Jump to content
POLITISTI.ro

Neclaritate despre contravențiile prevăzute de HCL

Alleycat

Recommended Posts

• Member

Salut, de curând am observat că sunt colegi din cadrul unei secții de poliție urbană din Timișoara (poate mai multe, nu știu încă), care aplică sancțiuni contravenționale în baza unor hotărâri ale consiliului local. Dacă poate un coleg să mă lămurească și pe mine, lucrătorii din cadrul Poliției Române pot sancționa persoane în baza unor hotărâri ale consiliului local. Dacă da, care este baza legală. Mulțumesc anticipat.

• Active member

La finalul unei astfel de hotarari sunt mentionate persoanele care pot constata si aplica sanctiuni la astfel de contraventii, prevazute de hotararea respectiva.
Se pare ca in cazul de care amintesti tu, sunt si politistii.
Am intalnit si eu, cand lucram la un post de politie, am cerut la Primarie sa imi comunice care este hotararea care reglementeaza programul de functionare al societatilor de pe raza comunei..... Si eram si noi mentionati, astfel ca am aplicat sanctiune ca societatea nu solicitase la Primarie avizarea programului de functionare (era un bar unde tot se strangeau betivii etc.)

Edited by Roby
  • Upvote 1

• 2 weeks later...

E la moda si se practica din vremuri de demult, ca primarii prin intermediul consiliului local sa emita hotarari si de a mentiona, la incheiere, printre cei indrituiti sa aplice sanctiuni, obligatoriu lucratorii de politie si cu mici exceptii jandarmii, bineanteles dupa fbi-stii locali.