Jump to content
POLITISTI.ro

Războiul din Ucraina


Postare recomandată

Publicat (modificat)

După cum probabil toţi ştiţi, războiul din Ucraina este un conflict militar care a început pe 24 februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina. Este cel mai mare conflict militar de pe continentul european de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Rusia a justificat invazia prin afirmația că Ucraina este o amenințare la adresa securității sale și că trebuie să demilitarizeze și "denazifica" țara. Ucraina a respins aceste acuzaţii, afirmând că invazia este o agresiune neprovocată.
În urma invaziei, Rusia a ocupat o parte semnificativă a teritoriului ucrainean, inclusiv regiunea Crimeea, anexată încă din 2014. Luptele continuă în estul Ucrainei, în regiunile Donețk și Lugansk.
Occidentul a condamnat invazia rusă și a impus o serie de sancțiuni economice împotriva Rusiei. Aceste sancțiuni deşi au avut un impact semnificativ asupra economiei ruse, nu au reușit să oprească războiul.
În prezent, nu există nicio soluție la vedere pentru încheierea războiului. Rusia nu pare dispusă să se retragă din Ucraina, iar Occidentul nu pare dispus să cedeze în fața cererilor Rusiei.

rzboi-ucraina.jpeg.3775a214a10184135c7f04c5b64c6f6b.jpeg

Care e părerea voastră, cum credeţi că urmează să se încheie acest conflict? 

Din ce am citit şi eu, există mai multe scenarii posibile, fiecare cu propriile sale consecințe:

  • Rusia să câștige războiul - caz, în care Rusia o să-și impună condițiile asupra Ucrainei, impunerea neutralităţii Ucrainei și renunţarea la o parte din teritoriul  acesteia. Acest scenariu ar duce la o creștere a tensiunilor dintre Rusia și Occident.
  • Ucraina să câștige războiul. În acest caz, Ucraina ar putea să-și recapete toate teritoriile ocupate de Rusia. Acest scenariu ar consolida poziția Occidentului în fața Rusiei.
  • Războiul să se încheie cu un armistițiu sau un acord de pace.
  • Războiul să se transforme într-un conflict de lungă durată.

Aştept cu interes părerile voastre!

Modificat de Calliope
  • Moderator
Publicat

E greu de spus, sunt multe interese la mijloc despre care nu se discută absolut deloc în spaţiul public. Ca şi concluzie, eu nu cred că există posibilitatea reală ca Ucraina să câștige acest război. 

Publicat (modificat)

Mie mi-a placut de Talpes (gen.), la 2-3 zile cand a inceput nebunia, a fost prezent la o televiziune si a precizat cu subiect si predicat ca noua oranduire mondiala nu a cazut la nici un acord si duce tratative ......si duce si azi ....si cine mai stie cat ... !!! Trag concluzia ca, bunicii, chiar parinti nostri pe la  "30-"40-"50, au dus foamete, razboiae, la propriu, drept dovada toti avem o datorie, vrem-nu vrem, ce avem la granita intr-un mod sau altul, ciclic, ne vine randul sa trecem prin astfel de vremuri .................acum sa vedem ce inseamna ciclic pentru noi, cei din 2024, sper sa nu fie conform forecast deagel  2025.

Modificat de serioussam
  • Moderator
Publicat

Șeful spionajului american: În timp ce Rusia poate reprezenta cea mai evidentă provocare, China este cea mai mare amenințare pe termen lung pentru SUA.

Într-un articol pentru Foreign Affairs, William (Bill) J. Burns, directorul CIA, a vorbit despre războiul din Ucraina, despre China și despre tensiunile din Orientul Mijlociu. A explicat că SUA sunt în fața unui moment de o importanță deosebită, din punct de vedere istoric, comparabil cu cel de dinaintea Războiului Rece. Ascensiunea Chinei și dorința de supremație a Rusiei ridică noi provocări geopolitice.

Șeful CIA crede că acest an va fi unul greu pe câmpul de luptă din Ucraina, deoarece Rusia este aprovizionată cu armament de China, Iran și Coreea de Nord.

Publicat

Mă gândesc că există ceva planuri strategice în baza cărora Occidentul şi SUA finanţează Ucraina. Dacă ucrainienii nu ar primi finanţare, ar fi nimiciţi de ruşi.

  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Rusia a ocupat localitatea Avdiivka din Ucraina.
Generalul (r) care a reprezentat România la Comandamentul NATO de la Bruxelles şi a fost şef al Brigăzii Multinaţionale din Sud-Estul Europei, Virgil Bălăceanu, lansează un avertisment serios după căderea Avdiivkai în mâinile rușilor. Acum, există serios riscul ca rușii să captureze în cel mult doi-trei ani Odesa și porturile ucrainene de la Dunăre și astfel România să ajungă să aibă granițe comune cu Rusia, terestre, aeriene, maritime și fluviale.
Ocuparea Odesei și a porturilor de pe Dunăre, coroborată cu cucerirea întregului Donbas, le-ar permite rușilor să sugrume complet economia Ucrainei.
E momentul, spune generalul, ca România să se pregătească pentru orice situație.

Citat:

„Rușii au inițiativa, problemele de apărare ale ucrainenilor sunt serioase, sprijinul occidental nu e bine conturat. Ca atare, să revenim la nevoile de apărare ale României și să gândim scenariul care schimbă paradigma de apărare când Federația Rusă va avea graniță maritimă, terestră, aeriană și fluvială cu noi, cu probabilitate destul de ridicată în următorii doi-trei ani.”
„Probabilitatea de conflict în perspectivă scade pe măsură ce NATO investește mai mult în apărare, pe măsură ce statele membre NATO, societățile civile, au o cultură de securitate și o înțelegere a nevoilor de apărare. Efortul pe care îl face România financiar, efortul pe care ar trebui să-l facă societatea, alături de refacerea rezervei armatei, efortul pe care ar trebui să-l facem economic de refacere a industriei de apărare înseamnă că perspectiva războiului este cu atât mai îndepărată”, adaugă generalul. 
„Însă, iată, creșterea capacității de apărare și decurajare a NATO nu va îndepărta, de exemplu, o Rusie care ar ajunge la gurile Dunării. Ea ar rămâne istoric la gurile Dunării. Trebuie, din acest moment, să trecem la pregătirea populației, a teritoriului și a economiei pentru apărare, să construim o armată solidă și o rezervă operațională calificată. E momentul T 0 al paradigmei apărării! Să-l luăm în considerare! Nu se poate realiza ce am discutat, în următorii doi-trei ani, sunt necesari cel puțin 10. Iar dacă rușii ajung să ne fie vecini, ar trebui să creștem bugetul de apărare de la 2,5% la 3 sau chiar 4%, pentru a-i descuraja”,încheie generalul Bălăceanu."

Mi se pare că toţi generalii ăstia din MApN visează la războaie cu rusii ... vor bugete şi pregătirea populaţiei ...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.