Jump to content
POLITISTI.ro

Talon vechi retinut de politie

Postare recomandată

Publicat

Bună ziua. As avea nevoie de un sfat legat de inmatricularea unei motociclete istorice.

Am cumpărat acum doi ani o motocicleta MZ din anul 1960 in vederea restaurării. Am făcut contract de vânzare cumpărare care a fost vizat de primaria proprietarului. Talonul nu mi-a fost înmânat pe motiv ca a fost reținut de politie prin anii 2000 pentru preschimbare și nu s-a mai dus sa îl ridice. Talonul era de tip vechi. Acum când s-a dus la politie sa le ceara talonul,  au spus ca nu îl mai găsesc.

Eu am încercat sa ma duc la RAR sa ii fac un CIV nou cu actele pe care le dețin plus o declarație notariala precum ca la cumpărare nunam primit talonul dar mi-au cerut sa le aduceți un document de la politie precum ca motocicleta nu a fost radiata prin casare. 

Acest lucru mi se pare imposibil pentru ca din moment ce motocicleta a fost înregistrată la taxe și impozite pana în momentul vânzării către mine, nu avea cum sa fie radiata de la politie pentru ca pentru radierea de la politie se solicita radierea de la fisc prima data.

Ma puteți ajuta cu vreo informație legata de cum as putea sa procedez? 

Menționez ca motocicleta a fost restaurata complet și deține atestat de vehicul istoric.

Va mulțumesc.

20250117_140924.jpg

• Moderator
Publicat

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa D.G.P.C.I. (Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări şi / sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
În consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiilor respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

Publicat
On 10.02.2025 at 14:31, LiviuB a scris:

nu avea cum sa fie radiata de la politie pentru ca pentru radierea de la politie se solicita radierea de la fisc prima data.

Asta spunem și noi, că poliția nu mai are nicio treabă cu înmatricularea și radierea din circulație a vehiculelor încă din anul 2001. Au trecut 24 ani de atunci ... 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.