Jump to content
POLITISTI.ro

Azilele groazei


Horia

Recommended Posts

Să discutăm şi noi de scandalul public al momentului "Azilele groazei".

Ce nu pot să înţeleg, ancheta DIICOT a fost iniţiată şi desfăşurată în cea mai mare parte de poliţişti, conform comunicatului oficial:

"Investigațiile au fost declanșate ca urmare a sesizării din oficiu a ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor și specialiștilor criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Poliției Capitalei și I.P.J. Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Olt și Argeș."

Iar acum, oalele se sparg tot în capul poliţiei:
"Prima demisie în cazul „azilelor groazei”. Șeful IPJ Ilfov a părăsit funcția, cine urmează?" "Scandalul azilelor groazei: Șeful Poliției Voluntari s-a pensionat. Dumitru Barabula, șeful Poliției Voluntari, oraș condus de 23 de ani de primarul Florentin Pandele și unde funcționau două dintre azilele groazei, s-a pensionat, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Tot în acest scandal, au demisionat șeful Poliției Ilfov, Cristian Perșinaru, și cei doi adjuncți ai acestuia, Ștefan Frunzeanu și Gabriela Baicu.

Cum vine asta? Nu demisionează nimeni din autorităţile competente să autorizeze şi să controleze aceste azile, cum sunt Ministerul Muncii și al Solidarității Sociale, Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Direcţiile Generale de Asistenţă Socială sau  Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse etc. în schimb demisionează şefii din poliţie?!?!  What the fuck is going on?! 

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Scandalurile mediatice de acest gen sunt momentele în care cei aflaţi la putere (în special la puterea politică) sunt cuprinşi de teamă și încep, care mai de care, să se agite şi să taie capete de subalterni obedienți. Asta se întâmplă!
Iar cum Ministerul şi Poliţia Română sunt conduse în ultima vreme de tot felul de împuterniciţi şi desemnaţi, aceştia sunt cei mai uşor de sacrificat, în disperarea celor aflaţi la putere de a diminua efectele scandalului, pentru a nu se ajunge până la funcţiile lor.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Active member

Luni, în urma dezvăluirilor privind condițiile inumane din azilele din Ilfov, ministrul de Interne Cătălin Predoiu a dispus trimiterea specialiștilor din Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, precum și la Polițiile din Voluntari și Afumați. 
 

Demisiile/demiterile si controalele dispuse inoculeaza in mod eronat ideea ca Politia ar fi de vina. Te doare capul. Nu ne intreaba nimeni de nimic, dar ne dam singuri la gioale. 
 

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Și în acest scandal al azilelor groazei se dovedește încă o dată care este viziunea și direcța după care se ghidează mass-media românească.
Practic politica editorială a mass mediei românești se poate rezuma la următoarea frază:

Indiferent ce se întâmplă sau unde se întâmplă … de vină sunt AUTORITĂȚILE, bugetarii ăștia care sug sângele poporului.

Practic nu sunt de vina cei ce efectiv tratau inuman acei batrani, ci de vina sunt aia care trebuiau sa-i controleze. E noaptea minții! 
Nu contează că azilele erau entități private, adică aia profesioniști si eficienti, aia de ne plătesc noua salariile. Dar ce sa vezi, de vina si cea mai mare problema dezbătută de ziariști este dacă știa vreo instituție a statului.

Pai ce-am facut, trebuie sa avem câte un bugetar care sa stea la spatele fiecărui privat si sa-l supravegheze? Pai nu era vorba ca bugetarii sunt cei rai si nenorociți in timp ce privatul este profesionist, eficient, corect etc, etc 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Știți ce e foarte interesant în acest scandal? Că nimeni nu spune nimic și nici nu se întreabă unde au fost aparținătorii, copii, urmașii acestor bătrâni. 

Link to comment
 • Moderator

Cum unde? Au anuntat acum ca ies in stradă, fac dom’le un protest, un miting, că așa e frumos, elegant, corespunzător. Deci cel mai probabil o să-i vedem în stradă cerând demisia unor politicieni și ai unor șefi de prin instituțiile statului 😂😂😂 că doar așa se rezolvă orice problemă în țara asta în ultimii ani.

Link to comment
 • Moderator

Deci s-a elucidat misterul.

O nouă temă de dezbatere la tv. Acum dacă fac aia controale, nu e bine, sunt abuzive. A ieșit cucoana de la ONG-ul ăla ce se laudă că ei au declanșat acest scandal, și ne luminează cu singura soluție viabilă. Ascultați cu atenție: 
Solutia nu sunt controalele făcute de autorități, ci trebuie făcute auditări externe, de către ONG-uri, ca cel la care lucrează domnia sa, evident contracost, platitudes de stat. Deci domnule ong-urile vor să verifice sub forma auditului azilele și să fie plătite de stat pentru asta. 😉

Link to comment
 • Moderator

Organizaţiile Declic şi Corupţia Ucide anunţă organizarea unui protest, joi seară 13.07.2023, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Sub sloganul „Toţi ştiau: afară cu Budăi şi Firea!”, organizatorii solicită demiterea celor doi miniştri, susţinând că aceştia „au ştiut despre ororile din căminele pentru bătrâni şi au tăcut” şi, „mai mult, au încercat să muşamalizeze totul”. 

Link to comment
 • Moderator

Ministrul Muncii, Marius Budăi și-a anunțat demisia în această dimineață, iar hotărârea a fost confirmată în deschiderea ședinței de guvern de la ora 11. Budăi a luat această decizie în contextul scandalului centrelor de bătrâni din județul Ilfov unde au fost abuzate mai multe persoane cu dizabilități și bătrâni. 

Link to comment
 • Active member

Am făcut parte din echipele mixte de control la centrele astea, în județul meu 

Nici eu, nici colegii care au verificat alte locații, nu am găsit nimic "de groază"

Da, unele nereguli care pot îmbrăca forma unor contravenții, dar de aici și pana la "groază" și "oripilare", e diferența mare

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Aș vrea să văd un reportaj în care să fie prezentate comparativ condițiile din azilele de bătrâni (de stat), respectiv cele din penitenciar/arest.

Edited by DrN8r
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Măsuri după valul de controale din țară: 13 centre și azile închise, amenzi de 10 milioane de lei

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a anunţat joi, în şedinţa de Guvern, că au fost controlate 1.037 de centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice, minori şi persoane cu dizabilităţi şi că s-a descoperit că 24  funcționau ilegal, fără autorizație. Totodată, au fost date 3.640 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 10 milioane de lei, a mai spus ministrul.

Nu își mai face nimeni probleme acum … 😬

în urmă cu 2 ore, DrN8r a scris:

condițiile din azilele de bătrâni (de stat)

Problemele au fost identificate la azile private. 😉

Link to comment

“Azilele groazei”

Doi inspectori din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Ilfov, reţinuţi de DNA într-un dosar penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzaţi că ar fi procedat la o evaluare formală, doar în baza documentelor, a îndeplinirii de către un centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi a standardelor minime de calitate obligatorii.

Ce părere aveți? Dosarul cu “azilele groazei” nu era instrumentat de DIICOT? Acum s-a băgat și DNA-ul în seamă?

Link to comment

Premierul Marcel Ciolacu vrea și mai multe demisii: Primari, șefi de CJ, directori sau șefi din Poliție, toți trebuie să facă un pas în spate

Premierul a declarat că decizia demisiei a fost a Gabrielei Firea și că apreciază acest „gest voluntar”, dar cere ca lucrurile să nu se oprească aici, ci „să își asume pe deplin responsabilitatea” și primari, directorii de instituții publice și șefii din poliție care au avut legătură cu „azilele groazei”.

De ce nu demite și câțiva barosani din MAI

Link to comment

Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei, la zece zile după perchezițiile DIICOT la căminele sociale din București-Ilfov. Spune că scandalul a avut ca scop scoaterea sa din cursa pentru Primăria Capitalei.

Într-o postare pe Facebook, Gabriela Firea își anunță demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Susține că întreg scandalul legat de centrele sociale are scopul de a o scoate din guvern și din cursa pentru Primăria Capitalei, din 2024. Gabriela Firea mai scrie: ”Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”.

Gabriela Firea a demisionat la zece zile după primele percheziții ale DIICOT la centrele sociale din București și Ilfov. Încă din ziua perchezițiilor, ministrul Firea a respins orice legătură cu activitatea azilelor și a declarat că nu are atribuții de control. Într-un comunicat de presă, Ministerul a informat că o apropiată a Gabrielei Firea a făcut parte din conducerea asociației care gestiona activitatea căminelor, dar a renunțat la această poziție înainte de a deveni consilierul ministrului.

Joi, mass-media a dezvăluit că Ștefan Godei, șeful ONG-ului care gestiona activitatea azilelor din Voluntari, a fost angajat al Gabrielei Firea pentru mai mult timp, inclusiv în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023, la cabinetul senatorial al acesteia.

Deși la început, Gabriela Firea a negat că îl cunoaște pe Ștefan Godei, după dezvăluirile făcute de presă, a răspuns că Godei a lucrat la Primăria Capitalei, când ea era primar, apoi la cabinetul său de senator, însă nu a fost niciodată șoferul ei, ci “a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat”. Soțul Gabrielei Firea, Florin Pandele, care este primar în Voluntari, a transmis și el că “am aflat de la familie că bunicul meu i-a cununat pe bunicii lui Ștefan Godei”. A adăugat că nu știe despre existența unor legături între Godei și soția sa.

Link to comment
 • Active member
On 12.07.2023 at 20:27, Catalin a scris:

Solutia nu sunt controalele făcute de autorități, ci trebuie făcute auditări externe, de către ONG-uri, ca cel la care lucrează domnia sa

 

în urmă cu 5 ore, Horia a scris:

Joi, mass-media a dezvăluit că Ștefan Godei, șeful ONG-ului care gestiona activitatea azilelor din Voluntari,

Deci, o doamna de la un ONG vine si ne spune ca statul e incompetent si ca fac ei de la privat treaba mai buna, substituindu-se chiar statului in cazul controalelor, in conditiile in care  faptele au fost comise intr-un azil privat, unul dintre autori fiind chiar reprezentant al unui ONG. 🤔

Daca nici asta nu e ipocrizie…

Edited by Ben
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.