Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
CiprianG

Legislatie privind comercializarea armelor albe

Question

CiprianG
Posted (edited)

Salut!

Exista reglementari prin lege cu privire la comercializarea armelor albe?

Am observat cutite si macete puse in vanzare in hypermarket Carrefour Park Lake la raionul de instrumente pentru bucatarie care sunt foarte periculoase care, pe langa faptul ca nu sunt supravegheate, la indemana oricui (chiar si copiii pot ajunge la ele), nici macar nu au protectie pe partea taioasa. Sunt GATA de utilizare!
Am sezizat magazinul la receptie si chiar managerul si nu s-a schimbat nimic.
61605464_878459722500453_844466889814966      Am facut public pericolul pe social media fara rezultat.

 

Un alt aspect interesant este ca Carrefour la fel ca alte hypermarketuri de altfel, isi obliga clientii sa li sigileze gentile fara a exista un regulament clar si la vedere, iar cei ce refuza sunt tratati ca posibili suspecti (desi sunt viitori clienti).

Departamentul cosmetice are o persoana dedicata, sunt folosite tot felul mijloace de antifurt in timp ce siguranta clientului este lasata la voia intamplarii, chiar si atunci cand este sesizata.

 

Va multumesc!

Edited by CiprianG
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • thdmss
   By thdmss
   E ilegal sa porti un cutit sau briceag daca nu respecta toate criteriile pentru a fi arma alba cu lama si daca il porti la tine pentru deschis cutii, taiat in lemn sau alte chestii sau activitati de genul asta? Exista vreun fel de permis care sa te lase sa ai un cutit la tine? E macar posibil in vreun fel sa porti legal un cutit ? sau oricine are un cutit la el il are ilegal?
    
    
    
  • PaulSuiugan
   By PaulSuiugan
   Buna ziua,
   Pe un alt forum se vorbeste despre transportul bicicletelor pe suporti in temei legal, totul a pornit de aici:
   "Am fost oprit de politia rutiera cand ma intorceam de la un concurs, avand bicicleta pe masina, pe suport ce se prinde de barele transversale. Printre altele am primit si avertisment verbal ca, conform legii, nu am voie sa transport bicicleta pe masina deoarece depasesc inaltimea (dimensiunile) automobilului. Am mai auzit pe cineva acum cativa ani spunand ca era foarte aproape de o amenda tot pe treaba asta. Eu stiam ca nu sunt ok cele pe hayon sau carlig daca acopera numarul sau luminile, dar de cel pe bare nu stiam nimic.

   Stie cineva cum sta treaba? Am sanse sa ma trezesc cu o amenda pentru asta daca politistul are chef de dat amenzi?"
   Mie personal mi se pare o aberatie faptul ca nu ai voie sa transporti biciclete/skiuri/cutie pe masina pentru ca depasesti inaltimea masinii...atunci si sa ai bari longitudinale/transversale e ilegal pentru ca depasesc plafonul masinii; mi se pare o aberatie.
   Conform legislatiei avem doar asta (lungime si latime)
   "Art. 181. - Se interzice conducatorului de autovehicul sau tramvai:
   .......
   6. Sa transporte în si pe autoturism obiecte a caror lungime sau latime depaseste, împreuna cu încarcatura, dimensiunile acestuia."
   De altfel, conform acestui articol din legislatie este ilegal sa transporti biciclete pe suportii de hayon sau carling pentru ca depasesc lungimea masinii? (chiar daca nr de inmatriculare si luminile din spate sunt vizibile)
   As dori niste lamuriri in acest caz (personal nu am avut probleme cu transportul bicicletelor).
   Multumesc,
   Paul.
    
  • Telu
   By Telu
   Buna ziua,
   Am citit de pe site-ul Poliția Romana, Serviciul Arme, selecția de legislație juridică cuprinzand "Aspecte juridice privind regimul armelor si munitiilor". Citind cele afisate pe site-ul Politiei Romane pentru mine nu este sigur daca am inteles CORECT cele citite. Va rog să-mi spuneti daca este corect ce am inteles eu. 
   Voi încerca sa explic printr-o EXEMPLIFICARE ce am inteles EU astfel:
   - plec la munte, in Masivul Bucegi, într-un traseu cu cortul de circa 2-3 zile (zona este infestata de ursi);
   - printre lucrurile avute cu mine in rucsacul din spate pentru SUPRAVIETUIRE in sălbăticie sunt:
      1) Cold Steel - Cuțit Bowie Bushman cu amnar si teaca, lungime totala 31,12 cm, lungime lama 17,78 cm, grosime lama 2,5 mm, greutate 298,70 gr, teaca Secure-Ex cu amnar;
      2) Spray contra ursului - 301,65 gr / 10.2 oz Counter Assault Bear Deterrent, greutate 414,02 gr, conținut 301,65 gr, timp de utilizare 9 sec, distanța de bătaie 9,75 m, concentrația de capsaicina 2%(Oleoresin Capsicum / OC, subst.uleioasa derivata din ardei iute).
   - dupa ce am ieșit din zona orașului Busteni si am pătruns in sălbăticie (pe poteca din traseu in afara orașului) opresc dau jos rucsacul si pun la centura cuțitul Bushman + sprayul contra urșilor;
   - DACA ÎNTÂLNESC PE TRASEU, PRIN MUNȚI, POLIȚIA SAU JANDARMERIA MONTANĂ NU ESTE NICI O PROBLEMA DACA AM LA BRÂU CUȚIT BUSHMAN SI SPRAY CONTRA URȘILOR ?
   - la înapoiere, inainte de orașul Busteni, opresc pe poteca traseului montan din sălbăticie, dau jos rucsacul si pun in rucsac cuțitul Bushman + sprayul contra urșilor.
   Deci EU citind legislația afișata pe site-ul Poliției Romane nu imi este CLAR daca merg in sălbăticie prin munții României pot purta la centura cuțit Bushman si spray contra urșilor fara a fi necesara obținerea unor documente de la Poliția Romana ? In zonele locuite (orașe, comune, sate, cătune, hoteluri/pensiuni/cabane aflate in locuri izolate) acestea vor fi introduse inainte de a ajunge acolo in rucsac. Pe timpul deplasării dintre locul de domiciliu si traseul montan din sălbăticie / întoarcere acasă dupa ieșirea din sălbăticie acestea se vor afla in rucsac. Obiectele de mai sus, prezentate cu toate detaliile producatorului, le iau cu mine DOAR la munte, ulterior stau in dulap împreuna cu celelalte necesare pentru o excursie cu cortul pe munte.
   VA ROG RASPUNDETI ACESTUI EMAIL, ROG RĂSPUNSUL SA FIE DIN PARTEA POLIȚIȘTILOR SPECIALIȘTI IN DOMENIU.
   ROG RĂSPUNSUL SA FIE CLAR, NU IN COADA DE PESTE, NU INTERPRETABIL, PENTRU UN OM CARE NU ARE CUNOȘTINȚE TEMEINICE JURIDICE SAU SA FIE EXPERT IN LEGISLAȚIE.
   Va rog sa fie un răspuns clar. Nu raspundeti prin trimiteri la o lege sau alta. Daca înțelegeam CLAR legislația in domeniu afișata pe site-ul Poliției Romane nu deschideam acest tag pentru lămuriri suplimentare. Rog să explicați unui om care nu este vânător sau instructor sportiv.
   Obiectele mai sus prezentate ma ajuta pentru supraviețuire pe munte in sălbăticie.
   O zi buna.
   Cu respect,
   Telu
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.