Jump to content
POLITISTI.ro

Aș putea să las arma letală personală la ofițerul de serviciu ?

Postare recomandată

Publicat

Vă salut domnilor colegi. Am o întrebare la voi , aș putea să las arma letală personală la ofițerul de serviciu înainte de a intra în serviciu ? 

• Moderator
Publicat

Ești polițist?
Întreb pentru că actele normative care reglementează acest domeniu sunt diferite, spre exemplu, față de cele ale militarilor etc.

Publicat
Chiar acum, Marius a scris:

Ești polițist?
Întreb pentru că actele normative care reglementează acest domeniu sunt diferite, spre exemplu, față de cele ale militarilor etc.

Da,polițist de frontieră. 

• Moderator
Publicat

Modalitatea de organizare, normele de evidență, păstrare, etc. a armamentului de serviciu este reglementată de fiecare instituție în parte, iar dacă nu mă înșel actele normative în cauză sunt clasificate. Trebuie să discuți această problemă cu șeful respectivei unități de poliție, dacă acceptă sau nu, ori dacă reglementările interne permit să-ți ofere această facilitate.

În schimb, trebuie amintită prevederea din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului care precizează:
Art. 28 - (1) Polițistul are dreptul la:
[...]
l) portul permanent al armamentului din dotare sau achiziționat personal, în condițiile legii;

În situația în care porți armamentul personal în timpul serviciului, din coroborarea prevederilor legale mai sus menționate cu cele din Legea 295 / 2004 privind regimul armelor și munițiilor, rezultă că nu pot face uz de această armă (cea personală) pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, ci numai în caz de legitimă apărare ori stare de necesitate.

Publicat

Nu intenționez să o port și în timpul serviciului dar îți mulțumesc pentru răspuns.

• Moderator
Publicat

Este bine să faci rost de dispoziţia şefului unităţii privind organizarea camerelor de armament, păstrarea şi manipularea etc. În mod normal acest tip de dispoziţie se emite în fiecare an. Mă gândesc că dacă găseşti înţelegere ar putea să introducă acolo posibilitatea de a lăsa armamentul personal în locul celui de serviciu, atunci când îl ridici.

Însă la cum observ că merg lucrurile în ultima vreme, mă îndoiesc că vei găsi înţelegere. În ultimii ani şefii manifestă o mentalitate şi un comportament din care rezultă o ură viscerală faţă de subordonaţi, ba chiar caută noi modalităţi prin care să pună beţe-n roate, să îngreuneze munca ori viaţa subordonaţilor

• Membru
Publicat

Nu e permisa depunerea armamentului personal in camera de armament a institutiei. Sunt norme interne care privesc organizarea camerei și  se foloseste terminologia de “armament de serviciu”. 
Dacă nu ți se mai găsește arma persoanala (au mai fost cazuri) sau ți se pierde 1 cartuș, cine răspunde pt ele ?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.