Jump to content
POLITISTI.ro

Voi ce ați schimba la admiterea pentru Academie ?

Postare recomandată

Publicat

Bună! Știu că ordinele se execută, nu se discută. Cu toate acestea, polițiști noi și vechi- voi ce ați schimba la admitere? De multă vreme mă gândesc la câteva idei- de exemplu- ar fi foarte util să existe mult mai multă stabilitate și previziune. De ce am schimba în fiecare an ba criteriile de la sportiv, ba medical, ba dosar etc. când posturile rămân aceleași ?

Voi ce sugestii ați avea? 

• Membru activ
Publicat

Se schimba din cauza plangerilor pe la Consiliul combaterii discriminarii sau mai stiu pe unde (inclusiv pe facebook sau in presa) ale candidatilor  care n-au reusit sa treaca de examen. 
Si daca tot ai intrebat … reintroducerea limitei minima de inaltime si a locurilor separate baieti/fete plus un interviu. 

• Moderator
Publicat

Bună ideea cu limita de înălțime.

As spune min. 1,75 băieți și o derogare la 1,70 cu condiția ca aceștia sa lucreze în neoperativ. (La fel și pt fete, pastrandu-se proporția în sensul ca limitele sa mai scadă cu 5 cm.)

De asemenea și o limita de vârstă ar fi ok, undeva pe la 30 de ani .

Interviul e foarte ok, l-as corobora cumva cu niște teste/probe sa se vadă cât "il duce capul" mai pe românește, pe candidat, pt ca degeaba ești as la istorie și engleza... uneori e nevoie de mai mult.

As elimina restricția cu tatuajele. Deși nu sunt fan tatuaje, mi se pare aberant, ca la înscriere sa nu ai voie cu tatuaje, dar după aia sa iti poți face liniștit, pt ca nu au ce sa iti mai facă.

• Membru activ
Publicat

Parerea mea este că nu ar trebui să existe diferențe. Dacă stabilim o limită de înalțime, să fie la fel atât la bărbați, cât și la femei. Baremele la probele sportive să fie identice, deoarece în munca de poliție nu se face diferență salarială, în funcție de sex. Legat de partea scrisă, pentru armele care permit, as elimina proba de istorie și aș introduce o probă care să facă o diferențiere clară între un om capabil să poarte o uniforma și unul care știe teorie de clasa a 12-a. Proba aceasta poate fi chiar un interviu, cu toate că din practică, interviurile ridică de multe ori semne de întrebare, în ceea ce priveste corectitudinea lor. Dar, degeaba știi gramatică, daca nu te poți exprima liber.

• Moderator
Publicat

Este foarte greu sa găsești femei care de 1,75 inaltime și sa iti mai treacă și toate probele.

• Membru activ
Publicat

Păi și ce treabă am eu, @Roby? Parcă vorbeam de discriminare, nu? Când bagă cardul în bancomat, îi da bani în funcție de înălțime? 

• Îmi place 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.