Jump to content
POLITISTI.ro

Pătrundere pe un teren deţinut în coproprietate


shto

Recommended Posts

Buna ziua,

Tocmai am terminat succesiunea de pe urma defunctei mele mame, prin care am dobandit 12,5% dintr-un teren de 300mp. Pe acest teren este construite o casa mai mica si o gradina si este inconjurat de un gard de beton de 2m. Singurul mod de acces este printr-o poarta inchisa, de la care eu nu am cheie si terenul a fost folosit doar de matusa mea(pe care o banuiesc ca este moarta) care detine restul de teren. 

Pe ce baza legala pot eu sa intru in casa aia ca sa pot afla daca mai sta cineva acolo luand in considerare ca eu detin o parte din teren?
Am voie sa sparg usa/lacatul sau sa sar gardul?

Multumesc,
Alex

Link to comment
  • Marius changed the title to Pătrundere pe un teren deţinut în coproprietate
  • Moderator

Art. 224. Violarea de domiciliu
(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţămantul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Autorul infracţiunii poate fi orice persoană care are capacitate penală. El poate fi chiar proprietarul imobilului care nesocoteşte posesia sau detenţia legitimă a altei persoane asupra proprietăţii/imobilului respectiv. Deci şi coproprietarul poate fi subiect activ nemijlocit al infracţiunii în cazul în care imobilul se află în posesia legitimă a altei persoane (uzufructuarului). 

Nu avem toate datele necesare să ne putem pronunţa cu exactitate, dar ţi-am expus câteva aspecte de care trebuie să ţii seama. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.