Jump to content
POLITISTI.ro

Predare permis conducere - roman rezident in strainatate

danieldur

Recommended Posts

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie delicata si doresc sa va cer sprijinul. 

De 3 ani imi am resedinta si lucrez in Germania. In primavara, fiind in vizita in Romania, mi-a fost ridicat permisul cu suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Deoarece sotiei ii e frica sa conduca (a plans in hohote doar la gandul ca ar trebui sa conduca pana acasa), am fost nevoit sa contest procesul verbal pentru a avea posibilitatea sa revin in Germania.

Cateva luni mai tarziu, pe 27 septembrie, judecatoria a respins plangerea mea si, in consecinta, va trebui sa imi predau permisul de conducere. Asta nu ar fi o problema. Am gresit, ma conformez legii. Dar in acest moment (volum mare de munca la serviciu, sotie insarcinata in ultimul trimestru, urmeaza o schimbare de locuinta) imi este aproape imposibil sa ma deplasez pana in Romania de doua ori, pentru a-mi preda, respectiv recupera permisul de conducere. Mai mult, in perioada urmatoare voi urma niste cursuri de perfectionare care, chiar daca se desfasoara in incinte private, vor necesita prezentarea fizica a permisului (pentru dovedirea datei obtinerii acestuia).

Aflandu-ma in aceasta situatie am incercat sa aflu daca suspendarea dreptului de a conduce in Romania nu ar putea curge si fara predarea permisului de conducere. Am primit de la mai multi urmatoarele variante si nu stiu care dintre acestea sunt aplicabile. Mai mult, apelez la buna-vointa dumeanvoastra sa ma sfatuiti care varianta ar fi indicata sa o urmez.

1. Trimiterea permisului prin curierat rapid cu confirmare de primire direct pe adresa IPJ Mures, Serviciul Rutier. Apoi ridicarea va fi facuta de o persoana imputernicita, urmand ca aceasta persoana sa gaseasca o metoda de a trimite permisul in Germania.

2. Formularea in fata consulului Romaniei la München (acesta fiind cel mai aproape) a unui document prin care declar ca iau la cunostinta ca din data X mi se suspenda dreptul de a conduce. Aceasta, impreuna cu o imputernicire care se poate face tot la consulat se trimite in Romania, urmand ca persoana imputernicita sa o predea, impreuna cu sentinta, catre IPJ Mures, Serviciul Rutier.

3. Trimiterea catre Serviciul Rutier a unei declaratii pe propria raspundere prin care imi expun imposibilitatea de a preda permisul, urmand ca sa imi fie cerute eventuale documente doveditoare.

Daca ar fi si alte variante prin care as putea rezolva aceasta situatie fara a preda permisul va rog spuneti-mi.

Va multumesc!

Cu deosebita stima,
Dainel Dur

• 1 year later...

Salutare 

In vara am venit acasă cu mașina personală din UK, m a cam mâncat talpa și am depășit limita legală cu +70 de km/h drept urmare mi a fost reținut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile plus toate cadourile aferente 3 puncte amenda și 3 puncte penalizare; ca sa mi lungesc șederea in Ro am depus contestație, bineînțeles câștig de cauza a avut Poliția Romană, drept urmare trebuie sa predau permisul DAR sunt plecat și nu pot face acest lucru. Problema este următoarea: cum procedez in situația de fata ? Trebuie predat permisul sau pot face o oarecare cerere cum ca îmi asum dreptul de a nu conduce pe teritoriul României ?? 
help guys pls 

• 1 year later...

Buna ziua.. Am o întrebare sotul meu este plecat din țară si a primit înștiințare sa predea permisul de conducere in termen de 5 zile si el nu poate ajunge ce este de facut in acest caz.. Menționez ca permisul i se ia din cauza punctelor de penalizare. Mulțumesc