Jump to content
POLITISTI.ro

Talon retinut lipsa placuta fata

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Salutare, mi-a fost retinut talonul pe motivul lipsa placuta inmatriculare pe fata. Am numar pe suport magnetic si nu au mai tinut magnetii. am aratat politistilor ca am numarul la mine, am remediat situatia cu niste zip ties pe loc dar conform legii au procedat corect si acum trebuie sa merg la RAR. Acolo se va verifica ca am placuta la locul ei si asta e tot? Sau se reface tot ITPul. Multumesc!

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Se verifică dacă ai remediat motivul precizat în dovada înlocuitoare. 

Publicat

Dacă certificatul de înmatriculare a fost reținut pentru defecțiuni tehnice, după remedierea problemelor tehnice semnalate, vehiculul trebuie prezentat la una dintre reprezentanțele teritoriale ale Registrului Auto Român pentru verificarea subansamblelor / sistemelor la care au fost constatate defecțiuni.

După ce se constată remedierea defecţiunilor, reprezentantul RAR va menţiona acest lucru pe originalul dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare. Dovada înlocuitoare cu înscrisul respectiv permite redobândirea certificatului de înmatriculare.

Dacă motivul reţinerii certificatului de înmatriculare l-a constituit expirarea termenului de valabilitate al inspecţiei tehnice periodice anterioare, verificarea tehnică pentru redobândirea certificatului se efectuează exclusiv de către RAR.

Pentru prezentarea vehiculului la RAR, trebuie să țineți seama că, în conformitate cu ultimele modificări ale Codului Rutier, pentru vehiculele înmatriculate în România, în momentul în care valabilitatea ITP expiră, în mod automat se suspendă înmatricularea vehiculului respectiv, iar vehiculul nu mai are drept de circulație pe drumurile publice.

• Moderator
Publicat
în urmă cu 19 ore, Alx123 a scris:

Salutare, mi-a fost retinut talonul pe motivul lipsa placuta inmatriculare pe fata. Am numar pe suport magnetic si nu au mai tinut magnetii. am aratat politistilor ca am numarul la mine, am remediat situatia cu niste zip ties pe loc dar conform legii au procedat corect si acum trebuie sa merg la RAR. Acolo se va verifica ca am placuta la locul ei si asta e tot? Sau se reface tot ITPul. Multumesc!

Din curiozitate, care-i avantajul suportului cu magneti?! Nu cumva placuta trebuie sa fie atasata permanent de caroserie?! As fi inteles daca eram in Elvetia, unde poti sa folosesti acelasi set de numere pentru toate masinile care le ai in proprietate, dar in Romania?!

Publicat

Salut, am fost azi la RAR si au verificat exact ce era in procesul verbal.

Am suport pe magneti pentru poze in general dar este foarte riscant ca cedeaza banda dublu adeziva uneori si poti sa il pierzi usor.

La RAR nu s-au legat de faptul ca placuta este sustinuta cu magneti, au facut doar cateva poze la masina si au verificat seria de sasiu.

• Moderator
Publicat
On 02.06.2025 at 16:01, Alx123 a scris:

Am suport pe magneti pentru poze in general dar este foarte riscant ca cedeaza banda dublu adeziva uneori si poti sa il pierzi usor.

Nu e mai simplu sa aplici ceva peste placutele fixate cum trebuie?

Si eu particip la evenimente (expozitii, show-uri etc.) cu o masina de epoca (vehicul istoric omologat) si utilizez atunci numere din epoca respectiva (numere comuniste), insa exclusiv in afara drumului public, ca sa evit sa apara numerele autentice ale masinii in poze...sunt zeci de magazine unde poti sa-ti faci numere de fantezie pentru astfel de situatii!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.