Jump to content
POLITISTI.ro

Cercetarea disciplinară în situația mutării polițistului

Postare recomandată

Publicat

Bună ziua, am fost admis într-un alt județ pe funcția de șef post prin concurs, mi-a fost trimisă dispoziția de la județul respectiv la județul unde mă aflu momentan, iar aici s-a pus rezoluție de a fi mutat pe funcție în județul celălalt cu data de 15.05.

Am o întrebare daca au rea intenția aici și mă bagă cercetare disciplinară ce se întâmplă? 

Publicat (modificat)

Am fost tutore și persoana căreia am fost tutore este cercetat disciplinar. Se poate să fiu și eu cercetat? Și poate cauza asta mutării?

Modificat de Marius
Eliminare citat inutil pt postărea anterioare
  • Moderator
Publicat

@Ionut13ion,

Te sfătuiesc să studiezi cu atenție:

• Legea nr. 360 din 2002 privind Statutul polițistului;
  • HG nr. 725 din 2015 referitoare la acordarea recompenselor și răspunderea disciplinară a polițiștilor.

Spre exemplu, în Statutul polițistului este precizat:

ART. 626 - (1) În situația polițistului căruia i se modifică raporturile de serviciu în altă unitate, procedura disciplinară continuă, prevederile prezentei secțiuni aplicându-se în mod corespunzător.

Publicat (modificat)

Adică dacă am înțeles eu bine, chiar dacă o s a fiu cercetat și o să primesc o sancțiune, nu ar împiedica cu nimic de a fi mutat pe funcția câștigată prin concurs, adică o să fiu mutat pe funcție la data la care a fost pusă rezoluția, dar sancțiunea o să fie aplicată ulterior la unitatea la care o să fiu pus pe funcție? Sau dacă se aplică înainte să fiu mutat în cealaltă unitate pe funcție asta nu o să împiedice mutarea dar o să plec cu sancțiunea de aici? Am înțeles bine?

Modificat de Ionut13ion
Nu mai cita postarea anterioară pentru că e inutil și interzis de Regulament.
  • Moderator
Publicat

Da, ai înțeles bine.

Studiază OMAI nr. 140 din 2016, Anexa nr. 7 - Proceduri privind nașterea, modificarea, suspendarea și încetarea raporturilor de serviciu ale polițiștilor. În această anexă, coroborat cu prevederile din Statutul polițistului găsești toată procedura mutării polițiștilor.

• Marius a modificat titlul în Cercetarea disciplinară în situația mutării polițistului

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.