Skip to content

Compensaţia rata pentru locuinţă ANL

Featured Replies

Salut!

Am gasit ceva atragator ca pret, si vreu sa cumpar o locuinta ANL de la primarie. Beneficiez de compensatia ratei ? Ai nostri tot se leaga de "ANL" si tot ma trimit la plimbare.....  

La nivel de tara, este cineva ce a contractat asa ceva ?

Multumesc frumos pentru raspunsuri !!!

• Moderator

Eu am luat, dar nu ANL

Cu alte răspunsuri, iti stau la dispoziție. 

• Author

Multumesc, multumesc, dar sunt interesat strict de speta cu ANL ! Am inteles ca nu pot beneficia de chirie pentru astfel de locuinta dar atunci cand o cumpar de ce sa nu pot beneficia de plata fractiei din rata ? Ei motiveaza ca tipul asta de locuinta are pret sun piata, bun, ce importanta are pretul ? Poate eu gasesc o ruda si imi da un apartament la fel de ieftin si sub pretul pietii ! 

• Moderator

Cel mai probabil doar cu o acţiune în instanţă poţi rezolva problema. 

Pt. ca locuinta ANL este asimilata cu o locuinta din fondul locativ de stat, de aceea nu merge chirie/plata rata la astfel de locuinta.

Ar fi foarte interesant să știm care e temeiul legal in baza căruia se face această asimilare. Ori de ce ANL-ul este asimilat cu locuința din fondul locativ de stat și “Prima casă” nu este?

• Moderator

Probabil pt ca ANL-urile au fost construite si vândute de către stat.

Iar la "Noua casa", cumperi de la persoane fizice.

Zic și eu.....🤔

Edited by Roby

• Author

E o nebuloasa modul imperatorilor de gandire, dar imi pare o discriminare mare !!

• 2 months later...

Salut.

Dacă vrei să cumperi ap. ANL fă-o și în ziua în care semnezi actele, îți faci raport ptr compensație!(nr de înregistrare al raportului să fie din ziua cumpărării apartamentului(semnarea la notar!).

Eu am cump. ap. ANL în februarie 2022 și beneficiez de compensație!

Mult succes!

• 1 year later...
  • Author

Salutare, dragi colegi !!

Revin cu asa zisa solutie, sau nesolutie, sa ii spun asa.... la intrebarea mea din primul post.

Dupa multe lupte seculare, doar simpla formulare a denumirii contractului face diferenta, respectiv, formularea primariilor ce vand astfel de locuinte. Concret, sunt anumite primarii ce incheie astfel de contracte de vanzare-cumparare cu denumirea de CONTRACT DE VANZARE-CUPMARARE, iar altele cu CONTRACT DE VANZARE-CUPMARARE CU REZERVA PROPRIETATIIeeeeee, si aici te trimit la plimbare ai nostri ..... deci, pentru, ca, contractul de vanzare are o rezerva de proprietate in denumirea lui, nu iti da eligibilitate pentru orice plata din partea FINANCIARULUI, MRU, nu ma zic !!!

Dragi colegi care sunteti in situatia mea, sau veti fi, fiti atenti la acesta sintagma in denumirea contractului de vanzare-cumparare, sa nu patiti ca mine! Cu toate ca stiu cazuri in tara in urma carora se poate plati fractie din rata (drept dovada si aici pe forum cazul colegului din postul de mai sus SeniorCocos) , dar sunt incheiate strict sub forma CONTRACT DE VANZARE-CUPMARARE, orice va urma dupa asta, anuleaza un eventual beneficiu!

• 1 month later...

Salut și eu ma aflu în aceea situație de a nu mai beneficia de chirie din cauza ANL-ului! Si eu stiu persoane din Mapn care iau chirie! Eu plătesc 415 lei chirie ,am fost la.primarie și am.întrebat și mi-au zis ca trebuie să primesc pentru ca ei nu îmi subvenționează nimic,plătesc chiria în funcție de salar! Ai găsit vreo rezolvare?mulțumesc frumos