Jump to content
POLITISTI.ro

Petarde de risc folosite necorespunzator

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

De 2 ani, cu aproximativ 1 luna inainte de anul nou, adulti care stau langa, sau un grup de adolescenti arunca cu petarde foarte puternice, in nopti aleatorii, in dreptul casei matusii si a vecinei. Se aud si mai departe, prin cartier, dar nu stie daca e vorba de aceleasi persoane.. Mi-a trimis poze cum a gasit rescipientele pe langa geam si masina. Cred ca sunt din categoria F3 sau P1, din ce am citit pe internet. Vizavi locuieste tot o doamna singura, mai in varsta, care nu are probleme cu nimeni. Nici ea, nici vecinii nu stiu, sau nu vor sa spuna  cine le arunca. Aseara i-au aruncat una si in curte, lucru care i-a cauzat o stare de panica intensa. 

Eu m-am gandit sa-i cumpar un sistem de supraveghere. Poate ii sperie sau daca nu, macar are dovezi pentru politie.

Poate ca pare putin caraghios dar imi este oarecum teama ca daca cumpar camerele, ei continua sa arunce si ea cheama politia si primesc avertisment, o sa faca si mai rau. Nu stiu cu ce fel de indivizi are de-a face.

Ce masuri se iau in situatii de genul acesta?

Poate ma puteti sfatui cum sa o ajut mai bine.

Multumesc!

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

În funcție de articolele pirotehnice folosite fapta poate fi încadrată ca infracțiune sau contravenție. Mai multe detalii găsești în Codul penal (art. 346) și Legea 126 din 1995 republicată (art. 37 și următoarele).
Cel mai probabil e vorba de fapte ce se încadrează în categoria contravențiilor. Constatarea acestor contravenții și aplicarea sancțiunilor se fac de către inspectorii de muncă din cadrul Inspecției Muncii, precum și de către polițiști.

Instalarea unui sistem video de supraveghere e o idee foarte bună, pe care o recomand.

• Apreciez 2
Publicat

Multumesc pentru raspuns! 

Este recomandat sa dea telefon la politie imediat ce s-a intamplat sau sa mearga la sectie cu filmarea?

• Moderator
Publicat

E o chestiune de interpretare juridică a textului de lege, dacă te gândești să apeleze la numărul unic 112. Apelarea acestui număr trebuie să să se facă numai în situaţii de urgenţă.
Pentru a evita acest risc, poate apela direct secția de poliție prin apel normal la numerele de telefon, iar ulterior să depună și o sesizare scrisă.

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.