Skip to content

Încadrare directă - profesionist IT

Featured Replies

Bună ziua,

Am văzut recent niște posturi disponibile în Poliția Română, ofițeri în zona IT. Situația mea este în felul urmator:

• 15 ani de experiență în programare, în mare parte în afara țării. Nu am experiență în cybersecurity dar sunt expert în infrastructură și pot învăța absolut orice.
  • licență în informatică + master
  • dublă cetățenie (ro-sua) - din câte am înțeles asta nu ar fi o problemă dacă am reședința în România (ceea ce am)
  • condiție fizică cu mult peste medie, sunt o persoană activă, am făcut sport toată viața, pot trece orice probă fizică fără probleme
  • nu am tatuaje/cicatrici vizibile
  • din păcate sufăr de strabism și port ochelari - asta ar putea fi o problemă pentru certificarea medicală, cu toate că la recrutare în armată mi s-a comunicat că nu ar fi o problemă în forțele armate
  • vărsta mea ar fi considerată destul de înaintată, am 40 de ani și nu sunt sigur că statul Român ar investi în cineva doar pentru ~20 de ani în câmpul muncii
  • nu cred că ar conta, dar știu să trag cu arma, am deținut arme de foc (legal în sua), am avut rezultate bune la poligon.

Mi-aș dori foarte mult să pot contribui societății ca polițist dar în cazul descris mai sus, ar avea rost să investesc în a mă pregăti? Sau e o cauză pierdută din start?

Edited by Marius
Modificare titlu

• Moderator

De ce să fie o cauză pierdută? Singura “problemă” e dubla cetățenie, pt că nu cred că vei primi din această cauză acces la informații clasificate.

Iti recomand STS, mergi mai sus..........................

Buna ziua! Am o intrebare legata de niste posturi prin incadrare directa. Unul dintre ele este de expert criminalist, pentru examinarea tehnicii de calcul, iar celalalt este la investigatii criminale informatice.

Pentru cei care stiu sau au avut tangenta cu aceste domenii, ce presupun aceste meserii mai exact? Care ar fi plusurile si minusurile fiecareia? Sunt meserii operative sau administrative? Voi ajunge sa lucrez in ture sau 8h/zi? Mentionaz ca atributiile postului nu erau afisate la anuntul din hub.

De asemenea, as putea dupa un timp sa mi schimb functia? De exemplu sa fac investigatii la fata locului in cazul in care aleg criminalistica, sau alt tip de investigatii in cazul in care aleg investigatii criminale. Sau poate chiar sa schimb domeniul de activitate?

Si as avea sanse reale de avansare in cariera, in cazul in care eu am terminat o facultate tehnica? sau posturile de conducere sunt mai mult pentru cei care au terminat dreptul sau facultati echivalente?

Voi ce ati alege dintre cele doua? Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Edited by sebastian15

• Marius changed the title to Încadrare directă - profesionist IT
  • Moderator

Tehnicianul și/sau expertul criminalist (cunoscuți sub numele de criminaliști) participă la cercetarea la fața locului sub coordonarea / conducerea polițistului care instrumentează dosarul de urmărire penală (cei care fac parte din poliția judiciară) (sau a procurorului, după caz). E impropriu spus că “face cercetarea la fața locului”. 
Posturile la care faci referire nici măcar nu participă la CFL, sunt funcții pentru personalul care va efectua percheziții informatice.

în urmă cu 5 ore, sebastian15 a scris:

sau posturile de conducere sunt mai mult pentru cei care au terminat dreptul sau facultati echivalente?

Nici nu te-ai încadrat și ai vrea funcție de șef? 🤣