Jump to content
POLITISTI.ro

Politist, investitor la bursa

Robert

Recommended Posts

Cu respect, domnilor!

Tinand cont de vremurile nefavorabile prin care trecem, optiunea investirii unor bani la bursa combinata cu putina pricepere, rabdare si pasiune, ne poate aduce un castig in plus. Oricum, multi dintre noi petrec timp pe internet si, atunci, de ce sa nu si castigam ceva?...

Din punctul meu de vedere, calitatea de actionar nu este incompatibila cu profesia de politist asa dupa cum statueaza art.45 alin(1) lit.g) ''Poliţistului îi este interzis: (...) g) să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale, cu excepţia calităţii de acţionar;''

Voi ce parere aveti? Exista vreo incompatibilitate? Dar astept pareri argumentate legal, nu ma intereseaza cum ar putea interpreta unii ''comandanti cu mintea luminata'' din randul sefilor...

Robert, punctul tau de vedere este corect.

A face tranzactii cu actiuni pe bursa este compatibil cu meseria de politist si se incadreaza in regimul compatibilitatilor dupa cum foarte bine ai citat. Atentie, tranzactionarea o faci in nume propriu prin broker, adica acesta la ordinul/dispozitia ta iti achizitioneaza/vinde actiuni servicii taxate cu un comision variabil intre 5-8% , tu ca politist in prezent , nu poti fi broker, adica sa tranzactionezi actiuni, titluri de investitii sau obligatiuni de tot felul in numele altor persoane sau entitati juridice si sa le percepi comision, deoarece in aceasta situatie ai efectua acte de comert (prestarea de servicii financiare, consultanta, etc. ) ceea ce intradevar ar fi incompatibil cu meseria noastra.

O alta problema este ca iti trebuie un capital minim de investitii pentru start de macar 1.000 euro(pragul acesta nu este prevazut undeva, dar presupune sa atraga profit cat de cat relevant , ca nu te poti juca cu cateva actiuni ) pentru a tranzactiona un portofoliu diversificat, cu diverse grade de risc si avea un oarece profit care trebuie rostogolit prin reinvestire.Reclamele pe care le tot vezi cu Forex ,sunt doar reclame, doar cateva procente ( circa 5% ) dintre actionare au un castig real , in rest peste 50 % din incepatori, pierd la bursa totul in primele 4-5 luni .

Succes !

• Upvote 1

Multumesc! Nu intru cu forex, nici cu 1.000 EUR. Intru cu o suma ceva mai mica si sunt constient ca este posibil sa o pierd. Este premisa de la care plec si, avand in vedere ca este vorba de bursa, este una fireasca! :) Tranzactiile le efectuez prin broker, desigur. Deci totul este perfect legal. Mai am nevoie de ceva noroc si ochi pe evolutia bursei. Oricum, este un domeniu care pe mine m-a captivat, eu care nu aveam nici o inclinatie cu economia... :lol:

Am cochetat și eu o perioadă cu ideea asta. Chiar ajunsesem unde ești tu acum, fiind dispus să pierd ceva bani. E o lume frumoasă din afară, dar odată intrat...e ca un drog. Apoi, am constatat că banii funcționează la bursă potrivit principiului vaselor comunicante. Un câștig într-o zonă (a se citi ”într-un buzunar) are un echivalent în perdere în altă zonă (buzunar) Banii nu se fac precum cartofii în grădină, dintr-unul ajungi la 4-5. Pe piața financiară există o anumită lichiditate, controlată și urmărită îndeaproape. Au loc scurgeri de informații și fii convins că numai deținând primul informația în acest domeniu poți face bani, în rest, devii victimă în cel mai scurt timp...

Dacă dispui de un autocontrol suficient de puternic încât să reziști tentațiilor ulterioare, încearcă... :emo-yessir:

Exact, la bursa nu castiga toata lumea, unul castiga in vreme ce altul pierde dar totusi tine mult si de persoana investitorului. Probabil ca nu sunt facut pentru asta dar, cum am zis, sunt dispus sa-mi asum un risc si o pierdere minima. :) Vedem noi ce o sa iasa... :lol: Oricum, ai dreptate, e ca un drog ;)

• 5 months later...
  • 1 year later...

Salut, confirm si eu ca tranzactionarea pe bursa nu este incompatibila in niciun fel cu calitatea de politist. Ca detinator de actiuni la societatile cotate la bursa, esti ca un detinator de parti sociale la un SRL ceea ce este permis de statutul politistului. Sigur, cu conditia sa nu ai o detinere majoritara ( peste 50% ).

Da, se pot castiga bani pe bursa, trebuie mult studiu si rabdare dar e o varianta perfect legala de a castiga bani peste cei primiti ca salariu.

As putea gasi o situatie de incompatibilitate, atunci cand detii actiuni la o societate de pe bursa si se intampla in activitatea ta de politist sa ai o lucrare care sa priveasca intr-un fel acea societate. Corect si legal ar fi in acea situatie sa faci raport de abtinere, sa explici sefului iar lucrarea sa fie repartizata altcuiva.

Cam atat.

• Upvote 1