Jump to content
POLITISTI.ro

Condiţiile de păstrare/deţinere şi port ale armelor de foc

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua. Intentionez ca in curand sa inaintez demersul pentru a intra in posesia unei arme de foc neletale (pistol cu proiectile din cauciuc), dar inainte vreau sa ma documetez si sa vad in principiu ce am voie sa fac, unde pot sa-l port si asa mai departe. De la inceput spun ca legea armelor si munitiilor este extrem de interpretabila si de prost scrisa, parerea mea personala. Oricum, am ajuns la un momentdat la un pasaj care m-a pierdut, acesta este:

Art 31, alin 3) c) arma trebuie să stea în permanență introdusă în toc și ascunsă vederii, cu excepția situațiilor în care persoana este autorizată, potrivit legii, să o utilizeze;

Pai daca arma este in toc, iar tocul meu este unul din acela de piele, care acopera in intregime arma, nu e bine? Trebuie si tocul ascuns vederii? Am discutat cu un prieten care are arma de foc pe glont si mi-a spus ca nici el nu stie exact, dar prefera sa tina si tocul ascuns vederii.

Sper sa primesc un raspuns concret, va multumesc.

Modificat de ClaudiuL
  • Marius a modificat titlul în Condiţiile de păstrare/deţinere şi port ale armelor de foc
  • Membru
Publicat (modificat)

"Așa interpretabila și prost scrisă" legea trebuie respectată întocmai. In consecință, daca legea spune că trebuie introdusă în toc și ascunsă vederii, înseamnă exact asta. Și introdusă în toc și ascunsă vederii.

Asta reiese și din excepția referitoare la persoanele autorizate să utilizeze armele. Pot purta arma la vedere doar angajati ai instituțiilor din sistemul de apărare ordine publică și siguranță națională, firmele specializate de pază, polițiștii locali... (în timpul serviciului).

P.S. Nu te poți plimba cu arma la brâu ca John Wayne. Care ar fi scopul?

Modificat de viobra
  • Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.