Jump to content
POLITISTI.ro

Clasare apt limitat de către comisiile de expertiză

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Tocmai am fost declarat "apt limitat" din punct de vedere medical. Intrebarea mea este, daca pot da fac parte din grupa operativa? 

Modificat de Marius
Modificare titlu
  • Marius a modificat titlul în Clasare apt limitat de către comisiile de expertiză
Publicat

De obicei in deciziile medicale de apt limitat sunt expuse si niste recomandari gen evita ortostatism prelungit, serviciul de zi pe unitate sau ore de noapte, evaluare aptitudini prin medicina muncii, etc. care sunt importante vizavi de munca ta la structura unde iti desfasori activitatea sau de cea unde vrei sa ajungi. Iar prin intermediul structurii de SSM de la nivelul unitatii tale ar trebui sa iti fie evaluata aptitudinea in munca.

Ce scrie mai exact in decizia ta la recomandari? Este definitiva, adica este vizata de comisia centrala de expertiza medico militara?

La ce te referi mai exact ca fiind "grupa operativa"? Adica, daca mai poti fi planificat in serviciu la echipa operativa? Daca raspunsul este afirmativ, conteaza mult ce scrie la recomandarile din decizia medicala si de obicei, trebuie sa fii evaluat de medicina muncii, care sa spuna daca, conform recomandarilor din decizia ta medicala si fisei postului tau, esti apt sau nu sa desfasori acele activitati.

Publicat (modificat)
3 hours ago, Dani11 said:

Daca ai 20 ani de vechime in serviciu,poți să te si pensionezi.

Chestia asta e valabila doar la militari (pensionare cu apt limitat-art. 85 alin. 1 lit. "c din Legea nr. 80/1995, modificata si completata), nu si la politisti. Legea nr. 223/2015 (art. 17 sau 18) trebuie citita in concordanta cu Legea nr. 360/2002 (art. 69 alin. 1 lit. "b"-pensionare doar cu inapt medical).

Modificat de ScanBlu
Publicat
în urmă cu 10 ore, ScanBlu a scris:

De obicei in deciziile medicale de apt limitat sunt expuse si niste recomandari gen evita ortostatism prelungit, serviciul de zi pe unitate sau ore de noapte, evaluare aptitudini prin medicina muncii, etc. care sunt importante vizavi de munca ta la structura unde iti desfasori activitatea sau de cea unde vrei sa ajungi. Iar prin intermediul structurii de SSM de la nivelul unitatii tale ar trebui sa iti fie evaluata aptitudinea in munca.

Ce scrie mai exact in decizia ta la recomandari? Este definitiva, adica este vizata de comisia centrala de expertiza medico militara?

La ce te referi mai exact ca fiind "grupa operativa"? Adica, daca mai poti fi planificat in serviciu la echipa operativa? Daca raspunsul este afirmativ, conteaza mult ce scrie la recomandarile din decizia medicala si de obicei, trebuie sa fii evaluat de medicina muncii, care sa spuna daca, conform recomandarilor din decizia ta medicala si fisei postului tau, esti apt sau nu sa desfasori acele activitati.

" scutire de efort fizic intens si probe sportive"- conform expertizei medico-militara, cu o usoara incapacitate adaptive, de 30%.

• 4 ani mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Ca sa nu deschid alt topic, o sa postez aici.

Stie cineva cu exactitate ce se întâmplă daca dupa 90 de zile de medical, nu ti-ai revenit complet d.p.d.v. fizic? Te baga in comisie, cum se zice...ok, vreau sa stiu ce urmeaza 

Comisia iti da concediu cate 30 zile, dar pana cand? Cat poate sa te țină asa? 

Publicat

Fara sa cunosc prea bine legislatia in domeniu, pot sa iti spun ca am intalnit un caz in care, la momentul implinirii celor 90 de zile, persoana era chemata periodic la comisie, pentru evaluarea situatiei medicale. Stiu ca se prelungeste din 30 in 30 de zile. Cazul de care vorbesc ajunsese undeva la 300 de zile, prin prelungiri succesive, fara a fi clasat apt limitat. A fost clasat, in final, apt limitat, revenind la munca.

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.