Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0
danieldur

Predare permis conducere - roman rezident in strainatate

Question

danieldur

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie delicata si doresc sa va cer sprijinul. 

De 3 ani imi am resedinta si lucrez in Germania. In primavara, fiind in vizita in Romania, mi-a fost ridicat permisul cu suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Deoarece sotiei ii e frica sa conduca (a plans in hohote doar la gandul ca ar trebui sa conduca pana acasa), am fost nevoit sa contest procesul verbal pentru a avea posibilitatea sa revin in Germania.

Cateva luni mai tarziu, pe 27 septembrie, judecatoria a respins plangerea mea si, in consecinta, va trebui sa imi predau permisul de conducere. Asta nu ar fi o problema. Am gresit, ma conformez legii. Dar in acest moment (volum mare de munca la serviciu, sotie insarcinata in ultimul trimestru, urmeaza o schimbare de locuinta) imi este aproape imposibil sa ma deplasez pana in Romania de doua ori, pentru a-mi preda, respectiv recupera permisul de conducere. Mai mult, in perioada urmatoare voi urma niste cursuri de perfectionare care, chiar daca se desfasoara in incinte private, vor necesita prezentarea fizica a permisului (pentru dovedirea datei obtinerii acestuia).

Aflandu-ma in aceasta situatie am incercat sa aflu daca suspendarea dreptului de a conduce in Romania nu ar putea curge si fara predarea permisului de conducere. Am primit de la mai multi urmatoarele variante si nu stiu care dintre acestea sunt aplicabile. Mai mult, apelez la buna-vointa dumeanvoastra sa ma sfatuiti care varianta ar fi indicata sa o urmez.

1. Trimiterea permisului prin curierat rapid cu confirmare de primire direct pe adresa IPJ Mures, Serviciul Rutier. Apoi ridicarea va fi facuta de o persoana imputernicita, urmand ca aceasta persoana sa gaseasca o metoda de a trimite permisul in Germania.

2. Formularea in fata consulului Romaniei la München (acesta fiind cel mai aproape) a unui document prin care declar ca iau la cunostinta ca din data X mi se suspenda dreptul de a conduce. Aceasta, impreuna cu o imputernicire care se poate face tot la consulat se trimite in Romania, urmand ca persoana imputernicita sa o predea, impreuna cu sentinta, catre IPJ Mures, Serviciul Rutier.

3. Trimiterea catre Serviciul Rutier a unei declaratii pe propria raspundere prin care imi expun imposibilitatea de a preda permisul, urmand ca sa imi fie cerute eventuale documente doveditoare.

Daca ar fi si alte variante prin care as putea rezolva aceasta situatie fara a preda permisul va rog spuneti-mi.

Va multumesc!

Cu deosebita stima,
Dainel Dur

Share this post


Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.