Jump to content
POLITISTI.ro

Ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră


NewsBot

Recommended Posts

Ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat şi reţinut doi cetăţeni români care transportau aproximativ 8.000 pachete ţigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe „piaţa neagră” de desfacere. Persoanelor în cauză le-au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Ţigările, în valoare de aproximativ 72.000 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră iar autoturismul marca „BMW” în care erau transportate ţigările a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, în vederea continuării cercetărilor;

În dimineaţa zilei de 04.08.2011, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, ocazie cu care au depistat în trafic un autoturism marca „ BMW”, în care se aflau două persoane.

Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice şi optice de avertizare, la scurt timp reuşindu-se blocarea acestuia. Cele două persoane au abandonat maşina, încercând să fugă spre lunca râului Suceava.

În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră, au fost reţinuţi numiţii M. Manuel, în vârstă de 28 ani şi A. Daniel, în vârstă de 30 ani, ambii domiciliaţi în jud. Suceava.

Deoarece cele două persoane transportau în autoturism ţigări de contrabandă, s-a luat măsura conducerii acestora şi a autoturismului la sediul Sectorului P.F. Brodina, unde în urma inventarierii a fost descoperită cantitatea de 7.980 pachete ţigări, marca „Doina”, de provenienţă R. Moldova.

Persoanelor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 71.820 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar autoturismul marca „ BMW” a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina în vederea continuării cercetărilor.

I.G.P.F. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 months later...

Ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat şi reţinut doi cetăţeni români care transportau peste 9.000 de pachete de ţigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe „piaţa neagră” de desfacere. Persoanelor în cauză le-au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Ţigările, în valoare de aproximativ aproximativ 85.000 de lei au fost reţinute în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar cele două autoturisme ale contrabandiştilor au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Brodina, în vederea continuării cercetărilor.

La data de 30.12.2011, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, ocazie cu care au depistat în trafic un autoturism ce transporta ţigări de contrabandă.

Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice şi optice de avertizare, însă intervenţia a fost obstrucţionată în mod intenţionat de către C. Constantin, care a blocat carosabilul prin simularea unei defecţiuni tehnice la un autoturism.

În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră, au fost reţinuţi V. Dan în vârstă de 36 de ani, domiciliat în municipiul Botoşani şi C. Constantin în vârstă de 33 de ani, domiciliat în municipiul Suceava.

S-a luat măsura conducerii autoturismului la sediul Sectorului P.F. Brodina, unde, în urma inventarierii, a fost descoperită cantitatea de 9.430 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Faţă de numitul V. Dan s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar numitului C. Constantin acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 84.870 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar cele două autoturisme au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Brodina în vederea continuării cercetărilor.

Purtător de cuvânt -S.T.P.F. Suceava

Link to comment
 • 10 months later...

Contrabandiști prinși de polițiștii de frontieră maramureșeni

Poliţiştii de frontieră din Sighet au fost nevoiţi să tragă şase focuri de armă în plan vertical pentru reţinerea unui bărbat care conducea un autoturism plin cu ţigări de contrabandă. Bărbatul aflat la volan nu s-a supus somaţiilor legale şi încercând să scape, a lovit maşina poliţiştilor de frontieră.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră au depistat alţi patru bărbaţi în maşina cărora au fost descoperite patru colete ce conţineau pachete de ţigări pline cu rumeguş. Asupra unuia din bărbaţi au fost descoperite 23 de bancnote de 100 de lei, false.

La data de 29 noiembrie a.c., în jurul orei 18.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighet, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei un autoturism.

În momentul în care poliţistul de frontieră s-a apropiat de maşină, conducătorul auto a demarat în trombă, acroşând partea din spate a autospecialei poliţiei de frontieră.

Imediat s-a trecut la urmărirea acestuia, folosindu-se semnalele luminoase şi acustice până la o stradă laterală din localitate. Aici conducătorul auto a abandonat maşina, încercând să fugă.

Pentru reţinerea lui, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase şase focuri de armă în plan vertical.

La controlul amănunţit asupra autoturismului, au fost descoperite 10 baxuri ce conţineau 4.980 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 44.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Bărbatul este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

La aceeași dată, poliţiştii de frontiera din cadrul SPF Sighet au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism despre care existau informaţii că este folosit pentru săvârşirea unor fapte ilegale.

În momentul în care au observat patrula poliţiei de frontieră, persoanele din maşină au abandonat autoturismul şi s-au urcat în altă maşină, care avea şi rol de antemergător, pentru a-i anunţa despre controalele poliţiştilor de frontieră. Autoturismul a fost în scurt timp identificat şi oprit în trafic de poliţiştii de frontieră, în acesta aflându-se patru bărbaţi.

Cele patru persoane, împreună cu autoturismele, au fost conduse la sediul Sectorului PF Sighet în vederea continuării cercetărilor.

La controlul efectuat asupra maşinilor au fost descoperite 4 colete ce conţineau 40 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi alte 1.460 pachete de ţigări umplute cu rumeguş.

Totodată asupra uneia dintre persoane au fost descoperite 23 de bancnote în cupiură de 100 de lei, având aceleaşi serii, prezentând elemente vizibile de falsificare.

Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 34 de ani, toţi domiciliaţi în judeţul Maramureş, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi punere în circulaţie de monede sau alte valori falsificate.

Cele 23 de bancnote precum şi ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, cercetările fiind continuate în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Tot la data de 29 octombrie a.c., lucrătorii din cadrul aceluiaşi sector al poliţiei de frontieră au mai descoperit şi confiscat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 27.000 lei.

Acestea au fost descoperite în apropierea frontierei de stat iar în prezent se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei - purtător de cuvânt

Link to comment
 • 2 weeks later...

Ţigări de contrabandă în valoare de peste 300.000 lei, confiscate la Vicov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Rădăuţi, jud. Suceava, au confiscat aproximativ 38.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană şi R. Moldova, care au fost descoperite într-un atelaj hipo abandonat în apropierea frontierei de stat cu Ucraina.

Ieri, 11 decembrie a.c., în jurul orei 17.25 o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Rădăuţi, ITPF Sighetu Marmaţiei, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, a descoperit, pe raza localităţii Vicovu de Sus, în apropierea frontierei de stat, un atelaj hipo în care se aflau mai multe colete voluminoase, învelite în folie neagră, ce conţineau ţigări.

La inventarierea coletelor s-a constatat că este vorba de 75 de baxuri cu ţigări ce conţineau cantitatea de 37.760 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană şi R. Moldova, în valoare de 303.000 lei (peste 67.000 euro).

Poliţiştii de frontieră au procedat la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice pentru identificarea proprietarului atelajului hipo precum şi a altor persoane implicate, totodată fiind informate autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

ITPF Sighetu Marmaţiei

Link to comment
 • 8 months later...

Ţigări confiscate de către poliţiştii de frontieră, după ce au fost trecute ilegal peste râul Tisa

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei, în urma căreia au descoperit 10.800 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 96.000 lei.

 

Un cetăţean ucrainean este cercetat de poliţiştii de frontieră, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

 

Ieri, 16 august 2013, în jurul orei 12.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera, din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase.

 

Ajunşi pe malul românesc, lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a bărbaţilor moment în care aceştia au abandonat coletele încercând să fugă.

 

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui cetăţean ucrainean, restul persoanelor, s-au disperat pe mai multe direcţii, fugind spre teritoriul statului vecin.

 

La cercetarea terenului au fost descoperite 18 baxuri ce conţineau 10.800 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 96.000 lei.

 

De asemenea, au fost informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului şi depistării tuturor persoanelor implicate.

 

Cetăţeanul ucrainean, I. Ilgarovich în vârstă de 22 ani, este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

 

ITPF Sighetu Marmației - Purtător de cuvânt

Link to comment
 • 2 months later...

Tigari de contrabanda in valoare de 128.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră

 

În ultimele 24 ore, politiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 15.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană pe care mai multe persoane încercau să le introducă ilegal în România.

Joi, 14 noiembrie, la nivelul S.P.F. Sighetu Marmației, în urma unor informații, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.30, a fost identificat în trafic, pe raza localității țerbești, un autoturism , cu numar de inmatriculare eliberat de autoritatile din Anglia. Conducatorul auto a virat brusc pe o stradă laturalnică, iar după aproximativ 800 m a fost blocat de un echipaj al poliției de frontieră.

La controlul efectuat asupra mașinii, în aceasta au fost descoperite 12 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care persoana în cauză, precum și autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 5.999 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 53.000 lei.

Bărbatul a declarat că urma să transporte țigările în localitatea Baia Mare unde urma să le comercializeze pe piața neagră de desfacere.

Conducătorul auto este cercetat de către politiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. 

Ieri, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, un echipaj din cadrul S.P.F. Sighet a observat, în apropierea malului râului Tisa, mai multe colete.

La fața locului s-a deplasat o echipa operativă care a stabilit că, în total, sunt 17 de colete ce conțineau țigări, de proveniență ucraineană, și care apoi au fost ridicate pentru cercetări.

Imediat, au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 8.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 75.000 lei.

În cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

I.G.P.F. -Biroul de Informare şi Relaţii Publice

 

post-2-0-23335700-1384516262_thumb.jpg

Link to comment
 • 4 months later...
Percheziţii domiciliare în judeţul Timiş pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări
 
În urma unui complex de măsuri informativ-operative realizate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timiş a fost înregistrat dosarul penal nr.235/D/P/2013 la DIICOT Timişoara. Astfel, în data de 19.03.2014, a fost declanşată o acţiune specifică pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă.
 
Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 
În data de 19.03.2014, poliţiştii de frontieră l-au reţinut în flagrant pe Ovidiu D., în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza municipiului Timişoara. Bărbatul conducea un autovehicul marca „Mercedes Sprinter”, în interiorul căruia s-a descoperit într-un locaş special amenajat cantitatea de 3.800 pachete ţigări cu timbru de Muntenegru. Ovidiu D. este liderul unui grup infracţional cu preocupări pe linia contrabandei cu ţigări netimbrate.
 
Totodata, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de către Tribunalul Timiş au fost efectuate opt percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţului Timiş. Astfel, în urma acestor acţiuni s-au descoperit 15.630 pachete ţigări cu timbru de Serbia şi Muntenegru, precum şi 345 l alcool. Valoarea totală a bunurilor se ridică la 198.910 lei. S-au mai descoperit şi sumele de bani: 760 euro respectiv 10.590 lei care au fost supuSE confiscării.
 
Procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timiş au procedat la audierea a cinci persoane, iar pe numele lor s-a dispus măsura reţinerii pe 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 20.03.2014 să fie prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.
 
Cercetările în cauză continuă, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
 
Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara
Link to comment

Ţigări de contrabandă în valoare de peste 180.000 lei confiscate

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

În cadrul acţiunilor, au fost depistaţi patru cetăţeni români, care încercau să transporte şi ulterior să comercializeze pe piaţa neagră de desfacere din România, peste 30.000 pachete de ţigări în valoare de peste 180.000 de lei.

Ieri, 22 martie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau către interiorul ţării mai multe colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.

În urma acţiunii s-a reuşit reţinerea unei persoane, cetăţean român, identificat ca fiind V.P., domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

La cercetarea terenului, poliţiştii de frontieră au descoperit 12 colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 5.750 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 51.500 lei.

Totodată, in urma cercetărilor s-a stabilit că la activitatea de contrabandă au mai participat încă două persoane, cetăţeni români, domiciliaţi pe raza aceluiaşi judeţ.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

* Tot ieri, 22 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Negreşti Oaş, jud. Satu Mare, un autoturism marca Ford Galaxy, condus de Ioan B., de 35 ani, domiciliat pe raza judeţului Arad.

În urma controlului efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, în locaşuri special amenajate, mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care bărbatul precum şi autoturismul au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit.

Cu această ocazie, în maşină au fost descoperite 3.950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 35.400 lei, pe care bărbatul intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră de desfacere din România.

Persoana în cauză este cercetată de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

*În data de 21.03.2014, în jurul orei 17.30, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea au descoperit într-o pădure din apropierea frontierei de stat 42 de baxuri care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind anunţate totodată şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

Coletele cu ţigări au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 21.000 pachete în valoare de peste 94.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.F. - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei

Link to comment
 • 5 months later...
Aproximativ 76.500 pachete cu ţigări confiscate, la frontiera cu Ucraina şi R. Moldova
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi I.T.P.F. Iaşi au descoperit şi confiscat, în cadrul unor acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări, aproximativ 76.500 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană şi R. Moldova, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 672.000 de lei, pe care mai multe persoane intenţionau să le introducă ilegal în România. 
 
Pentru reţinerea celor în cauză, care sunt cercetaţi acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, a fost tras un foc de armă cu respectarea prevederilor legale, fără a rezulta victime. 
Într-unul dintre cazuri, lucrătorii noştri au apelat la câinii specializaţi de urmă Nira şi Nosa pentru a descoperi contrabandiştii.
 
Azi dimineaţă, la nivelul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi Sarasău, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care treceau prin apa râului Tisa, din Ucraina în România, transportând în spate colete voluminoase spre o autoutilitară, care staţiona în imediata apropiere a D.N. 19, la intrarea în localitatea Sighetu Marmaţiei.
 
S-a procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză şi a blocat autoutilitara în care se afla conducătorul auto. 
 
Persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor, au abandonat coletele şi au sărit în apa râului Tisa, trecând înot pe malul ucrainean. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului.
 
În urma acţiunii, conducătorul auto a fost reţinut şi identificat ca fiind Vasile C., în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
 
În autoutilitară şi pe terenul din apropiere au fost descoperite aproximativ 100 de colete cu ţigări care au fost duse, împreună cu şoferul şi autoutilitara, la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
 
În urma inventarierii s-a stabilit că este vorba de 55.000 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 483.000 lei.
 
În data de 26 august a.c., pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile. 
 
Astfel, în jurul orei 06.20, o patrulă a poliţiei de frontieră a depistat, pe direcţia localităţii Santa Mare, în apropierea malului românesc al râului Prut, şapte colete voluminoase învelite în folie de plastic de culoare neagră. Lucrătorii noştri au procedat la efectuarea cercetării la faţa locului, folosind echipaje canine formate din poliţişti de frontieră şi câinii de urmă Nira şi Nosa.
 
În urma cercetărilor efectuate, lucrătorii noştri au stabilit faptul că în activitatea infracţională au fost implicaţi patru cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 ani, care au lansat, cu ajutorul unei arbalete, pe malul moldovenesc al râului Prut o săgeată legată cu fir de nylon de care au fost legate cele şapte colete.
 
Despre acest caz au fost informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.
 
La inventarierea coletelor, s-a constatat ca acestea conţineau cantitatea de 10.800 pachete de ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 95.990 lei.
 
Tot ieri, 26 august 2014, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a unor persoane care transportau mai multe colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Rona de Sus, jud. Maramureş.
 
Persoanele în cauză au abandonat coletele şi au fugit, fapt pentru care lucrătorii noştri au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În urma acţiunii, a fost reţinută o persoană de sex masculin, V. Vaseli, de 28 ani, cetăţean ucrainean.
 
Totodată, la faţa locului, lucrătorii noştri au descoperit 12 colete care conţineau 5.998 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 53.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
 
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Sarasău, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit 4.500 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, care urmau să fie introduse ilegal în ţară. 
 
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării activităţii infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
 
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: contrabandă, respectiv trecere ilegală a frontierei de stat şi introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, iar ţigaretele, în valoare totală de 672.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. 
 
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova şi Ucraina, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate. 
 
I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice
 
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.