Jump to content
POLITISTI.ro

Pot afla daca am dreptul de a conduce pe teritoriul României?

Postare recomandată

Publicat

Bună ziua. Asi dori sa aflu,  daca am dreptul de a conduce pe teritoriul României. Deoarece ce am avut un dosar penal cu suspendare, timp de 5 ani. Am terminat cerințele care mi sau cerut. Și am luat permisul în Danemarca.

• Marius a modificat titlul în Pot afla daca am dreptul de a conduce pe teritoriul României?
  • Moderator
Publicat

Unde ai fost condamnat? În România sau în străinătate?

Publicat

În România. Dar eu am terminat serviciile la probațiune, orele de lucru în folosul comunității. Si as vrea sa știu dacă mai apar în baza de date a politiei dacă apare fără drept de conducere.

Am uitat sa specific,ca am fost condamnat în România pentru conducere fără permis. Și eu sunt în Danemarca. au trecut cei 5 ani. Am permis Danez acum. Și as vrea sa plec în România în concediu . Nu as vrea sa am probleme în cazul acesta.

• Moderator
Publicat
în urmă cu 19 ore, Rot a scris:

Și eu sunt în Danemarca. au trecut cei 5 ani. Am permis Danez acum.

Probabil ca in Danemarca ai uitat sa le spui ca ai o condamnare pentru conducere fara permis in Romania...🤨

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Bună ziua, la începutul anului 2023 am fost prin in localitate cu viteza de 105 km/h.

Tin sa menționez ca umblăm cu dovada pe care o prelungeam odată la 30 de zile (având un accident și aveam un dosar penal deschis pentru vătămare corporală ) 

Polițiști au constatat ca dovada înlocuitoare era expirată de 24 de ore, s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.  În data de 11 decembrie am fost chemat la judecătorie pentru confirmare renunțare urmărire penală, tot în 11 decembrie s-a anulat urmărirea penală (pentru chestia cu viteza când m au oprit am făcut suspendare pe care ei mi au dat o, 120 de zile începând din 7.04.2024-7.08.2024 ) 

problema este ca nu mi a venit încă decizia acasă. Dosarul este închis iar eu ajung pe 24 decembrie acasă și am programat un concediu. Aș vrea să știu dacă as merge la poliție și aș putea rezolva sa imi verifice permisul în baza de date și dacă figurez cu permisul normal( adică nu suspendat pentru ca nu ar avea de ce deoarece este inchis dosarul ) as putea sa conduc doar o zi pana ajung la destinație știind ca risc sa fiu amendat pentru ca nu am actele la mine. Sunt putin in ceață și nu înțeleg, mulțumesc ! 
Țin să menționez ca dosarul este inchis și am primit un plic acasa cu cheltuieli de judecată și încă o foaie unde scrie ca este dosarul inchis. Iar pe site ul portal just și curtea de apel la fel scrie ca este închis 

IMG_4416.jpeg

• Moderator
Publicat

@chitujrx

Citește art. 103 alin. (1) lit. c din OUG 195/2002 republicată și vei constata că se suspendă dreptul de a conduce timp de 180 zile pentru fapta care a fost urmărită ca infracțiune și s-a dispus clasarea, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.