Jump to content
POLITISTI.ro

Condiţiile de păstrare/deţinere şi port ale armelor de foc


ClaudiuL

Recommended Posts

Buna ziua. Intentionez ca in curand sa inaintez demersul pentru a intra in posesia unei arme de foc neletale (pistol cu proiectile din cauciuc), dar inainte vreau sa ma documetez si sa vad in principiu ce am voie sa fac, unde pot sa-l port si asa mai departe. De la inceput spun ca legea armelor si munitiilor este extrem de interpretabila si de prost scrisa, parerea mea personala. Oricum, am ajuns la un momentdat la un pasaj care m-a pierdut, acesta este:

Art 31, alin 3) c) arma trebuie să stea în permanență introdusă în toc și ascunsă vederii, cu excepția situațiilor în care persoana este autorizată, potrivit legii, să o utilizeze;

Pai daca arma este in toc, iar tocul meu este unul din acela de piele, care acopera in intregime arma, nu e bine? Trebuie si tocul ascuns vederii? Am discutat cu un prieten care are arma de foc pe glont si mi-a spus ca nici el nu stie exact, dar prefera sa tina si tocul ascuns vederii.

Sper sa primesc un raspuns concret, va multumesc.

Edited by ClaudiuL
Link to comment
  • Marius changed the title to Condiţiile de păstrare/deţinere şi port ale armelor de foc
  • Member

"Așa interpretabila și prost scrisă" legea trebuie respectată întocmai. In consecință, daca legea spune că trebuie introdusă în toc și ascunsă vederii, înseamnă exact asta. Și introdusă în toc și ascunsă vederii.

Asta reiese și din excepția referitoare la persoanele autorizate să utilizeze armele. Pot purta arma la vedere doar angajati ai instituțiilor din sistemul de apărare ordine publică și siguranță națională, firmele specializate de pază, polițiștii locali... (în timpul serviciului).

P.S. Nu te poți plimba cu arma la brâu ca John Wayne. Care ar fi scopul?

Edited by viobra
  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.