Jump to content
POLITISTI.ro

Obţinerea istoricului de sancţiuni rutiere on-line


Recommended Posts

  • Moderator

Începând de astăzi, 18 mai 2023, în cadrul platformei hub.mai.gov.ro a fost operaționalizată secţiunea dedicată obţinerii on-line a istoricului sancţiunilor rutiere. Pentru a obține acest document online, solicitantul trebuie să aibă sau să își creeze un cont pe portalul hub.mai.gov.ro sau pe ghiseul.ro.

În cazul în care persoana optează pentru un cont direct pe platforma hub.mai.gov.ro este necesar să se deplaseze o singură dată la o unitate de poliție pentru confirmarea identității, iar în cazul folosirii unui cont de pe platforma ghiseul.ro nu mai este necesară deplasarea la o unitate de poliție, identitatea persoanei fiind confirmată prin datele existente pe portalul respectiv.

Istoric-sanctiuni-rutiere.png

Următoarea etapă, după autentificarea pe portalul hub.mai.gov.ro folosind un cont validat, este selectarea butonului " istoricul sancțiunilor rutiere ". În continuare, solicitantul introduce datele cerute de platformă, precum motivul pentru care solicită eliberarea și perioada pentru care dorește să-i fie comunicat cazierul rutier (1 an, 2 ani, 3 ani sau toată perioada). 

Cerere-comunicare-istoric-sanctiuni.png

Obținerea istoricului sancțiunilor rutiere este gratuită, iar documentul astfel generat este valabil doar în format electronic. În cazul în care cazierul rutier este necesar în format fizic, printat, solicitantul trebuie să se deplaseze la serviciile rutiere din cadrul inspectoratelor de poliție județene sau la Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

  • Upvote 1
Link to comment
53 minute în urmă, Marius a scris:

documentul astfel generat este valabil doar în format electronic. În cazul în care cazierul rutier este necesar în format fizic, printat, solicitantul trebuie să se deplaseze la serviciile rutiere

Asta nu prea o înțeleg. Unde se poate folosi documentul în format electronic?

Link to comment
  • Moderator

Cel mai probabil documentul generat de platformă are semnătură electronică (digitală).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.