Jump to content
POLITISTI.ro

Am fost sunată de poliție și când am sunat înapoi nu stiau nimicm

Postare recomandată

Publicat

Am fost sunată azi de la secția 3 poliție și mi s-a spus că s-a încercat utilizarea CI pentru a face un credit la ING și BCR. Numerele sunt reale. Am sunat înapoi și nimeni nu știa nimic. Cum de se poate folosi un nr al unei instituții fără acordul lor? Ce ar trebui să fac? Am făcut o cerere la ING pentru a se verifica dacă apar cu vre-un credit în baza de date indiferent de locație. Mă îngrijorează faptul că nu știu dacă a fost real sau nu.

Atașez lista de apeluri. Primul de la Poliție iar după aceea un nr. Necunoscut care m-a redirecționat către bănci. 

IMG-20231129-WA0006.jpg

• Moderator
Publicat

Cine te-a sunat de la poliţie? Când te sună cineva de la poliţie, persoana respectivă se prezintă, îşi spune gradul profesional şi numele.

• Membru
Publicat (modificat)

O simpla cautare pe google arata ca nr respectiv de fix e al Sectiei 18 Politie Bucuresti, nu Sectia 3. Ar fi bine sa ceri un desfasurator de la operatorul tau de telefonie mobila si dupa sa intrebi la sectie.  
Cel mai probabil e o farsa sau o tentativa de frauda. 
Atata timp cat nu-ti dai datele personale sau informatii despre cardul sau contul bancar, ar trebui sa fie in regula. 

Modificat de Ben
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Buna,

Am fost sunat azi de pe un numar 0799531749 in care o persoana care parea sa sune dintr-un call center cu zgomot in spate si cu un ton specific call-urilor de publicitate prin telefon cum ca ar fi de la politia criminalistica si ma intreaba daca numele meu e George. 

Reflexul meu avand in vedere ca am mai prins call-uri de scam in trecut a fost sa zic "cred ca va dau eu pe voi la politie daca tot apare numarul". A inchis instant

Din cate tin minte politia suna de pe numar ascuns, sau cel putin ma intreaba de numele complet, nu cred ca ar inchide in nas daca cineva ar zice ce am zis eu dintr-o neintelegere.

Nu am dosare pe rol sau intamplari ce m-ar fi facut sa cred ca e real. 
Am sunat la politia Cluj dar si ei ziceau ca e scam.

Ati mai patit asa ceva?

• Moderator
Publicat

Politia nu suna niciodată cu numar ascuns. Dar nici nu vei auzi zgomote specifice call-center-ului daca te suna vreun politist. Plus ca se prezinta si niciodată nu iti va cere alte date prin telefon in afara eventual de, nume si prenume.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.