Jump to content
POLITISTI.ro

Aplicaţii de navigaţie pentru maşină


Marius
 Share

Cea mai folosită aplicaţiile GPS pentru navigaţie  

14 members have voted

 1. 1. Ce aplicaţie pentru navigaţie GPS folosiţi?Recommended Posts

 • Moderator

GPS navigation applications.PNG

În prezent dezvoltarea tehnologică este foarte rapidă iar aplicaţiile pentru navigaţie GPS nu fac excepţie şi evoluează rapid, fiind foarte utile pentru fiecare conducător auto. Vă propun să discutăm aici despre aceste aplicaţii de navigaţie.
Ce aplicaţie folosiţi şi de ce?

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Salut! Eu folosesc atat Waze, cat si Maps de la Google. Waze strict atunci cand ma deplasez cu masina, pentru obtinerea informatiilor din trafic, iar Maps, atunci cand ma deplasez in orase cu mijloace de transport in comun sau pedestru. Nu am sesizat o mare diferenta intre ele ca si calcul al timpului necesar deplasarii pe o anumita ruta, insa Waze are interfata, din punctul meu de vedere, simplificata. Maps pe alta parte, ma ajuta sa identific in orasele pe care nu le cunosc, traseele mijloacelor de transport in comun si are o grafica mai complexa, fiindu-mi usor sa recunosc anumite locatii.

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Folosesc Waze pentru alerte, Maps de la Google si Maps Me pentru ca sunt ofline si arata bine numerele imobilelor.

Pentru teren Osmand, Soviet Maps etc

Link to comment
Share on other sites

Eu folosesc Google Maps şi Waze. Din ce am observat Waze de foarte multe ori da rateuri la planificarea rutei, te baga pe drumuri secundare şi te ocoleste fara saiti ceara acordul, iar pentru a elimina acest neajuns trec pe Google Maps. 
Cred că cel mai folosit este Waze, pentru alertele care pot fi semnalate de utilizatori.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Să explic votul meu. Folosesc pentru navigaţie Hărţile Apple (Maps Apple) pentru că e cea mai optimizată aplicaţie de navigaţie de pe iPhone, iar când vreau să caut o adresă folosesc Maps.me Am folosit o perioadă şi Waze, inclusiv în paralel cu Hărţile Apple pentru a face o comparaţie. 
Waze-ul are o singură utilitate din punctul meu de vedere şi anume alertele de la ceilalţi utilizatori, cu toate că de foarte multe ori sunt semnalări inutile, false etc. Nu vă doresc să utilizaţi Waze pe o autostradă când este ceaţă - tot idioţii semnalează din km în km faptul că e ceaţă. Te vei umple de nervi garantat! 
Un mare minus care m-a determinat să renunţ la Waze este planificarea rutei şi faptul că îţi schimbă traseul fără să îţi ceară acordul. Te pomeneşti aşa tam-nesam că aplicaţia a modificat traseul ales de tine pentru că drumul este aglomerat şi te trezeşti băgat pe tot felul de drumuri secundare, pe tot felul de cărări şi aşa mai departe.
Ştiu că mulţi folosesc Waze-ul pentru acele alerte, dar mie nu îmi lipsesc, pot să mă descurc şi fără ele. Nu sunt vitezoman, conduc liniştit în general şi nu mă afectează aproape deloc prezenţa echipajelor  rutiere. În plus, alerte privind accidente, pericole şi controlul vitezei (poliţie) există şi pe Hărţile Apple, chiar dacă nu sunt utilizate aşa intens cum sunt pe Waze.
Probabil dacă mai mulţi utilizatori ai aplicaţiei de navigaţie de la Apple ar cunoaşte că există această posibilitate, semnalările privind prezenţa poliţiei rutiere, accidente şi alte pericole ar fi mai dese şi la fel de utile cum sunt pe Waze. Din acest motiv voi încerca să descriu cum se fac aceste avertizări pe Hărţile Apple.
Există două situaţii, când utilizatorul este sau nu este într-un traseu. 
Când există deja stabilit/ă un traseu / o rută de deplasare, există pictograma cu săgeată în sus.

1-ruta-harti-apple.PNG

După accesarea săgeţii în sus se deschide un meniu cu mai multe opţiuni. Aici se alege opţiunea "RAPORTAŢI".

2-ruta-harti-apple.PNG

În continuare vor apărea pe ecran cele trei tipuri de semnalări: "ACCIDENT", "PERICOL" şi "CONTROL VITEZĂ"

3-ruta-harti-apple.PNG

În situaţia în care nu este stabilit/ă un traseu / o rută de deplasare, pe ecran în partea dreaptă apare un buton cu o pictogramă cu un semnul exclamării.

11-harta-apple.PNG

După accesarea acestei pictograme se afişează meniul cu cele trei tipuri de semnalări: "ACCIDENT", "PERICOL" şi "CONTROL VITEZĂ"

21-harta-apple.PNG

Spor la semnalat / raportat! :) 

 • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Aplicatia Apple Maps este ok din punct de vedere al consumului bateriei telefonului, dar nu contine la fel de multe detalii, adrese, puncte de interes precum google maps tocmai din perspectiva numarului de utilizatori mai mic fata de aplicatia google si al contributiei la dezvoltarea aplicatiei.
Spre exemplu, asta vara, ditamai sectorul de drum expres Bals - Slatina nu exista pe iOS.

Tocmai de aceea folosesc Google Maps, desi ca interfata imi place mai mult cea de la Apple. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.