Jump to content
POLITISTI.ro

Ce credeţi că urmează dupa coronavirus - COVID 19?


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Cum credeţi că această criză globală, poate cea mai mare criză a generaţiei noastre, pandemia de Covid-19, va schimba lumea / societatea pe care o ştim? Mulţi susţin că urmează o criză economică majoră, o recesiune economică globală. 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Marius changed the title to Ce credeţi că urmează dupa coronavirus - COVID 19?
 • Active member

Nu stiu ce ar putea urma, dar stiu sigur ce nu as vrea sa urmeze si ce as vrea...

Ce nu vreau:

-o tăiere de salarii :)))

-un război 

-un monopol asupra industriei/economiei de către marile puteri 

Ce vreau:

-scaderea prețului la imobiliare care e umflat artificial

-ierarhizarea unor aspecte si valori în societate 

-o atenție sporită asupra liberei circulații a oamenilor 

-o preocupare mai intensă asupra mediului

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Din punctul meu de vedere, pe plan intern, deja suntem în cel putin 3 crize:

1. Criza medicală, generata de COVID - a se vedea lipsa echipamentelor medicale, lipsa pregătirii umane și pot continua.

2. Criza economică în care suntem de cel putin 2 ani, pe care nimeni nu o recunoaște(mă refer la factorii din conducerea tarii)

3. Criza politică

În contextul în care am scăpa de COVID, am rămâne cu criza economică și cea politică. Partea politică e ușor de rezolvat(din punctul meu de vedere), însă o să rămânem cu criza economică, ce nu va fi doar în România. Nu cred ca vor mări taxele și impozitele, însă materiile prime se vor scumpi. Implicit produsele alimentare și serviciile, vor avea prețuri mai mari.

Legat de ce menționa Roby, privind salariile, cred ca vom avea noi tăieri(avem experiențe), însă eu sper să fie în cel mai rău caz, înghetari salariale.

Imobiliarele cred că vor stagna și vom avea ceva scăderi de prețuri, însă nu mă astept la ceva spectaculos. Cel puțin nu în orașele mari, care sunt vânate pentru locurile de muncă mai bine platite. Oamenii au nevoie de un acoperiș deasupra capului, iar cei din industria imobiliară stiu asta. Fac referire atât la vanzări cât și la închirieri.

Trebuie totuși sa fim optimiști. Ca și nație, am fost încercați de atâtea dureri, războaie, de necazurile noastre, însă am avut tot atatea bucurii. Vor fi vremuri grele, dar sunt convins că le vom depăși.

Edited by Andrei
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Cu siguranţă urmează o criză economică care va amplifica infracţionalitatea foarte mult. La acest capitol o contribuţie însemnată o vor avea cei reveniţi în ţară din străinătate. Marea majoritate a acestora nu aveau un loc de muncă stabil acolo şi se ocupau în general cu activităţi neortodoxe. Ăştia au fost primii care au revenit în ţară. 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

@Marius, eu cred că persoanele la care faci referire, ne vor face mai multe probleme în timpul pandemiei, decât după. Au revenit în tară și majoritatea au venit purtători de virus, asta ar fi una dintre probleme. Nu au simțul raspunderii și nu prea le pasă de reglementarile legale. Și poate cel mai important lucru, nu au venituri. Motiv pentru care, își vor aduce "munca" din străinatate, în România. Dar să nu uităm de faptul că atunci cand vor avea prima ocazie să plece "afară", dupa sfarșitul pandemiei, o vor face. Eu așa văd treaba.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator
în urmă cu 3 ore, Andrei a scris:

eu cred că persoanele la care faci referire, ne vor face mai multe probleme în timpul pandemiei, decât după.

Nu prea au cum în timpul stării de urgență. Sunt resticții de circulație, drept urmare se expun prea mult, nu se pot deplasa în voie și majoritatea oamenilor stau acasă.

Link to comment
 • Member

Criza economică , sigur ! 
cetatenoizii probleme ne vor face in “peroada” Pastelui , acum, așa cum zice Marius, nu prea umbla , nu au loc de întors, dar deja trec cele 14 zile de izolare la cei care au intrat in țara și încep ușor ușor sa iasă din cotețe ! 
Din câte am auzit se vorbește sa ne taie SDSL, eu sper sa nu taie nimic, sa înghețe măcar așa ! 
Criza politica, sa dispară toți politicienii corupți ! V a mai rămâne vreunul ?!? 
Traim vremuri grele și urmează și mai grele, poate după nebunia asta lumea o sa devină mai conștientă , mai buna, mai relaxata ....visez, nu?!?

Din ce am văzut la noi in județ cei mai afectați sunt colegii de posturile de poliție , ca întotdeauna ! In loc sa fie sprijiniți sunt înștiințați sa se descurce cum pot! 
As zice și mai multe dar iar calc pe covorul rosu ... cred ca acum nu ma primește ca e situație de urgentă ! 
Sa fim sănătoși ca le ducem pe toate!

Link to comment
 • Member

@Marius, partial îți dau dreptate. O parte dintre infracțiuni sunt prevenite prin simplul fapt că oamenii stau acasă. Însă nu pot să nu observ o crestere a numarului de furturi din auto și societăți comerciale sau șantiere. Și să nu uitam de furturile de pe raft(Kaufland-urile, MegaImage-urile). 

Link to comment

Taieri salariale, reduceri de personal in instutiile de stat, ca prea a marit fostul guvern salariile asa, fara prea multe batai de cap. Stiu ca o sa ma injurati, poate nici nu o sa imi aprobati postarea, dar asta e adevarul oameni buni.

Avem in primarii angajati care nu fac nimic pe salarii de 3000-4000 de lei, uitati-va ce se intampla cu doctorii, erau obisnuiti cu binele, salarii de astronauti pe munca prestata care tinde spre 0, in politie a intrat orice analfabet cu 6 luni de curs, asta ca sa am eu pe fluturasu de salariu din 6000-7000 lei salar de baza, 3000 de lei net, nici asta nu mi se pare corect.

//Da nu mai vorbesc de preotii si salariile pe cale le iau, de numarul lor in tara nu mai pomenesc....

Sa vina cu trierile, sa ramana acolo cine merita si cine ii mai bun, cine chiar face treaba.

 

Edited by l3moN
Link to comment
 • Member

Normal ar fi ca, atunci când vor tăia de la bugetari, sa taie de la cei care au de la început salariul la nivelul anului 2022.

Asa ar fi normal, dar nu se va întâmpla asta. Noi vom fi primii, ca suntem pilonii societății. 

 • Like 1
Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Member

Exact Viobra. Nu e normal să tai de la noi care suntem la 50% din salariul de la nivelul 2022, la fel ca la restul care au primit mărirea întreagă. În cel mai rău caz să nu ne mai acorde mărire de la 01 ianuarie...măcar atât.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.