Jump to content
POLITISTI.ro

Guvernul infiinteaza un inspectorat pentru controlul traficului


Recommended Posts

 • Moderator

Potrivit unui proiect de Ordonanta a Guvernului, va fi creat Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, care va avea ca atributii controlarea autovehiculelor in trafic.

Institutia se va infiinta prin reorganizarea Autoritatii Rutiere Romane, a Registrului Auto Roman si a Companiei de Autostrazi si va fi in subordinea Ministerului Transporturilor.

Potrivit proiectului, inspectorii noii institutii au dreptul sa opreasca orice autovehicul care circula pe drumul public si este utilizat la efectuarea transporturilor rutiere.

"Inspectorii pot opri vehiculele, semnalizand regulamentar din pozitia statica in acelasi mod ca si politistii rutieri sau din autovehiculul din dotare aflat in mers" - scrie in proiect, in care se mai arata ca "in cazul unui control efectuat in trafic asupra unui vehicul rutier, inspectorii au dreptul sa patrunda atat in spatiul destinat conducatorului auto, cat si in spatiul destinat transportului rutier de marfuri si/sau persoane".

Sursa: Money.ro

Link to comment
 • Member

Mai bine le dadeau competente sporite si sa se numeasca Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier ,Feroviar,Naval si Aerian

Astfel domnii astia sa poata opri tot ce misca! ce dracu!ori sunt competenti ori nu! :ner:

Link to comment

Un articol care mie mi s-a părut pertinent apărut într-un ziar din Arad :

ARAD.Ministerul Transporturilor va înfiinţa un inspectorat nou care se va ocupa de controlul rutier.

Gata cu controalele comune efectuate de RAR, ARR, dar cu ajutorul Poliţiei Rutiere. Conducerea Ministerului Transporturilor (MT) s-a săturat să ceară sprijinul poliţiştilor, aşa că înfiinţează un fel de „poliţie” separat. Începând cu data de 4 decembrie va lua fiinţă Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transporturi Rutiere (ISCTR). Potrivit ordonanţei ministeriale care ratifică acest lucru, ISCTR va fi formată din angajaţi ai Autorităţii Rutiere Române (ARR), ai Registrului Auto Român (RAR) şi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Aproape poliţişti

Inspectorii din cadrul noului ISCTR vor avea aproape aceleaşi drepturi ca şi poliţiştii de la Rutieră.

Potrivit actului normativ, „ inspectorii au dreptul să oprească orice autovehicul care circulă pe drumul public şi este utilizat la efectuarea transporturilor rutiere, precum şi la activitatea de pregătire practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere. Inspectorii pot opri vehiculele semnalizând regulamentar din poziţia statică în acelaşi mod ca şi poliţiştii rutieri sau din autovehiculul din dotare aflat în mers”. Mai mult, maşinile noii „poliţii” vor fi dotate cu girofare de culoare roşie ce vor putea fi folosite pentru urmărirea altor autovehicule care nu opresc la semnal.

Ce măsuri iau?

Inspectorii ISCTR vor putea lua şi măsuri, dintre cele mai drastice, împotriva şoferilor care nu respectă legislaţia. Aceştia vor putea să imobilizeze vehiculul şi, dacă este cazul, să procedeze la ridicarea plăcuţelor de înmatriculare; să suspende dreptul de utilizare a vehiculului prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare; să reţină licenţa de transport, copia conformă a acesteia, certificatul de transport în cont propriu, copia conformă a acestuia, licenţa de traseu, autorizaţia specială de transport, autorizaţia de transport internaţional, precum şi orice alte documente în legătură cu desfăşurarea activităţii de transport rutier.

Încă un şef

Deşi încă nu s-a stabilit organigrama şi nu se ştie câţi angajaţi vor fi la Arad, un lucru este cert. ISCTR Arad va fi condus de un inspector şef, care se va subordona unui inspector şef zonal, unui inspector şef naţional şi direct ministrului Transporturilor.

Sursa

Link to comment
 • Moderator

Sa speram ca cei din MAI, respectiv IGPR si politia rutiera nu-si vor da avizul si le vor scoate din cap aceste apucaturi domnilor ingineri de la ARR.

Link to comment

Pai ii comaseaza pe cei de la ARR, RAR si AND. Astia de la AND abia asteptau ast sa le dea si lor drept de oprire in trafic. Nu consider ca ar trebui sa le dea girofar rosu. Lor le-ar fi suficient unul albastru sau portocaliu pe care se scriu mesaje.

Link to comment

Si cand vor da de un sofer recalcitrant ce vor face? Se iau la bataie cu el ? :)) Sau daca nu vor opri la semnalele lor ? Se iau dupa el .. fac baraje ? Nu vor avea nevoie de politie atunci ? Cum se duc banii care nu ii avem pe ideile unor "minti luminate".

Link to comment

Ai dreptate cipri 83 ori suntem șmecheri ori nu. Ce drac sa faci. Am auzit și eu de asta. Disoluția totală a autorității Poliției Române. Acum e la rând rutiera și ordinea publică. Au fost cercetările penale. Nu va faceți probleme urmează și restul. După care înființăm structuri militarizate. Dar având în vedere afinitatea noastră cu Franța vom desființa apoi toate aceste noi structuri și le vom înființa în cadrul Jandarmeriei. Structuri militare cu cagule și armament până-n dinți că acu e la modă.

Link to comment

traim intr'o tara in care orice este posibil... atata vreme cat o firma de curatenie scoate din schema o structura militara la paza unui aeroport... cerul este limita

Link to comment

Dau afara polițiști și înființează POLIȚIA LOCALĂ. Aici sunt angajați oameni ce vor fi profesioniști după multă cheltuială și după ce mulți oameni vor umbla prin justiție să-și câștige dreptatea. Măcar polițiștii aveau școală și în foarte multe situații experiență.

Ai dreptate sus îi cerul și distanța e mare. Spațiul e infinit și permite.

O să fiu curios când cei care decid acum vor ajunge la pensie ce vor spune, cum își vor mai apăra proprietățile. Ori speră că vor moșteni pământul. Mă îndoiesc că vor fi fericiți când nu vor mai avea puterea. Vor plânge tot la cei pe care azi îi umilesc iar atunci când aceștia nu vor avea ce să facă îi vor târî prin instanțe că dor na sistemul legislativ promovat permite.

Link to comment
 • 2 months later...
 • Moderator

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi o Hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), care îşi va desfăşura activitatea începând cu data de 4 decembrie a.c., conform OG nr. 26/2011.

ISCTR va prelua începând cu 04.12. 2011, atribuţiile de inspecţie şi control în trafic privind respectarea reglementărilor interne şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere exercitate în prezent de către Autoritatea Rutieră Română - ARR, Regia Autonomă "Registrul Auto Român" - RAR şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - CNADNR, cu excepţia controlului desfăşurat de către CNADNR în punctele de trecere a frontierei de stat a României.

Link to comment

yap, si cei de la RAR au marit taxele ptr service de 200 ori ptr ca isctr asta este finantat din banii rar-ului. iar aceste majorari le vom regasi atit in preturi cit si in politele de asigurare.

Link to comment
 • Moderator

Înfiinţăm o mie şi una de instituţii, birouri, servicii şi mai ştiu eu ce. Astfel încât cetăţeanul de rând să fie total debusolat şi ameţit, iar banul public să se sifoneze mai uşor. Dar în schimb, pe la televizor nimeni nu-i întrece în declaraţii privind reducerea aparatului bugetar.

Link to comment

Aceste instituţii au fost înfiinţate pentru că acum se plătesc datoriile celor care au susţinut financiar campaniile politice ale actualilor şi viitorilor deputaţi şi senatori. Nimic nu este întâmplător. Deşi ni se aruncă în faţă că nu sunt bani pentru bugetari, o grămadă de oameni sunt daţi afară, pe altă parte sunt înfiinţate alte şi alte instituţii paralele care de fapt fac aceeaşi muncă pe care o fac actualele instituţii. A se vedea Garda Financiară, Structurile Poliţiei de Investigare a Fraudelor; ANAF, Fisc, etc.

Edited by copman
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • 2 years later...
 • Moderator

:))

 

Inspectorul şef al ISCTR Dolj, Sorinel Beşteliu, şi inspectorul Marius Sîrbu au fost reţinuţi, joi, de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

 

Inspectorul şef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Dolj, Sorinel Beşteliu, şi inspectorul de trafic Marius Sîrbu au fost reţinuţi de către procurorii DNA, joi, 7 noiembrie, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Cei doi ar fi pretins şi primit de la patronul unei societăţi de transport marfă suma de 5000 de euro, în perioada 2-7 noiembrie. În schimbul banilor, Sorinel Beşteliu şi Marius Sîrbu ar fi trebuit să determine personalul din cadrul instituţiei în care lucrau să nu aplice sancţiuni contravenţionale, în perioada noiembrie – decembrie 2013, societăţii de transport marfă şi angajaţilor acesteia.

 

“Inculpaţilor li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 7 noiembrie 2013, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Marius Sîrbu şi Sorinel Beşteliu, urmând ca aceştia să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Tribunalul Bucureşti”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

 

sursa: dolj.radicalonline.info

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.