Jump to content
POLITISTI.ro

Politistii pot intervenii cand in incident sunt implicate rudele sau familia

marrriuca

Recommended Posts

As avea o intrebare, daca ma poate lamuri cineva. Pe aici, pe la noi prin zona ( desi cred ca se intampla peste tot in tara ), fiii de politisti au legea lor. Daca le arunca cineva un cuvant pe care ei nu il inteleg prea bine, sau pur si simplu se simt jigniti, ring ring la tati, tati vine repede cu politia dupa el, declaratii, nebunie. Ceea ce stiu este ca, logic, asta s'ar numi abuz de putere. Insa intrebarea mea ar fi alta : chiar daca s'ar suna la 112, unde stiu ca in general trebuie sa dai numele, daca ai o ruda in politie are voie sa intervina ? legal vorbind.

Thx.

• Downvote 2

Daca se dovedeste ca viata sau integritatea corporala a acelei persoane a fost pusa in pericol ori au fost cazuri de incalcare a unor norme de convietuire sociala, evident ca se intervine.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Moderator

marrriuca

Esti nemultumit/a pentru ca tu ori cineva apropiat tie, s-a legat de copilul unui politist, acesta a sunat la 112, iar tatal respectivului copil a sosit acolo si ati fost nevoiti sa dati declaratii la politie?

Pentru Marriuca

1. Si copii de politisti sunt cetateni ai acestei tari au drepturi si obligatii ca oricine, nu sunt niste paria ai societatii si nici nu sunt favorizati ai soartei Deci in concluzie serviciul de apel de urgenta 112 este liber /accesibil , oricarei persoane de pe teritoriul Romaniei indiferent de sex, etnie, cetatenie, studii sau alte criterii. Singura conditie este de a accesa acest servciu doar pentru apeluri cu adevarat de urgenta si pentru situatii binedeterminate/definite si nu folosirea abuziva sau a reclama situatii inexistente.

2. Nu ai dat detalii despre situatia respectiva, daca copii sunt minori, daca a fost vorba de o bataie, o amenintare, o distrugere ,astfel ca doar pot sa speculez , insa realitatea este urmatoarea : Orice apel 112 este verificat de politie daca aspectele sesizate intra in competenta acestei institutii, deasemeni la apel se deplaseaza cel mai apropiat politist disponibil din zona , chiar daca tatal politistului era liber (nu era de serviciu ) cadrul legislativ il obliga sa intervina si in aceasta situatie in cazul savarsirii unei infractiuni sau contraventii. Mai mult decat atat , excluzand calitatea de politst al tatalui, orice parinte are datoria morala cat si obligatia legala de a-si proteja copilul, de a lua masuri in acest sens, aici poate sa intervina legitima aparare cu toate conditiile prevazute de lege.

3. In final, la ultimul aspect ridicat de tine, ( daca este normal ca acel conflict sa fie rezolvat de politist, cand fiul este implicat ) , iti dau dreptate nu este normal si nici legal, de obicei aceea plangere/reclamatie va face obiectul unei lucrari pe care seful ierarhic al politstului o repartizeaza spre solutionare unui alt politist tocmai pentru obiectivitate si impartialitate . Aici sa nu vii sa imi spui ca ,, corb la corb nu isi scoate ochii,, pentru ca nu este adevarat, iti pot spune ca am avut ingrata misiune de a aresta copilul unui coleg si mi-am facut datoria, astfel de cazuri ai mai vazut si la televizor .

4. Iti recomand sa ai o discutie cu fiul tau sa vezi despre ce a fost vorba, eventual sa te interesezi la martorii care au vazut incidentul pentru a verifica pozitia fiului tau, dupa care in deplina cunostiinta de cauza privind toate aspectele conflictului sa ai o discutie civilizata si amiabila cu politistul, iar in cazul in care nu esti multumit, exista cai tot civilizate (fara a arunca anatema asupra tuturor politistilor, dupa cum am perceput din postarea ta ). Una din cai este in prima faza ,sesizarea situatiei la seful ierarhic al politstului, dupa care urmeaza si altele ,daca esti nemultumit , pentru care daca este necesar ai posibilitatea sa angajezi un avocat .

• Upvote 4
Esti nemultumit/a pentru ca tu ori cineva apropiat tie, s-a legat de copilul unui politist, acesta a sunat la 112, iar tatal respectivului copil a sosit acolo si ati fost nevoiti sa dati declaratii la politie?

Nu, nu e vorba de cineva apropiat mie. Doar am fost martora, si era o curiozitate de'a mea. Ideea e ca nu s'a sunat la 112, ci direct la "tati".

1. Si copii de politisti sunt cetateni ai acestei tari au drepturi si obligatii ca oricine, nu sunt niste paria ai societatii si nici nu sunt favorizati ai soartei Deci in concluzie serviciul de apel de urgenta 112 este liber /accesibil , oricarei persoane de pe teritoriul Romaniei indiferent de sex, etnie, cetatenie, studii sau alte criterii. Singura conditie este de a accesa acest servciu doar pentru apeluri cu adevarat de urgenta si pentru situatii binedeterminate/definite si nu folosirea abuziva sau a reclama situatii inexistente.

2. Nu ai dat detalii despre situatia respectiva, daca copii sunt minori, daca a fost vorba de o bataie, o amenintare, o distrugere ,astfel ca doar pot sa speculez , insa realitatea este urmatoarea : Orice apel 112 este verificat de politie daca aspectele sesizate intra in competenta acestei institutii, deasemeni la apel se deplaseaza cel mai apropiat politist disponibil din zona , chiar daca tatal politistului era liber (nu era de serviciu ) cadrul legislativ il obliga sa intervina si in aceasta situatie in cazul savarsirii unei infractiuni sau contraventii. Mai mult decat atat , excluzand calitatea de politst al tatalui, orice parinte are datoria morala cat si obligatia legala de a-si proteja copilul, de a lua masuri in acest sens, aici poate sa intervina legitima aparare cu toate conditiile prevazute de lege.

3. In final, la ultimul aspect ridicat de tine, ( daca este normal ca acel conflict sa fie rezolvat de politist, cand fiul este implicat ) , iti dau dreptate nu este normal si nici legal, de obicei aceea plangere/reclamatie va face obiectul unei lucrari pe care seful ierarhic al politstului o repartizeaza spre solutionare unui alt politist tocmai pentru obiectivitate si impartialitate . Aici sa nu vii sa imi spui ca ,, corb la corb nu isi scoate ochii,, pentru ca nu este adevarat, iti pot spune ca am avut ingrata misiune de a aresta copilul unui coleg si mi-am facut datoria, astfel de cazuri ai mai vazut si la televizor .

4. Iti recomand sa ai o discutie cu fiul tau sa vezi despre ce a fost vorba, eventual sa te interesezi la martorii care au vazut incidentul pentru a verifica pozitia fiului tau, dupa care in deplina cunostiinta de cauza privind toate aspectele conflictului sa ai o discutie civilizata si amiabila cu politistul, iar in cazul in care nu esti multumit, exista cai tot civilizate (fara a arunca anatema asupra tuturor politistilor, dupa cum am perceput din postarea ta ). Una din cai este in prima faza ,sesizarea situatiei la seful ierarhic al politstului, dupa care urmeaza si altele ,daca esti nemultumit , pentru care daca este necesar ai posibilitatea sa angajezi un avocat .

Merci, m'ai cam lamurit :D .

Edited by marrriuca
  • Downvote 3
  • Membru

Poate a sunat pentru ca stia ca tatal sau e de serviciu in acel moment si in felul acesta se intervine mai repede decat daca suni la 112 si astepti pana ti se face legatura cu politia. Nu ai dat de detalii si iti zic ca sunt multe situatii cand e indicat sa suni direct la sectia de politia pe raza careia te afli decat sa suni la 112 pentru ca se pierde timp si in cazul unei talharii sau alte fapte grave pana se ia legatura cu cel mai apropiat echipaj care sa intervina pot trece lejer 5-10 minute. Spre exemplu eu recomand tot timpul cetatenilor care locuiesc pe raza sectiei unde lucrez eu sa sune direct la sectie daca vor sa fim cat mai prompti, suni la 112 cand viata cuiva e in pericol sau cand nu stii cui sa te adresezi sa te ajute.. :emo-yessir:

Si daca acel copil si-a sunat parintele, care-i problema? Ce este imoral intr-un astfel de gest?

Nu ti se pare abuz de putere ? Daca e corect asa, atunci eu zic sa nu mai stam in tara asta.

Poate a sunat pentru ca stia ca tatal sau e de serviciu in acel moment si in felul acesta se intervine mai repede decat daca suni la 112 si astepti pana ti se face legatura cu politia. Nu ai dat de detalii si iti zic ca sunt multe situatii cand e indicat sa suni direct la sectia de politia pe raza careia te afli decat sa suni la 112 pentru ca se pierde timp si in cazul unei talharii sau alte fapte grave pana se ia legatura cu cel mai apropiat echipaj care sa intervina pot trece lejer 5-10 minute. Spre exemplu eu recomand tot timpul cetatenilor care locuiesc pe raza sectiei unde lucrez eu sa sune direct la sectie daca vor sa fim cat mai prompti, suni la 112 cand viata cuiva e in pericol sau cand nu stii cui sa te adresezi sa te ajute..

Eu m'am referit strict la faptul ca el si'a sunat tatal. Nu la faptul ca a sunat la 112 in loc sa sune direct la politie. Normal ca e indicat sa sune direct la sectia de politie. Dar acum daca toti ne'am suna rudele din politie cand stim ca sunt de serviciu ca sa ne rezolve problemele si sa demonstram ca suntem mari si tari cum ar fi ?

• Downvote 4
  • Moderator

marrriuca poti sa pleci linistita din aceasta tara, drum bun si cale batuta !

Nu este niciun abuz, e ceva firesc si normal ca un copil sa-si anunte parintele atunci cand are probleme. Incearca sa mai reduci din timpul pe care-l petreci vizionand minunatele programe ale Otv-ului, pentru ca datorita celor ca tine, ce constitutie audienta mirificului post tv, aceasta tara se transforma incet, incet, intr-o tara a obsedatilor de abuzuri.

Da, nu ma deranjeaza "educatia" asta de care zici. Ideea e ca nu as fi continuat discutia daca nu as fi stiut ce zic. Tocmai pentru ca tatal respectivului este cercetat disciplinar :)

Si da, e normal ca orice copil sa'si anunte parintele cand are probleme, insa eu daca'l anunt pe taicamiu el nu vine cu 2 masini de politie in spate. Ca nu'si permite, e o chestie si de respect pana la urma.

Si daca nu va e cu suparare, doar nu va pierdeti timpul sa ma educati pe mine. Era o intrebare, la care puteati sa raspundeti doar daca doreati. Daca vi s'a parut o intrebare aiurea, de ce mai raspundeti ?

• Upvote 1
  • Downvote 6
  • Moderator

Scuteste-ne de lectiile tale de morala si intoarce-te la telenovelele tale. Acum ... colac peste pupaza, ai aflat tu ca mai este si cercetat disciplinar :doh:

Or fi anuntat astia de la Otv in direct si-n exclusivitate :naughty:

• Upvote 1
  • Downvote 1

:)) ok, ma intreb doar ce motiv as avea sa infloresc atata timp cat n'am nicio legatura cu scandalul. Am avut doar o curiozitate, insa ce s'a intamplat am stiut de la cine a fost implicat. Si cred ca altcineva vrea sa se apere, doar ca e cam greu, toti stim cine e in politie in ziua de azi ;)

Eu n'am niciun interes sa port discutii in contradictoriu aici, pentru ca nu am nimic de aparat pana la urma. O zi buna, deci.

• Upvote 1
  • Downvote 7
  • Moderator

Cine e in politie in ziua de azi???

Afirmatia asta nu face altceva decat sa dovedeasca cat de limitata e capacitatea ta intelectuala si faptul ca iti lipseseste cu desavarsire bunul simt.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Moderator

Extraordinar, marrriuca stie ea, domnule, cine este in politie, in ziua de azi ... :ner:

Chiar nu realizezi cat de penibila devii, cand iti etalezi frustrarile si complexele pe aici, incercand cu disperare sa pari ceea ce nu esti?

Poti folosi orice limbaj doresti ... NU poti spune altceva decat ceea ce esti.

Poti sa stai linistita, nu esti cu nimic superioara sau inferioara politistilor, esti la fel, fie ca realizezi sau nu. Si stii de ce? Pentru ca politistii provin din aceeasi societate ca si tine, nu sunt adusi de pe alta planeta aici. Pricepi?

Stereotipul asta pe care tu si multi alti natangi, ce se tot bat cu pumul in piept ca fac parte din "societatea civila", privind complexul de superioritate fata de politisti, nu face altceva decat sa evidentieze frustrarile pe care le aveti si incercarea disperata de a parea altceva decat ceea ce sunteti in realitate. Cu alte cuvinte, doar dovediti ca sunteti niste parveniti obisnuiti sa traiasca in impostura.

Superioritatea sau nivelul fiecaruia trebuie sa fie apreciat de ceilalti, nicidecum nu se pot impune prin etichetari sau stereotipuri penibile.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Membru

:)) ok, ma intreb doar ce motiv as avea sa infloresc atata timp cat n'am nicio legatura cu scandalul. Am avut doar o curiozitate, insa ce s'a intamplat am stiut de la cine a fost implicat. Si cred ca altcineva vrea sa se apere, doar ca e cam greu, toti stim cine e in politie in ziua de azi ;)

Eu n'am niciun interes sa port discutii in contradictoriu aici, pentru ca nu am nimic de aparat pana la urma. O zi buna, deci.

Asta e si problema, ca stii doar o singura varianta a povestii, adica a partii care are toate motivele (probabil) sa le mai si infloreasca, doar ca sa-si intareasca pozitia de victima, iar tu ai inghitit galusca, nu te-a mai interesat si restul, ca doar varianta cu abuzuri e cea adevarata, nu? :blink:

Avem un exemplu tipic de telespectator OTV, care inghite pe nemestecate tot ce-i servesc televiuzinile si care are argumente gen "asa s-a spus la televizor" :doh: . Ca drept dovada stie ea "cine e in politie in ziua de azi", ca doar a vazut la televizor pe Igas cum spunea una-alta, nu? Am o intrebare: de unde stii? I-ai luat pe fiecare in parte la puricat?

Va pierdeti vremea cu argumente, fata are deja convingerea ei.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Nu incerc sa'mi arat superioritatea fata de politisti. Doar ca in momentul in care tu ca politist ii spui copilului "tata, daca se intampla ceva ce nu'ti convine, ma suni si vin eu si rezolv" deja cred ca lucrurile nu sunt la locul lor. Si da, probabil mi'a lipsit bunul simt, si imi cer scuze. Dar sunt atat de putine exceptii, incat nici nu pot fi observate. Nu incerc sa par ceea ce nu sunt, iar eu as spune ca si tie Catalin iti lipseste bunul simt. In primul rand nu ma cunosti, si din 10 randuri pe care le'am scris aici tu iti permiti sa ma cataloghezi. Diferenta e ca eu nu mi'as pierde niciodata timpul sa "educ" pe cineva in felul in care incerci tu sa'mi arati ca nu am dreptate. Oi fi eu un copil, dar cu siguranta nu sunt singura.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Moderator

Indeplinesti perfect sablonul romanasului parvenit, plin de ipocrizie, iar din cate se poate observa nici intelectul nu te ajuta deloc.

Tocmai tu vorbesti de etichetari sau catalogari, :doh: asta in conditiile in care, chiar in postul anterior ne spuneai ca "stii tu cine este in politie in ziua de azi", dupa care esti deranjata cand primesti exact acelasi tratament. Ei bine, nu poate exista o dovada mai clara si elocventa a ipocriziei decat aceasta. Quod erat demonstrandum

Eu nu incerc sa te educ, altii ar fi trebuit s-o faca, din nefericire pentru tine nu au facut-o, iar eu doar ti-am dovedit ca ai mentalitatea si esti exact la fel ca cei pe care-i blamezi, singura diferenta in plus fiind ca tu nu poti vedea padurea din cauza copacilor.