Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Salutare.

Exista pe internet un suport rotativ de numar. La o apasare de buton intoarce numărul si este afișat altul.

Din punct de vedere legal daca un conducator auto este depistat cu un astfel de dispozitiv dar cu numerele reale si legale ale autorusimului afisate in mod vizibil ce pedeapsa ii este aplica ? Din documentarea mea legea nu stabilește modul de prindere al unui numar de inm. ci doar sa fie corect montat in locul special de pe auto.

Tot odata inteleg ca daca va fii depistat cu un alt numar constituie infractiune.

Ma intereseaza strict de dispozitiv.

• Moderator
Publicat

În Codul penal la art. 334 - (2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Publicat

Daca e fals. Dar daca e corect numărul insa montat intr-un dispozitiv ce il poate intoarce .?

Legea prevede asa ceva ?

• Moderator
Publicat

Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 republicată (Codului Rutier)

ART. 26 - (1) Proprietarul sau deținătorul legal trebuie să fixeze plăcuțele cu numărul de înmatriculare ori de înregistrare în locurile special destinate, la partea din față și din spate a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori a tramvaiului, după caz, iar la motocicleta și la remorcă, numai la partea din spate.
(2) Se interzice circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu au montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau, după caz, de înregistrare, în locurile stabilite.

În OUG 195/2002 republicată (Codului Rutier):

ART. 99 - (1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa I de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice:
[...]
17. conducerea unui vehicul pe ale cărui plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare sunt aplicate folii sau alte dispozitive care nu permit citirea numărului de înmatriculare ori plăcuțele nu corespund standardelor în vigoare;

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat
On 11.01.2025 at 19:15, ku990 a scris:

Dar daca e corect numărul insa montat intr-un dispozitiv ce il poate intoarce .?

Legea prevede asa ceva ?

Da, prevede reținerea certificatului de înmatriculare, amenda și o vizita la RAR

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat
On 15.01.2025 at 20:51, Roby a scris:

Da, prevede reținerea certificatului de înmatriculare, amenda și o vizita la RAR

Pe ce lege va fii sanctionat conducatorul ?

Publicat
On 15.01.2025 at 20:51, Roby a scris:

Da, prevede reținerea certificatului de înmatriculare,

Nu cred că se retine certificatul pentru chestia asta. Care ar fi încadrarea?

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

OUG 195/2002R nu are atatea articole. Nici Regulamentul de Aplicare al OUG 195/2002R... cred ca faci referire la HG 85/2003, numai ca e abrogata...

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Asa e...Scuzele mele

Acolo am găsit, dar nu am fost atent

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.