Jump to content
POLITISTI.ro

Parcare pe strada privată - soluții legale

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Stau pe o stradă privată în Cluj, doar cu o intrare. Pe strada au cota parte aproape toți proprietarii imobilelor de pe strada. Fiind o stradă mai populata, problema existentei barierei e mai sensibila, deci momentan nu e soluție. Problema e că strada a devenit loc de parcare pentru posesorii de mașini de pe alte străzi. Ce soluție legală avem pentru ai putea face sa nu mai parcheze pe strada? Li s-au adus la cunoștință că e tulburare de posesie, strada privată, etc, dar nimic nu a rezolvat din astea. Tupeul e mare și nu ii interesează ce le zice lumea. Cineva mi-a zis că se pot pune niste stâlpișori, nu fixi, și dacă îi mută acele persoane, putem chema politia. M-ar ajuta niste sfaturi.  Mulțumesc 

• Moderator
Publicat (modificat)

De ce spui ca nu este viabila montarea unei bariere?

O bariera care se deschide după ce recunoaște numărul de înmatriculare, sau din telecomanda, mi se pare foarte prectica ...Sau mai e varianta sa apelezi un număr și sa se deschidă.

Soluții se găsesc, nu trebuie neapărat sa implici autoritățile. 

Modificat de Roby
Publicat

E viabilă ca soluție, dar au fost locuitori de pe strada care se opun(nu știu motivul) și atunci nu se poate pune pana nu e lumea de acord

• Moderator
Publicat

Drum public - orice cale de comunicație terestra, cu excepția căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulației publice. Drumurile care sunt închise circulației publice sunt semnalizate la intrare cu inscripții vizibile. 
Dacă drumul respectiv este proprietate privată, cel care îl administrează stabilește și regulile care trebuie respectate.

Publicat

@Mariusdeci ar putea deținătorii din acte să întocmească un regulament și cu ăla se poate chema politia și amenda pe ce care parchează pe strada? Menționez că strada are indicator cu semnul de interzis, cu mențiunea " cu excepția riveranilor" la intrarea pe strada. 

• Moderator
Publicat

Eu zic să faci o cerere prin care să ceri să planteze autorităţile un poliţist acolo 24 din 24 şi care în cazul fiecărei maşini ce intră pe drumul privat să facă o conferinţă şi să întrebe fiecare proprietar dacă-i dă amendă sau nu. 

Lăsând gluma la o parte, vezi că faci o confuzie între drum privat şi drum deschis sau închis circulaţiei publice. Nu este acelaşi lucru. Parcările mall-urilor sunt în proprietate privată, dar întrucât sunt deschise circulaţiei publice, acolo se aplică regulile stabilite pentru drumurile publice. Dacă administratorul drumului sau proprietarul stabileşte că este închis circulaţiei publice atunci este închis pentru toată lumea, nu doar pentru unii, drept urmare nu se mai aplică regulile stabilite prin codul rutier. 

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat
în urmă cu 1 oră, korodilu2 a scris:

@Mariusdeci ar putea deținătorii din acte să întocmească un regulament și cu ăla se poate chema politia și amenda pe ce care parchează pe strada?

Nu crezi că-i absurd ca poliția să aplice sancțiuni în temeiul unui regulament întocmit de cetățeni? Regulamentul despre care vorbești trebuie pus în aplicare de cel care îl emite. Sub nicio formă nu vor veni autoritățile să facă ordine pe o proprietate privată. 

În ansamblu, problema expusă de tine nu intră în competențele legale de soluționare ale Poliției Române.

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat
On 13.04.2025 at 23:03, korodilu2 a scris:

E viabilă ca soluție, dar au fost locuitori de pe strada care se opun(nu știu motivul) și atunci nu se poate pune pana nu e lumea de acord

Ce forma de asociere exista? Aveti asociatie de proprietari?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.