise către firma responsabilă, solicitând îndeplinirea obligațiilor sau returnarea banilor. Într-o etapă secundă se poate apela la mediere, o soluție amiabilă pentru a rezolva disputa fără a ajunge în instanță.
În faza finală, acțiune în instanță. Dacă celelalte metode eșuează, firma păgubită poate da în judecată firma care nu și-a îndeplinit obligațiile, solicitând fie executarea silită a contractului, fie rezilierea acestuia și daune-interese. Este important ca firma păgubită să aibă un contract scris și dovezi ale plății pentru a-și susține cazul

• Marius a modificat titlul în Service-ul refuza să-mi dea factura

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   1 membru

• Alleycat
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.