Jump to content
POLITISTI.ro

Poze in uniforma postate pe internet

Postare recomandată

Publicat

Salutare! Am postat o poza in uniforma pe instagram, iar o pagina de instagram unde se posteaza astfel de poze mi-a cerut poza pentru a o posta. Eu le-am dat poza, au postat-o, iar astazi m-a sunat unul dintre sefii mei care mi-a spus ca poza cu mine in uniforma dintr-un anume post, a ajuns pe o pagina de instagram si trebuie sa ajung la structura de securitate. Ce se poate intampla in acest caz? Mentionez faptul ca am sters absolut orice poza de pe instagram si de pe orice asemenea pagina. Pot primi vreo sanctiune?

• Marius a modificat titlul în Poze in uniforma postate pe internet
  • Membru
Publicat

Daca esti politist, ocupa-te de munca de politie, nu de modelling. 

• Apreciez 1
Publicat

Am inteles, multumesc mult pentru sfat :). Nu am avut vreo intentie de a deveni model :) . Dar intrebarea mea ramane daca voi primi o anume sanctiune pentru acest lucru..

• Membru
Publicat

Ai facut fotografii intr-o zona de securitate si ai mai si postat-o intr-un spatiu public. De-asta te cheama, nu ca ti-ai pozat căpșorul in uniforma. 

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Şi eu sunt de părere că dl. @Claudiu99 nu e sincer în totalitate şi nu ne spune întreaga poveste. Cel mai probabil a făcut fotografia în interior, într-o zonă de securitate.

• Moderator
Publicat

Unde ești polițist?

La ce structura, ce grad și functie ai ?

Ca sa vedem dacă te putem ajuta cumva...

• Moderator
Publicat
27 minute în urmă, Claudiu99 a scris:

Dar intrebarea mea ramane daca voi primi o anume sanctiune pentru acest lucru..

Dacă fotografia a fost făcută într-o zonă de securitate se poate aplica sancţiunea prev. de Hotărârea Guvernului nr. 585/2002 la art. 338 alin.(1) - Constituie contravenţii la normele privind protecţia informaţiilor clasificate urmatoarele fapte:
(...)
d) nerespectarea normelor prevăzute în art. 140-142, 145, 159, 160, 162, 163, 179-181, 183 alin. (1) şi 185-190;
(...)
c) faptele prevăzute în alin. (1) lit. d) se sancţionează cu avertisment sau cu amendă de la 1.000.000 lei la 50.000.000 lei;

Art. 185 - Fotografierea, filmarea, cartografierea sau executarea de lucrări de arte plastice în zonele de securitate şi administrative ale unităţilor deţinatoare de secrete de stat este permisă numai cu aprobarea scrisă a împuterniciţilor abilitaţi să atribuie niveluri de secretizare conform art. 19 din Legea nr. 182/2002, potrivit competentelor materiale.

Toate aceste prevederi precizate mai sus se coroborează cu prev. HG 781 din 25 iulie 2002 privind protecţia informaţiilor secrete de serviciu, mai exact cu Art. 13 alin. (1) - Sancţiunile contravenţionale prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 585/2002 se aplică şi în cazul nerespectării normelor ce privesc protecţia informaţiilor secrete de serviciu, în măsura în care se referă la obligaţiile ce rezultă din activităţile prevăzute la art. 1. 

Art. 1 - Standardele naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 585/2002, se aplică în mod corespunzător şi informaţiilor secrete de serviciu în ceea ce priveşte:
a) clasificarea, declasificarea şi măsurile minime de protecţie;

În plus poţi pierde autorizaţia de acces la informaţii clasificate.

• Apreciez 2
Publicat

Sunt agent de politie la o sectie rurala, ordine publica. Poza a fost facuta in interiorul unui post de politie, iar undeva in lateralul imaginii se vad cateva registre, insa nu se intelege nimic din ce scrie pe ele..

• 4 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna seara !

Am tot vazut pe internet uniforme pentru politie de vanzare. 
Exista urmari daca o persoana se pozeaza stand in casa in uniforma de politie ( chipiu , camasa cu grade  fara insigna , statie ) si urca poza pe facebook / instagram?

Imi cer scuze in cazul in care am gresit sectiunea. 

Modificat de Florian12s
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

Oare de ce ar face un ¨civil¨ acest lucru!? Bascalie, impostura etc.... de ce nu va luati o uniforma de CFR-ist ori de miner!?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.