Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Cineva posteaza numarul meu de telefon in anunturi!!


AlinGabryel
 Share

Question

Buna ziua,

As dorii daca se poate putin ajutor  din partea acestei comunitati.

De aproximativ 3 saptamanii ma confrunt cu o problema, pe care nu am mai avut-o pana acum, si anume:

- cineva posteaza numarul meu de telefon pe tot felul de site-uri de matrimoniale si anunturi cu gay, cupluri, etc.

de 3 saptamanii ma tot deranjeaza cu telefoane inutile tot felu de persoane, ma hartuiesc practic, ma suna dimineata la 6, seara la 12.

 

Dupa 3 saptamanii am reusit sa dau de un site unde apare numarul meu, dar apare postat de anonim, practic nu am acces la Ip-ul sau numele persoane care a publicat acel anunt, eu totusi as dorii sa aflu cine este aceea persoana care nu are ce face altceva decat sa imi posteze mie numarul pe tot felu de site-uri.

As dorii sa depun o plangere, dar nu stiu exact unde, numarul de telefon este considerat dupa lege, date cu caracter personal, el nu are voie sa il distrubie pe site-uri fara acordul meu.

Cum as putea sa procedez in acest caz, unde as putea face o plangere?

 

Va multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Din ce povesteşti nu putem discuta de infracţiunea de hăţuire, aşa cum e prevăzută această faptă în Codul penal. 
Art. 208 - Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

Mai degrabă te sfătuiesc să depui o plângere privind protecţia datelor personale la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, instituţie ce reprezintă garantul respectării drepturilor fundamentale la viaţă privată şi la protecţia datelor personale.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Am inteles, hartuire probabil nu este, ca nu ma suna aceiasi persoana, dar persoana care a folosit datele mele personal tot a incalcat o lege, el nu avea voie sa distribuie sau sa posteze numarul meu de telefon fara acordul meu.

Un fel de furt de identitate sau cum se numeste.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Citeşte şi documentează-te pe site-ul www.dataprotection.roPotrivit art 6 din Regulamentul (UE) 2016/679 - cunoscut sub denumirea de GDPR, prelucrarea datelor persoanel este legală numai dacă şi în masura în care se aplică cel puţin una din condiţiile prevăzute la alin. (1), spre exemplu când persoana vizată şi-a dat consimţământul pentru prelucrarea datelor sale.
Pentru astfel de probleme, instituţia competentă să cerceteze şi să aplice sanţiuni este Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Numărul de telefon îl poţi schimba/pierde/etc, nu este la fel ca în cazul codului numeric personal, nume, prenume, data naşterii, drept urmare nu poate fi vorba niciodată despre furt de identitate.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Oke am inteles, oricum am facut o plangere catre dataprotection.ro , nu am primit inca un raspuns, dar vad ca dupa plangere la 2 zile apelurile au incetat.

Sper sa ramana asa.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Eu mi-aş dori să primeşti un răspuns de la ANSPDCP, după care să postezi şi aici răspunsul cu măsurile luate pentru a fi utile şi altora.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.