Jump to content
POLITISTI.ro

Investigatii Criminale

Warren

Recommended Posts

Am observat ca pe acest forum nu exista un topic legat de activitatea agentilor/ofiterilor din cadrul acestui birou.

Personal eu sunt un candidat pentru specializarea pe aceasta latura a activitatii politienesti, in cadrul Scolii de Agenti de Politie "Vasile Lascar".

As dori sa stiu :

1) In cadrul carui birouri lucreaza un astfel de angajat?

2) Se poate ajunge in cadrul B.C.C.O. cu functia de agent sau acela este o structura doar pentru ofiteri?

3) Activitati pe care le desfasoara un : a)agent in cadrul structurilor pentru care a fost specializat respectiv b)un ofiter cu aceeasi specializare (singura informatie detinuta in acest caz ar fi ca ofiterii pot lucra si sub acoperire pentru obtinerea de dovezi/informatii pentru prinderea infractorilor)

Rog adaugarea de alte intrebari in legatura cu topicul intr-o forma cat mai concisa si clara.

Multumesc celor care pot aduce informatii utile. :emo-yessir:

• Moderator

Ce esti? Esti "candidat pentru specializarea pe aceasta latura a activitatii politienesti"??? Detaliaza putin sa intelegem si noi.

De cand se face la Campina (sau la oricare scoala de subofiteri) "specializare pe Investigatii Criminale"?! In cel mai bun caz, o clasa de criminalistica si atat...nici specializare pe rutiera nu se mai face...

Sau poate sunt in urma cu informatiile :unsure:

Marius

Posted Today, 02:24 PM

Ce esti? Esti "candidat pentru specializarea pe aceasta latura a activitatii politienesti"??? Detaliaza putin sa intelegem si noi.

Latura este specificata in topic > Investigatii Criminale

Kmcoio

Posted Today, 02:39 PM

Ce treaba au Investigatiile Criminale cu B.C.C.O? Unde esti la Campina? Ce an?

Nu stiu ce treaba au Investigatiile Criminale cu B.C.C.O., tocmai asta vreau sa aflu. Am facut eu analogia ca specializarea asta ar fi cea mai apropiata de activitatea B.C.C.O.

Ionutz88

Posted Today, 06:40 PM

De cand se face la Campina (sau la oricare scoala de subofiteri) "specializare pe Investigatii Criminale"?! In cel mai bun caz, o clasa de criminalistica si atat...nici specializare pe rutiera nu se mai face...

Sau poate sunt in urma cu informatiile :unsure:

http://www.scoalapolitie.ro/CATEDRE/IC.htm din faptul ca este prezenta aceasta catedra in cadrul Scolii de Agenti de Politie am tras concluzia ca exista aceasta specializare pentru cei interesati.

waren, dupa ce o sa intri la o scoala de politie si o sa fi elev ori student, poti cere lamuriri suplimentare despre anumite birouri si linii de munca din cadrul politiei. Pana atunci trebuie sa te hotarasti daca iti place meseria de politist, indiferent de structura in care urmeaza sa activezi. Apoi ca sa intelegi ce inseamna investigatii criminale, trebuie sa intelegi ca este vorba de un birou in cadrul politiilor municipale si orasenesti, care se ocupa de solutionarea reclamatiilor cetatenilor cu privire la savarsirea anumitor infractiuni : furturi, inselaciuni, vatamari corporale,talharii, omor etc.Activitati de cercetare penala si de solutionare a unor dosare penale efectueaza si lucratori de ordine publica, cum ar fi politistii de proximitate si cei de la posturile comunale de politie .dar pentru anumite genuri de infractiuni.La BCCOA poti sa lucrezi si ca agent si ca ofiter, dar trebuie sa ai deprinderile necesare si "certificatul de agreere" :naughty: Ai inteles acum?

Edited by drAGO5

Multumesc mult Dragos, genul asta de raspunsuri voiam. Da imi doresc sa fiu politist, dar nu vreau sa ma ocup de furturi de gaini sau chestii de-astea mici, nu toata viata. Tinta mea in sistemul M.A.I. este sa ajung in cadrul B.C.C.O. :rolleyes: , insa imi doresc asta fara sa cunosc in detaliu drumul pe care iil am de urmat, de-asta am si postat aici, dar desigur vreau ca si alte persoane interesate sa aiba de unde obtine informatii.

Iar certificatul ala de agreere? :lol: ce inseamna, nu e defapt ceva legat de autovehicule? Sau te referi la faptul ca trebuie sa fiu propus de superiori sau sa am rezultate excelente la locul de munca

Nu vreau sa par arogant dar mai intai intra in sistem si apoi mai vorbim. Am observat ca toti care nici nu au intrat macar in sistem vor sa lucreze ba la SIR ba la BCCO. Crezi ca cei care au ajuns in astfel de structuri i-au luat de pe strada ? Informatiile pe care le soliciti nu iti vor fi de niciun folos daca nu iei examenul de admitere in institutiile Politiei Romane. Altfel vorbim vorbe.

Baieti cel putin aveti umor :ner: (treaba cu Hugh Hefner e buna oricum).

Doar ca priviti gresit situatia, multi din sistem radetzi cand auziti ce teluri au unii. Tata (politist de altfel) B) rade si el cand ma aude cu combaterea crimei organizate, dar incercati sa intelegeti ca inca exista pe-acolo pe undeva oameni cu ambitie si care isi stabilesc anumite tinte pentru a ajunge la ele. :emo-yessir:

Eu pur si simplu vreau sa stiu ce am de facut/invatat/aplicat/etc. ,sa muncesc si sa gasesc o cale de afirmare profesionala in structuri importante cum ar fi B.C.C.O.

• Upvote 1
  • Downvote 1

La BCCO in gerenal ajungi dupa minim 2 ani vechime intr-o structura a politiei judiciare ... La politia judiciara ajungi dupa minim 2 ani la o structura de operativ (teoretic) dar poti fi si detasat. Deci, aplicand regula de baza a matematicii cum ca 2+2=4 .... trage singur concluziile :). Evident recrutarea se face pe baza de examen in cazul primei structuri si pe baza de raport scris aprobat in ordine de seful direct, seful nemijlocit si comandantul subunitatii ... si in final prim-procurorul tarii asteia ...

• Membru

Sau prinzi profilarile direct din scoala (pe baza de medie, inclusiv la CCO) si esti din prima zi pe linia de munca dorita.

• Membru

Ascultă sfatul lui ben :emo-yessir: La şcolile de poliţie nu s-a făcut acest profil de ceva timp aşa că încearcă şi trage tare pentru Academie. ;)

Vrei la BCCO imediat dupa ce ai terminat scoala?

1. intri la Academia de Politie

2. in anul 2 iti alegi specializarea CCO (daca esti destul de tocilar)

3. dupa absolvire esti direct in BCCO

• Upvote 1
  • Downvote 1

• 1 month later...

Vin cu cateva completari la acest topic in urma informatiilor dobandite in 1 saptamana de scolarizare la Campina.

In urma celor 2 ani de scolarizare elevii ies ca Agenti de OSP, cativa avand privilegiul (in functie de munca depusa) sa faca parte dintr-o clasa de criminalistica. Nu se fac alte specializari in cadrul Scolii de Agenti, defapt nu se fac in nicio institutie de agenti (poate prin Academie). Dupa absolvirea scolii, repartizarea aferenta pe judete si trecerea prin perioada de 6 luni de definitivare poti face un raport de mutare in cadrul unei alte directii ori birou/serviciu, seful compartimentului iti da o semnatura pe raport si apoi iti poti vedea de treaba. La 1 saptamana, 1 luna, 1 an sau chiar mai mult (functie de posibilitati) esti trimis la specializare la Slatina unde iti dezvolti competenta specifica compartimentului in care lucrezi.

In cadrul Scolii de Agenti "Vasile Lascar" Campina pregatirea ca Agent de OSP este generala pentru munca de politist in toate structurile, cum ar fi politia rutiera, de investigatii criminale, drept penal (juridic), interventii s.a.

In primul si primul rand este nevoie ca un elev/viitor elev sa studieze in amanunt si cu seriozitate toate temele predate pentru a obtine dupa scolarizare postul in Judetul dorit.

Dragule, ca sa te poti muta in cadrul unui anumit compartiment/formatiune/birou/serviciu/directie sau cum vrei tu sa ii spui, trebuie, in primul rand, sa existe un loc liber acolo, apoi tu sa te incadrezi cerintelor necesare pentru ocuparea acelui post.

Lucrurile astea le vei invata pe parcurs, trebuie doar sa ai rabdare si sa termini scoala.

Bafta multa!

• 3 weeks later...

copilu, in primul rand trebuie sa stii ce inseamna B.C.C.O.A. si cu ce se mananca acea structura...nu vreau sa fiu rau cu tine, dar cred k ti-au placut prea mult filmele de genul Bad Boys...trebuie sa stii ce implica munca acolo, timpul petrecut si sacrificiile pe care trebuie sa le faci( si cel mai important daca esti dispus sa le faci)...sfatul meu e sa o iei de jos...macar 6 luni ca agent de siguranta publica nu-ti strica, in felul asta iei conact cu tot felul de oameni si inevitabil te lovesti de o gramada de spete( crede-ma ca iti vor prinde bine). Daca esti din provincie si nu prinzi orasul sa zicem, iar nu e o crima ptr ca munca la un post de politie este extrem de utila ptr un proaspat absolvent care intr-adevar vrea sa invete meserie( acum depinde si de colectiv si de seful de post). Nu zice nimeni ca tre' sa lucrezi toata viata la furturi de gaini, rate sau mai stiu eu ce alte oratanii, dar e bine sa ai o baza de unde sa pleci.Si eu ma visam in timpul scolii mare politist la B.C.C.O. dar intre timp mi-am schimbat viziunea, am alte teluri. Daca in scoala faci un profil nu esti si obligatoriu sa si lucrezi pe profilul ala in teritoriu( multi colegi din promotia mea au fugit de o.p./posturi la rutiera-la absolvire surpriza mare la clasele de rutiera, in afara de Bucuresti nu stiu daca au ajuns 10% la circulatie, restu au aterizat la posturi). Insa dupa 3-4 ani unii lucreaza la B.I.C., altii la crima, altii la S.P.I.R., unii sunt ofiteri la I.P.J., I.G.P.R. sau D.G.P.M.B. iar altii si-au dat demisia si sunt ofiteri la S.R.I. . Ai rabdare, pune mana si invatza, fura meserie si stai linistit ca ordinea publica n-a omorat pe nimeni si in nici un caz nu reprezinta rusinea Politiei Romane, ba din contra reprezinta majoritatea..;) Multa bafta la v.s.-uri..:D

• Upvote 2

toti puscasii marini vor in SEAL dar putini ajung. Asa si cu BCCO, SPIR si alte initiale de acest gen :)

aprob..;)